Ikke kategoriseret

Julegaveidé: 3 svenske kogebøger!

Skal du give en kogebog i julegave til nogen, stemmer jeg for at det skal være en svensk. Flere svenske kogebøger findes nemlig både på dansk og engelsk, så at du ikke forstår sproget er ikke en undskyld der virker. Her er de tre svenske kogebøger jeg bedst kan lide.

Svenske kogebøger | Frk. Kræsen

One more slice af Leila Lindholm (på dansk)
Hvis du følgt med længe på Frk. Kræsen, ved du nok at jeg er et kæmpe fan af Laila Lindholm, og bruger “One more slice” hele tiden. Bogen byder på pasta, brød og søde sager – med billeder som er fulde af inspiration.

Hvem skal jeg give den til?
Den som mangler inspiration, eller bare har brug for lidt af det hele.

Har du nogle eksempler på opskrifter fra bogen?
Her på bloggen har jeg brugt hendes opskrifter masser af gange. Blandt andet til ricotta-pandekager og pasta med muslinger.

Svenske kogebøger | Frk. KræsenSvenske kogebøger | Frk. Kræsen

Texmex fra bunden af Jonas Cramby (på dansk)
Bye bye kedelig skandinavisk mad, og hello krydderier og farverige tallerkener. Jonas Cramby er dejligt “ikke perfekt” og med attityde, og det har hans bog også. I Texmex fra bunden er der morgenmad, antojitos, tacos, barbecue, desserter og drinks. Jeg vil prøve ALT i bogen.

Hvem skal jeg give den til?
Det her er den perfekte bog til den som er træt af perfekte, almindelige kogebøger med spelt og nyt nordisk. Giv Jonas bog til ham/hende som kan lide mange smager og kaos i køkkenet, og som mangler opskrifter til fredag aften.

Har du nogle eksempler på opskrifter fra bogen?
Nej, desværre. Jeg har lavet en del opskrifter, og det har været vildt lækkert, men jeg har ikke nået at få noget på bloggen fra bogen endnu.

Sju sorters kakor | Frk. Kræsen

Swedish cakes and cookies (på engelsk)
“Sju sorters kakor” blev trykket første gang tilbage i 1945. Min mormor havde den, min mor har den og jeg har den. Den indeholder over 300 svenske kager, og hver gang jeg er bare en lille smule i tvivl om hvad jeg skal bage eller hvordan jeg skal lave det, finder jeg svaret her. Der er lagkager, kanelsnegle, småkager, kager du bager uden ovn og så videre.

Hvem skal jeg give den til?
Alle som kan lide at bage kager. Og til den som kan lide Sverige. Det er en god grundbog, hvor alt klassisk (svensk) findes.

Har du nogle eksempler på opskrifter fra bogen?

Jeg har bagt masser af ting fra Sju Sorters Kakor på bloggen. Blandt andet prinsesstårta og gulerodsmuffins.

Måske er det her også noget for dig?

 • Melissa Dahlqvist
  19. december 2013 at 12:48

  Crambys bok är magisk! Vi har lagat hur mycket som helst!

  • Linn
   20. december 2013 at 9:12

   Åhh, du kan kanske tipsa om vilka recept som är bäst? Jag har massor av boken tillgodo, men har bestämt mig för att ta med den hem i jul!