Grød

Opskrift: Havregrød med bagte rabarber og ristede mandler

Opskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da de første rabarber kom i slutningen af foråret, brugte jeg alle undskyldninger, jeg kunne finde på, for at lave noget med rabarber. Små tærter. Syltetøj. Frozen cheesecake. Jeg havde virkelig rabarber-optur.

Men så kom jordbærrene. Og hindbærrene. Og… så glemte jeg rabarberne lidt. Hvilket er lidt ærgerligt, for der findes jo stadigvæk masser af dem i både supermarkedet og i haven (i hvert fald i mine forældrers have i Sverige). Så for et par dage siden besluttede jeg mig for at lave havregrød med rabarber og mandler. Sådan en luksusgrød, som kun lander foran mig på spisebordet i weekenden eller ferien.

Og når man snakker om ferie, så er min ferie snart slut. Om en uge begynder jeg at arbejde igen, og som altid har jeg doble følelser omkring det. Jeg elsker virkelig mit arbejde, og jeg glæder mig til at min kogebog udkommer lige om lidt, men det føles aldrig så langt til sommeren, som når sommerferien lige slutter. Selvom det ikke er efterår endnu, og der forhåbentlig er masser af solskin og aftner på stranden tilbage. Kan I genkende følelsen, eller er det kun mig?

Men! Inden det hele går løs med spændende projekter og bog-release, skal jeg til Aalborg og på tur i sommerhus og læse bøger, drikke vin og forhåbentlig plukke lidt kantareller. Og måske også spise luksus-havregrød til morgenmad. Jeg glæder mig!

Opskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. KræsenOpskrift: Havregrød med bagte rabarber | Frk. Kræsen

Havregrød med bagte rabarber og ristede mandler

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 75 g rabarber (cirka 2 stilker)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 nip vaniljesukker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mandel- eller hasselnøddemælk
  • 2 dl vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 15 mandler
  • 1 dl skyr eller græsk yoghurt

Instructions

1

Rens og skær rabarber i mindre stykker.

2

Kom i et ovnfast fad sammen med sukker og vaniljepulver.

3

Bag i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter eller indtil de bliver bløde.

4

Hak mandlerne. Rist på en tør pande.

5

Bland mælk, vand, havregryn og salt i en gryde.

6

Kog grøden på middel varme indtil konsistensen er tilpas tyk.

7

Kom grøden i en tallerken. Top med skyr, rabarber og mandler.

Måske er det her også noget for dig?