Kager med chokolade

Opskrift: Chokoladekage med appelsin

Opskrift: Chokoladekage med appelsin | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

9-0. I disse VM-tider betyder resultatet alt. Og 9-0 er en overlegen sejr. Også uden for fodboldbanan. 9-0 var nemlig lige præcis sådan stillingen blev, da jeg spurgte mit kontorfællesskab om hvilken af mine hjemmebagte chokoladekager, de bedst kunne lide. Jeg havde indstillet to kandidater. (Eller altså. Jeg havde balanceret to kager i cykelkurven på vej til arbejde og var mere end lettet, at de begge to stadigvæk lignede kager, da jeg var fremme.)

Først ud var min svenske “kladdkaka” – en svampet chokoladekage.
Den skulle konkurrere med min nye kladdkaka med appelsin – en lige så svampet chokoladekage men med appelsin.

Jeg har både vundet kollegiekøkkeners kærlighed og fået nye venner over min klassiske kladdkaka. Den er den mest bagte og roste kage på bloggen. Så selvom chokoladekagen med appelsin smager godt, var jeg ret overbevist om, at den klassiske ville vinde.

Men. Chokoladekagen med appelsin vandt med et brag. Da alle havde smagt, var stillingen 9-0.

Jeg stoler selvfølgelig på kontorfællesskabets smagsløg. Men når det er sagt, tænker jeg, at I selv må afgøre det. Måske gennem at bage en af hver? Sådan en chokoladekage kan nemlig bages på 30 minutter, og hvis man er nogle stykker, kan den blive spist op lige så hurtigt. Så hvorfor ikke sætte en af hver på bordet? Hvis I prøver, må I endelige fortælle mig, hvilken kage der vandt hjemme hos jer!

3 fif til chokoladekage med appelsin
✔ Du kan sagtens bruge endnu mere appelsinskal, hvis du vil have mere smag af appelsin. Men brug ikke mere saft end fra en appelsin, for så bliver dejen lidt for løs.
✔ Kagen skal være svampet, så hvis den ikke virker gennembagt efter 18-20 minutter, har du gjort det helt rigtigt.
✔ Kagen smager godt sammen med lidt creme fraiche, græsk yoghurt eller vaniljeis.

Opskrift: Chokoladekage med appelsin | Frk. KræsenOpskrift: Ekstra svampet chokoladekage | Frk. KræsenOpskrift: Ekstra svampet chokoladekage | Frk. KræsenOpskrift: Kladdkaka | Frk. KræsenOpskrift: Ekstra svampet chokoladekage | Frk. KræsenOpskrift: Chokoladekage med appelsin | Frk. KræsenOpskrift: Ekstra svampet chokoladekage | Frk. KræsenOpskrift: Ekstra svampet chokoladekage | Frk. KræsenOpskrift: Chokoladekage med appelsin | Frk. Kræsen

Chokoladekage med appelsin

Serves: 1 kage
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 100 g smør
 • 2,5 dl mel
 • 4 spsk. kakao
 • 1 øko-appelsin
 • 1 nip vaniljepulver
 • 1 nip salt

Instructions

1

Smelt smørret.

2

Pisk æg og sukker luftigt.

3

Rør i det smeltede smør.

4

Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt. Pisk i dejen.

5

Riv appelsinskal, og pres saften. Kom i dejen, og pisk sammen.

6

Kom bagepapir i en kageform (21-25 cm i diameter). Kom dejen i formen.

7

Bag ved 200 grader i 18-20 minutter. Kagen skal være svampet.

8

Lad kagen køle af en smule inden du serverer den. Pynt f.eks med flormelis.

PS.
Kan du lide chokolade og appelsin, kan du nok også lide min opskrift på appelsinkage med chokolade.

Måske er det her også noget for dig?

 • Bettina
  18. maj 2019 at 14:13

  Jeg har netop bagt en dobbelt portion – 180 gr i 45 min. Den er virkelig lækker ☺️

  • Linn
   20. maj 2019 at 11:20

   Hvor skønt! 🙂

 • Sabina
  20. december 2018 at 17:37

  Hejsa. Tak for lækker opskrift. Tror du det kan fungere, hvis man fordobler opskriften og laver kagen i én form? Hvis ja, skal man så også fordoble bagetiden?

  • Linn
   21. december 2018 at 10:21

   Jeg må indrømme, at jeg er lidt i tvivl. Jeg kan godt være bange for at kagen ikke bliver gennembagt. Jeg tror faktisk hellere, jeg ville bage to kager i stedet for – så man er på den sikre side.