Brød

Opskrift: Morgenmadsboller

Opskrift: Koldhævede boller | Frk. KræsenOpskrift: Koldhævede boller | Frk. KræsenOpskrift: Koldhævede boller | Frk. KræsenOpskrift: Koldhævede boller | Frk. KræsenOpskrift: Koldhævede boller | Frk. Kræsen

Jeg har simpelthen haft sådan en god weekend! Min søde veninde Ida var på besøg fra Århus, og vi var inviterede til brunch og re-union med vores gamle kollegiekøkken hjemme ved vores fælles ven Rune, som bor nogle gader fra mig. Rune, Ida og jeg boede sammen på gang 3.4 på Børglum i Århus i 2008.

Nu er det over to år siden jeg flyttede fra Århus, og jeg ser ikke alle søde fra 3.4 mere. Nogle bor i København, og vi holder madklub – og Ida og jeg prøver at hænge ud så meget vi kan. Men det var helt fantastisk at få lov til at give mine gamle venner et knus hjemme ved Rune i lørdags, og vi endte med at være hele 11 stykker til brunch, som plejede at hænge ud sammen på vores gamle kollegiekøkken. Det kalder jeg en kæmpe succes og optur og alt muligt fint!

11 personer er mange at lave brunch til, og for at gøre det en smule nemmere for Rune & co. som stod for maden, bagte jeg boller på morgenen inden vi kom. Det er mine absolut nemmeste boller, nemlig dem der koldhæver.

Koldhævede boller

Serves: cirka 10 stk.
Cooking Time: 30 minutter + 12 timer i køleskab

Ingredients

 • 50 g gær
 • 5 dl vand
 • 1 spsk. olie
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • Blandet mel til dejen er tilpas tyk (det vil sige - bruge alt du har i dit skab - jeg brugte rugmel, hvedemel, grahamsmel, rugkerner og havregryn)

Instructions

1

Rør ud gæren i vand. Rør ned olie, salt og sukker og bland sedan ned mel. Du kan sagtens bruge almindeligt hvedemel hele vejen i gennem, men jeg plejer at skabe en værre cirkus og bruge lidt fra hver eneste melpose jeg har i mit skab (hvilket efterhånden er... ret mange). Rør dejen til den hænger sammen, men stadigvæk er blød.

2

Sæt dejen i køleskab i 12-24 timer. Brug en ske til at forme boller på en bageplade, og pensl evt. med lidt vand og smid græskar-kerner eller noget andet lækkert på.

3

Bag midt i ovnen ved 250 grader indtil bollerne har fået en pæn farve og lyder "godt" da du banker i bunden på dem.

Andre opskrifter på brød:
Burgerboller
Naanbrød på 30 minutter
Foccacia med rosmarin

Måske er det her også noget for dig?

 • Svenskofilia
  20. marts 2013 at 13:58

  Jeg må lige sige, at jeg synes det er inspirerende, at du bare skriver på dansk selvom der sniger sig lid svensk ind indimellem. Selv bliver jeg alt for perfektionistisk når jeg skal skrive svensk og så kan det ende med, at jeg helt dropper det. Men jeg kan jo se i dine tekster, at det ikke betyder noget om et ord ikke er bøjet korrekt eller man blander sprogene lidt 🙂

  • Linn
   21. marts 2013 at 7:52

   Det glæder mig virkelig at høre, at du synes mit sprog er hyggeligt og inspirerende. Jeg er jo godt selv klar over at det går galt nogle gange, men jeg prøver – og så må det blive som det bliver…