Måltider/ Opskrifter

Opskrift: Kylling med lime, koriander og chili i Römertopf

Kylling i Römertopf | Frk. Kræsen Kylling i Römertopf | Frk. Kræsen Kylling i Römertopf | Frk. Kræsen Kylling i Römertopf | Frk. Kræsen Kylling i Römertopf | Frk. Kræsen

Den anden dag besluttede vi os for at lave kylling i Römertopf. Den her gang var opskriften lidt mere eksotisk end sidste gang jeg lavede noget i en Römertopf, og desuden var jeg ikke fotograf, uden den der skulle tilberede kyllingen.

Opskriften havde vi fundet på Kvickly’s hjemmeside, og da vi lavet lidt om i den så den sådan her ud:

4 gulerødder
10 champinioner
15 sukkerærter
2 rødløg
Lemongræs – frisk eller tørret
1 kylling

Marinade:
Saft og skal fra 1 usprøjtet lime
2 spsk. brun farin
0,5 tsk tørret chili
1 tsk. ingefær
salt og peber
4 stilke koriander

Hak grønsagerne. Bland marinaden og smørj kyllingen ud- og invendigt med den.

Fyld derefter hele kyllingen med grønsager. Læg grønsagerne der bliver tilbage i bunden af din Rømertopf, som skal ha stået med koldt vand i inden (ellers kan den ikke holde til den høje temperatur i ovnen lige så godt).

Hæld lidt vand i bunden på din Rømertopft, smid lidt ekstra salt og peber på och sæt det hele i ovnen i cirka halv anden time ved 175-200 grader.

Vi spiste retten med ris til, men man kan sagtens smide en omgang kartofler i bunden, og spise det som tilbehør i stedet. Al mad i Rømertopf smager jo godt, og er desuden dejligt nem at lave. Dog tror jeg godt at lige præcis den her ret kunne ha brugt dobelt så meget marinade – så det smagte endnu mere.

PS.
Her er en anden god opskrift på kylling i Römertopf.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marina
  9. april 2012 at 13:38

  Hej. Jeg kikker ind over fra simpel dagbog fordi jeg der har set dit fine påskebrev. Jeg tror der er noget af det fineste jeg nogensinde har set i blogland og det ville jeg bare gerne fortælle dig.

  • Linn
   9. april 2012 at 14:26

   Ohh, det bliver jeg virkelig virkelig glad for at høre. Tak for at du ville kigge forbi og fortælle det, det gør hele min søndag meget bedre 🙂

 • Luise / Sesam, Sesam
  9. april 2012 at 13:21

  Hvor lyder det lækkert! Lime, koriander og chili er perfekt sammen, og så er det kun endnu bedre, når det får lov til at stå og simre og syde og give smag til kyllingen, kunne jeg forestille mig (:
  Kh Luise
  http://sesamsesam.com/

  • Linn
   9. april 2012 at 14:26

   Det var nemlig en rigtigt godt blanding 🙂