Grød/ Jul

Opskrift: Chiagrød med julesmag

Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, og når jeg har fået en spiselig idé, er jeg nødt til at prøve den. Helst samme dag. Det kan godt være lidt uheldigt, for der har været både en og to gange, hvor jeg først kigget på mit ur, efter at jeg er gået i gang. Og nogle opskriftseksperimenter skal man altså bare ikke kaste sig ud i sent om aftenen, men gemme til næste dag i stedet for.

En af de idéer jeg har været nødt til at prøve for nylig er en anderledes slags risalamande.
En med chiafrø i stedet for ris!

Først tænkte jeg, jeg ville døbe desserten til chialamande.
Så kom jeg i tanke om… der ikke er nogen mandel i.
Hmm…

Som du kan se i overskriften, endte jeg med det lidt kedelige navn chiagrød med julesmag. Et mere fantasiløst navn må man lede længe efter. Men hey – det smager altså ikke specielt fantasiløst. Det smager faktisk virkelig lækkert, og hvis du gerne vil kunne præsentere det som en chialamande, kræver det jo bare nogle mandler.

Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen Opskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. KræsenOpskrift: Chiagrød med julesmag | Frk. Kræsen

Chiagrød med julesmag

Serves: 2 personer
Cooking Time: 20 minutter + 2 timer i køleskab

Ingredients

  • 3 spsk. chiafrø
  • 1,5 dl rismælk (eller komælk)
  • 1 tsk. honning
  • 0,5 tsk. kanel
  • 1 nip stødte nelliker
  • 1 nip stødt kardemomme
  • 0,75 dl piskefløde
  • 2 appelsiner
  • 0,5 granatæble

Instructions

1

Bland chiafrø og rismælk.

2

Bland honning, kanel, kardemomme, nelliker og honning i grøden. Sæt i køleskab i 1-2 timer.

3

Pisk fløden let og hæld over den kolde chiagrød. Vend sammen.

4

Skær appelsinerne fint og pluk granatæblekerner.

5

Pynt grøden med appelsin og granatæble.

Måske er det her også noget for dig?