Måltider

Pasta med muslinger, citron og chili

Opskrift: Blåmuslinger med fennikel, citron og chili | Frk. Kræsen Opskrift: Blåmuslinger med fennikel, citron og chili | Frk. Kræsen Opskrift: Blåmuslinger med fennikel, citron og chili | Frk. Kræsen Opskrift: Blåmuslinger med fennikel, citron og chili | Frk. Kræsen Opskrift: Blåmuslinger med fennikel, citron og chili | Frk. Kræsen Opskrift: Blåmuslinger med fennikel, citron og chili | Frk. Kræsen Opskrift: Blåmuslinger med fennikel, citron og chili | Frk. Kræsen

Jeg har længe haft lyst til at lave noget med muslinger herhjemme. Siden jeg startede bloggen for to år siden, har jeg gået fra at synes muslinger er noget af det værste man kan få på tallerken til at synes at det er meget lækkert. Men indtil for en uge siden havde jeg stadigvæk aldrig tilberedt muslinger selv. Men nu! Nu har jeg gjort det, og I kan tro det var nemt. Det går med andre ord ikke længe, inden jeg laver det igen.

En af grunderne til jeg ventet så længe med at lave muslinger, er at jeg været bange, at det ville gå galt. Derfor tog jeg til fiskehandleren i Torvehallerne for at købe dem, for der tænkte jeg at jeg nok skulle kunne få nogle kloge ord med på vejen. Da jeg cyklede hjem fra Torvehallerne, havde jeg ikke kun to net friske blåmuslinger i cykelkurven, uden havde også fået nogle instruktioner at vide.

Sådan tilbereder du blåmuslinger:
– Start med at lægge alle muslingerne i spand, som har iskoldt vand og salt. Da spytter muslingerne saltet ud.
– Skyld siden muslingerne. Gå dem i gennem. Hvis de er i stykker, skal du smide dem ud. Er de åbne så banke dem i bordet. Hvis de lukker sig ordentlig er de fine. Hvis de ikke lukker sig 100% så skal du smide dem ud.
– Tilbered dem som det står i opskriften. Vi brugte en opskrift fra One More Slice, som vi lavede lidt om i:

Blåmuslinger med fennikel, citron og chili

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 500 g blåmuslinger
 • 4 fed hvidløg
 • 1 omgang glatbladet persille
 • 1 rød chili
 • Olivenolie
 • 3 spsk. smør
 • Salt + peber
 • 0,5 dl hvidt vin
 • Skal af 1 øko-citron
 • Pasta

Instructions

1

Start med at gå igennem muslingerne som beskrevet tidligere.

2

Hak hvidløg, persille og chili.

3

Læg hvidløg og halvdelen af persillen i en kæmpe gryde sammen med smør og olivenolie.

4

Varm det et par minutter. Kom salt og peber på.

5

Læg alle lukkede muslinger i gryden.

6

Hæld på vin, rør rundt, og læg på et låg.

7

Damp muslingerne indtil de åbner sig. (Er det nogen som ikke åbner sig, så smid dem ud.)

8

Kog pastaen, og rør sammen pastaen, muslingerne, chili, resten af persillen og citronskal.

PS. Opskriften kommer fra ‘One more slice’ af Leila Lindholm.
PS2. Kan du lide muslinger, skal du også tjekke den her opskrift med blåmuslinger ud.

Måske er det her også noget for dig?

 • Luise / sesam, sesam
  7. maj 2013 at 20:46

  Mums, hvor ser det godt ud.
  Jeg bildte mig selv ind, at jeg ikke kunne lide muslinger, indtil jeg i efterårsferien var i Bruxelles – hvor jeg netop fik en pastaret med muslinger. Og jeg må sige, at det var lækkert! Din opskrift her vækker gode minder (:
  Knus, Luise

  • Linn
   8. maj 2013 at 16:08

   Jeg kender godt situationen – hvor man lige pludseligt opdager "men det her er jo godt!". God følelse!

 • Louiogbearnaisen
  7. maj 2013 at 14:47

  OH Ya, det ser godt ud! Jeg er helt vild med muslinger og nej, man skal slet ikke være så bange for dem – de er nemme 😀 Du glemte lige, at skrive, at hvis de er lukket når man har kogt dem, skal man hellere ikke spise dem 🙂

  • Linn
   7. maj 2013 at 16:33

   Åh, godt du lige bemærkede det. Det tilføjer jeg med det vuns!

 • Marian N. Larsen
  7. maj 2013 at 12:56

  jeg synes muslinger er skönne når de kombineres med hvidlög, citron og evt. flöde. Mums!

  • Linn
   7. maj 2013 at 16:32

   Det lyder som en dejlig dejlig kombination!

 • Ditte Ingemann
  7. maj 2013 at 9:12

  Nu må jeg altså også prøve muslinger – har nok haft det lidt på samme måde som dig 🙂 Tak for inspirationen.

  • Linn
   7. maj 2013 at 16:30

   Gør det – det er simpelthen så meget nemmere end man tror. Og smager fantastisk 🙂