Kager med chokolade

Opskrift: Marengs med chokolade

Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Forrige weekend besluttede jeg mig for at bage marengs. Marengs og jeg har en lidt shaky history. Eller for at være mere præcis: Jeg kan ikke lide dem. Jeg synes de er ohh så pæne, men jeg synes de smager… af sukker. At der så kommer chokolade i, gør det hele meget sjovere, men de er stadigvæk alt for søde for min smag.

Men… Bare for at jeg ikke er vild med marengs, betyder det jo ikke, at jeg ikke har gode venner, som er vilde med det. Faktisk er det ret mange ting som jeg bager, som jeg giver væk til højre og venstre. Jeg er heldig, som kender søde mennesker med en sød tand.

Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Marengs med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Marengs med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Marengs med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Marengs med chokolade | Frk. Kræsen

 

Marengs med mørk chokolade

Serves: 9 stk.
Cooking Time: 2 timer

Ingredients

 • 4 æggehvider
 • 240 g sukker
 • 2 spsk. kakao
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 50 g kokosmel
 • 50 g mørk chokolade

Instructions

1

Lad æggene ligge fremme, så de ikke er for kolde. Knæk dem siden over og læg æggehviderne i en tør skål.

2

Pisk æggehviderne. Først langsomt, siden hurtigere. De skal blive til hårdt hvidt skum, som står af sig selv.

3

Rør i sukker lidt ad gangen.

4

Vend forsigtigt i vaniljesukker, kakao og kokosmel.

5

Hak chokoladen og vend ned i dejen.

6

Form 9 marengs på en bageplade.

7

Forvarm ovnen til 175 grader. Når marengsen skal ind, så skrue ned til 120 grader. Bag marengsen i 50 minutter.

8

Sluk ovnen. Lad marengsen stå i ovnen til de er helt kolde (og gerne lidt længere).

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  19. september 2013 at 4:43

  Linn, det ser så lækkert ud! Og jeg har faktisk set dit sidste foto før – det er i fuldt flow på Pinterest hvis du ikke vidste det 🙂

  • Linn
   19. september 2013 at 17:33

   Haha, det vidste jeg slet ikke. Sejt! 🙂

 • Anonym
  17. september 2013 at 20:14

  Found you on the foodgawker blog and these meringue with chocolate really look good.

  I would love to have you to link up at my weekly Clever Chicks Blog Hop: http://www.the-chicken-chick.com/2013/09/clever-chicks-blog-hop-week-52-one-year.html

  I hope you can make it!
  Cheers,
  Kathy Shea Mormino

  The Chicken Chick

  http://www.The-Chicken-Chick.com