Kager/ Opskrifter

Veganer-cookies med cayenne-peber!

Opskrift-Vegansk-cookie-1 Opskrift-Vegansk-cookie-2 Opskrift-Vegansk-cookie-3 Opskrift-Vegansk-cookie-4 Opskrift-Vegansk-cookie-5

Den her opskrift har jeg fået af en virkelig flink pige der hedder Nina. Vi boede på samme kollegiekøkken i Århus, og da jeg flyttede ind på det køkken var Nina “kun” vegetar. I løbet af det år vi boede sammen nåede hun at tage et skridt videre, og da jeg flyttede ud var hun faktisk veganer. Nina er ikke kun den eneste veganer jeg mødt, uden også en af dem jeg mødt som imponeret mest på mig i et køkken. Den her opskrift på veganer-cookies har jeg fået af hende, og da jeg fandt opskriften frem i køkkenet den anden dag gik det op for mig at jeg faktisk ikke brugt den siden 2010, da vi boede sammen. Det er nogle virkelig gode cookies, selvom cayennepeberen gør dem lidt stærke i det – så jeg er glad at jeg fandt opskriften igen…

Start med at blande alt undentaget mel og krydderier. Rør sammen. Rør siden sammen mel, bagepulver, salt, kanel og cayennepeber inden du også rører det her ned i din dej. Rul siden omkring 40 små kugler (måske lidt mindre en en pingpong-boldt i størrelse), som du også ruller i din topping (kanel og sukker). Læg dem på en plade, og tryk så at de bliver lidt flade i det.

Kagerne skal bages i cirka 10 minutter ved 175 grader. Pas endelig lidt på – fordi som altid med kager der er mørke i farven kan det være lidt svært at se når de er færdige. De skal være bløde i det når de kommer ud af ovnen – de bliver jo først hårde når de bliver kolde i det.

Fordi det var så længe siden jeg bagt de her cookies havde jeg glemt hvor mange kager en opskrift giver. En person kan næppe spise 40 cookies, så jeg besluttede mig for at give 38 af dem væk. En fin snor kan nogen gang være nok, for at gøre en sød lille gave af en omgang cookies.

Et andet alternativ kan være at finde en tom boks som der har været the i frem, og klæ den i noget pænt papir. I den her boks har det været frugt-the i før, og jeg brugte bare lidt pænt gavepapir og en omgang japansk tape for at gøre dem om til den perfekte lille gaveboks. Nemt og pænt, og med nogen der bliver virkelig glad for en omgang hjemmebagt cookies.

Måske er det her også noget for dig?

 • Sacha
  11. september 2012 at 17:50

  Det lyder rigtig spændende med cayennepeberet og som en anden skriver, så kommer lysten til småkager når der ikke er æg i huset.

  • Linn
   12. september 2012 at 7:53

   Det er nemlig en ret spændende smagskombination. Eller, i hvert fald lidt anderledes 🙂

 • Cecilie L.
  11. september 2012 at 15:00

  Ser godt ud! Det er ret smart med veganske opskrifter, for man har jo aldrig nogle æg lige den dag, hvor man ville bage cookies 🙂 Jeg tænker, at de også kan bages med ingefær og/eller hvid peber til de sarte.

  • Linn
   12. september 2012 at 7:52

   Haha, det er rigtigt – det er også tit jeg ikke har æg hjemme. Og god idé med ingefær – det tror jeg ville smage rigtigt godt!

 • Emma
  11. september 2012 at 13:15

  Cool med en vegansk opskrift 🙂

  • Linn
   11. september 2012 at 14:18

   Ja, jeg tænkte at nu måde det gerne ske noget lidt nyt herinde… 🙂

 • Laura og Christine
  11. september 2012 at 9:46

  De ser bare så fine ud Linn!! Spændende opskrift med cayenne peber! 🙂

  • Linn
   11. september 2012 at 14:18

   Tak!

 • Maiken (Dronningemad)
  11. september 2012 at 8:22

  Det lyder spændende og gode 🙂 Har du forsøgt at erstatte soyamælk med alm. mælk – tænker at resultatet må blive det samme for en ikke-veganer?

  • Linn
   11. september 2012 at 8:43

   Helt sikkert, det virker helt fint med almindelig mælk også. Jeg har prøvet det flere gange – og mærker ikke nogen forskell.