Måltider/ Salat

Opskrift: Salat med laks og lynsyltede squash

Opskrift: Salat med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med laks | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med laks | Frk. Kræsen

Som jeg tidligere fortalt, har jeg fået kasser med fisk og grønt fra Skagenfood den her sommer. Hver levering jeg fået har indeholdt fire stykker frisk laks. Tidligere har jeg været ret skeptisk til laks. Jeg har altid spist det, men jeg synes tit, det smager lidt kedeligt. Det gik ikke så længe, med lakseretter af laksen jeg fik fra Skagenfood, inden det gik op for mig, at det ikke er laks som er kedeligt – det er den laks jeg købt før. I ved, den der kommer i fire plastik-stykker direkte fra Nettos fryser. Uanset hvor meget jeg kæmpet med den, bliver den aldrig mere end gennemsnitlig. Som så meget andet handler det jo om kvalitet.

Anyway. Siden jeg pludseligt spiser så meget laks, har jeg haft mulighed at prøve masser af sjov retter i løbet af sommeren. En favorit er den her grøn-gule salat – med laks, byg/spelt, lidt blandet grønt og lynsyltede squash.

Opskrift: Salat med laks (1 person):

1 portion laks
1 dl perlebyg
2 dl vand
0,5 styk grøntsagsbulliong
Frisk salat
0,5 avocado
5 cm squash
Friske ærter
0,5 citron
0,5 tsk honning
Olivenolie, eddike, salt og peber

Krydr laksen med salt og peber. Bag den i ovnen til den er færdig og lad den blive kold.

Kog perlebyg. Skyl byggen og læg i en gryde. Hæld på vand og bulliong. Kog i cirka 15 minutter – eller smag af når den er færdig. Hvis den ikke er færdig når vandet er væk, kan du hælde på lidt mere vand, så det ikke brænder på.

Bland lidt olivenolie, æblecidereddike, salt og peber i en skål. Skær tynde skiver af squashen og lad dem ligge i blandingen i 5-10 minutter.

Skyl salaten og del i mindre stykker. Skiv avokadoen. Læg salaten nederest på tallerken, og fordel byg, avocado, squash, laks og ærter på toppen.

Bland en marinade av olivenolie, æblecidereddike, citronsaft, salt og lidt honning. Hæld det over salaten.

Måske er det her også noget for dig?

 • Villy J. Larsen
  21. august 2014 at 16:03

  Faktisk findes der flere forskellige slags økologiske fisk, muslinger, tang mv. – og vi er i Danmark godt på vej til at blive blandt Europas største producenter til fordel for fiskene, forbrugerne og naturen. Se mere på denne film produceret af Økologisk Landsforening: http://www.youtube.com/watch?v=X6NhJ1OPVd8

  • Linn
   24. august 2014 at 7:08

   Spændende – tak for mere info!

 • Maria Vanløseblues
  21. august 2014 at 12:59

  Den eneste laks på frost der holder i min bog er den økologiske fra Urtekram som man kan købe i Irma – eller er det også kun god frisk vild laks der er værd at spise (:
  Vi ses i morgen Linn (:

  God dag
  Kh maria

  • Linn
   21. august 2014 at 15:29

   Uh, godt at vide, der er en øko-version på Irma. Den må jeg prøve på et tidspunkt, når jeg ikke kan få fingrene i noget frisk. Tak for tip!

   Ses i morgen! 🙂

 • lacucinanada.com
  21. august 2014 at 11:03

  Uhh lækkert med de lynsyltede squash, dét må jeg straks kaste mig ud i.
  – Helt enig med dig ifht laksen, det handler så meget om kvaliteten!

  • Linn
   21. august 2014 at 15:29

   Lynsyltede squash er så godt – prøv det endelig. Blev helt glad da jeg opdagede det for et styk tid siden 🙂