Brød

Opskrift: Naanbrød på 30 minutter

Opskrift: Hurtige naanbrød

Klik her for hele opskriften

Siden jeg begyndte at lære at lave mad for fem år siden, har jeg hele tiden arbejdet efter at lave så mange ting fra bunden som muligt. Jeg vil nemlig gerne finde ud af, hvornår det egentlig kan betale sig, at jeg gør mig umage. Nogle ting, som pesto for eksempel, er meget bedre hjemmelavet. Men der er også en lang række retter, som enten tager for lang tid, eller hvor smagsforskellen fra den “færdige” version er for lille. Som med hjemmelavet pølse og pasta.

Selvom jeg er fan af retter lavet fra bunden i de fleste tilfælde, må jeg indrømme, at jeg nogle gange også er fan af hurtige løsninger. Så når lavet fra bunden og hurtige løsninger kan kombineres, er jeg altså virkelig glad. Og sådan har jeg det med de her naanbrød. De tager kun en halv time at bage, og smager faktisk bedre end både købe-versionen og den langsomme version.

Jeg lavede dem to gange den her weekend. Anden gang ringede jeg til M og spurgte, hvis han ikke ville lave indisk mad til aftensmaden, mod at jeg tog nybagte naanbrød med. Det var heldigvis en aftale, han gerne sagde ja til!

PS.
Her finder du opskriften på min bedste chicken tikka masalatre tilbehør til chicken tikka masala og mango lassi.

Opskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrødOpskrift: Hurtige naanbrød

Naanbrød på 30 minutter

Serves: 6 brød
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 4,75 dl mel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1,5 tsk. salt
 • 2 spsk. olivenolie
 • 0,5 dl varmt vand
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 2 spsk. sesamfrø

Instructions

1

Bland mel, salt og bagepulver.

2

Rør olien i.

3

Tilsæt yoghurt og vand og arbejd sammen til en dej.

4

Lad dejen hæve overdækket i 20 minutter.

5

Del i 6 dele og rul ud til flade pandekager. De skal være cirka 1 cm tykke.

6

Strø sesamfrø på den ene side og rul lidt mere, så de sætter sig fast.

7

Pensl den anden side med vand. Læg i en varm pande med siden med vand nederst.

8

Steg et par minutter og vend derefter. Brødet skal have fået lidt farve. Steg cirka 1 minut på den anden side.

Måske er det her også noget for dig?

 • Lisbet
  16. januar 2019 at 17:02

  Hvorfor skal de hæve, når der er bagepulver i?

  • Linn
   22. januar 2019 at 9:24

   Jeg oplever, at dejen bliver lidt bedre at arbejde med, når jeg hæver den/lader den hvile lidt. Men jeg tror sagtens, du kan springe det skridt over, hvis det skal gå lidt stærkt.

 • Ida
  7. december 2018 at 8:37

  Lavede dem i går og de var mega lækre og bløde! Bagte dem med nigellafrø i stedet for sesam – det synes jeg giver den “rigtige” naan-smag. Helt sikkert en opskrift jeg vil vende tilbage til.

  • Linn
   7. december 2018 at 10:31

   Dejligt at høre, du synes, det blev godt. Og god idé med nigellafrø! 🙂

 • Jesper
  16. februar 2018 at 12:30

  Kan man lave dem samme dag om formiddagen og så varme dem op i ovnen om aftenen inden spisetid, eller hvad er dine anefalinger her?

  • Linn
   16. februar 2018 at 12:31

   Jeg ville nok altid anbefale, at du laver dem lige inden, du skal servere dem. Brøddeje med bagepulver á la den her bliver altid bedst, hvis du kan spise det så hurtigt som muligt.

 • Linn
  30. april 2017 at 16:50

  Tak – er glad for at høre, du kan lide stilen 🙂

 • Anna
  31. januar 2017 at 21:56

  Hej Linn

  Jeg spekulerede på, om man kan lave naanbrødene en dag før, de egentlig skal spises? Eller bliver de mon kedelige?

  Mvh.

  Anna

  • Linn
   1. februar 2017 at 10:38

   Hej Anna. Det ville jeg ikke gøre. Jeg synes, de bliver kedelige, så jeg ville gå efter at lave dem samme dag, hvis det er muligt 🙂

 • Bente
  22. oktober 2016 at 19:09

  Savler stadig over gryderetten.
  Kommer opskriften snart? 😉

 • Mette Andersen
  1. september 2016 at 16:20

  Hej Linn. Kan man fryse de der nannbrød?

  • Linn
   2. september 2016 at 9:06

   Hej. Nej, det tror jeg ikke, du skal. Så bliver de desværre ret kedelige.

 • Anne-Marie
  6. februar 2016 at 20:06

  Så er de prøvet og det lykkedes med de sidste. Vi havde problemer med, at det hang fast i panden, men da vi droppede vandet, der skulle pensles på, lykkedes det. Og de blev rigtig lækre og minder lidt om snobrød i smag. Dem elsker vi også.

  • Linn
   7. februar 2016 at 10:08

   Godt at høre, I fandt en løsning, der virkede godt! Jeg prøvede både med og uden vand, da jeg bagte dem, og synes, de fik en lidt bedre konsistens, da de fik lidt ekstra vand. Men hvis de sætter sig fast, er det selvfølgelig lidt ærgerligt.

 • Susanna Christensen
  27. januar 2016 at 20:39

  Hej
  Det vil vi glæde os til 😉
  Venlig hilsen
  Jannie og Susanna

 • Susanna Christensen
  24. januar 2016 at 17:33

  Hej
  Vi kunne godt tænke os at få opskriften på kødet og augukersalat til nanbrødet ?
  på forhånd tak.

  Venlig hilsen
  Jannie og Susanna

  • Linn
   24. januar 2016 at 18:27

   Det er min kæreste, der har lavet dem – men han har lovet, at han gerne vil dele opskriften. Så i løbet af februar kommer opskrift på begge dele her på bloggen. Kh. Linn

 • Ida
  16. januar 2016 at 17:55

  Hvilken mel brugte du? 🙂

  • Linn
   16. januar 2016 at 17:56

   Helt almindeligt hvedemel.

 • Tanita
  14. januar 2016 at 18:19

  Det skal prøves! Har du prøvet at fryse dem?

  • Linn
   14. januar 2016 at 18:25

   Nej, det har jeg ikke. Generelt har jeg hørt, at det ikke virker så godt at fryse brød med bagepulver i, men jeg har før gjort det med tortillabrød, hvor jeg synes, det virker overraskande godt. Hvis du prøver, må du gerne fortælle, hvis de kan klare det 🙂

 • Liv
  14. januar 2016 at 9:31

  Mums, det ser lækkert ud! Selvom indlægget handler om naanbrødet, så er jeg altså lidt interesseret i gryderetten. Er der mulighed for en opskrift på den? 🙂

  • Linn
   14. januar 2016 at 10:39

   Jeg spørger lige M, som var ansvarlig for den del af middagen! Mon ikke jeg kan lokke opskriften ud af ham, så den kan få et eget indlæg 🙂