Konfekt

Opskrift: Chokoladebrud med hvid chokolade, lakrids og citron

Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Det er fredag. Da jeg tjekkede min telefon i morges, opdagede jeg, at det også er min svenske navnedag i dag. Kender I konceptet? I Sverige har vi namnsdagar. Hvis man slår op i en svensk kalender, står der et kvindenavn og et mandenavn ved hvert dato. Jeg ved ærligt talt ikke rigtigt, hvor traditionen kommer fra, men til gengæld husker jeg, at det var en ret big deal, da jeg var yngre. Det var jo en undskyldning for at få en gave = drømmen, da man var otte år gammel.

Jeg tror kun, det er børnefamilier, der fejrer navnedage. Men da jeg spiste morgenmad i dag, prøvede jeg at overbevise M og E, som jeg bor med, at det her med navnedage er en stor ting, og at de burde være ekstra søde ved mig i dag. De kunne ikke helt forstå konceptet. “Hvad mener du med ekstra sød?” spurgte de. Jeg prøvede at forklare dem, at de f. eks. kunne tage en tur i bland selv slik-butikken og købe en slikpose til mig. Det kan jeg i hvert fald huske, at jeg nogle gange fik, da jeg var lille.

De havde ikke lyst at købe slik til mig. Heldigvis kom jeg i tanke om, at der ligger masser af chokoladebrud i køleskabet, som jeg gjorde for et par dage siden. Navnedags-fejringen er reddet!

Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron | Frk. Kræsen

Chokoladebrud med hvid chokolade, lakrids og citron

Serves: 1 brud
Cooking Time: 20 minutter + 12 timer i køleskab

Ingredients

 • 200 g hvid chokolade
 • 1 øko-citron
 • 1 spsk. lakridspulver

Instructions

1

Hak chokoladen.

2

Riv skallen på citronen.

3

Smelt chokoladen over vandbad.

4

Hæld chokoladen ud på et bagepapir, cirka 3 cmm tykt.

5

Drys citronskal og lakrids ud over.

6

Sæt i køleskab i 12 timer. Del i mindre stykker.

7

Opbevar i køleskab.

PS.
Kan du lide hjemmelavet konfekt med chokolade? Så skal du kigge forbi min opskrift på rocky road på YouTube.

Måske er det her også noget for dig?

 • Randi Pedersen
  20. december 2016 at 14:00

  Hmm tænker denne her skal trylles om så den laves som fudge med appelsin og nødder – hvor den hvide chokolade smeltes med kondenseret mælk og så komme skal og lakridt i massen – drysse med frysetørret hindbær – det tror jeg kan blive ret lækkert 🙂

  • Linn
   20. december 2016 at 14:54

   Det lyder virkelig lækkert. Do it! 🙂