Opskrifter

Opskrift: Hetvägg med semla

Opskrift: Hetvägg med semla | Frk. Kræsen

I går delte jeg en opskrift på klassiske svenske semlor her på bloggen. En anden klassisk ting i Sverige i starten af februar er en hetvägg. En hetvägg er den gamle måde at spise semlor på, og havde man været på besøg i Sverige for 100 år siden havde man nok fået sin semla serveret på den her måde.

En hetvägg er når du lægger din semla i en dyb tallerken, som du fylder med varm mælk. Før plejede man også at smide en lille smule salt på, for at bryde af den søde smag. Efterhånden, da konditorier omkring Sverige startede at servere semlor, droppede man den varme mælk, og startede at spise den sådan som jeg præsenterede på bloggen i går.

Nogle spiser stadigvæk en hetvägg i stedet for en almindelig selma, men jeg kan slet ikke få mig selv til det. Hvad siger I? Er I til semlor eller hetvägg?

Opskrift: Hetvägg med semla | Frk. Kræsen Opskrift: Hetvägg med semla | Frk. Kræsen Opskrift: Hetvägg med semla | Frk. Kræsen Opskrift: Hetvägg med semla | Frk. Kræsen Opskrift: Hetvägg med semla | Frk. Kræsen

Måske er det her også noget for dig?

 • Anonym
  6. februar 2013 at 11:41

  Jeg tror, det må være den eneste ret, der kunne få mig til at indtage varm mælk. Synes umiddelbart en god idé at bløde bollen op.

  /Carina

  • Linn
   6. februar 2013 at 19:18

   Haha, ja – varm mælk er noget helt specielt, det må jeg give dig ret i…

 • Emilie Ejlsborg
  6. februar 2013 at 10:24

  Det må jeg da helt klart overraske min kæreste med – han er fra Sverige og ville da elske at blive forkælet med hjemlige lækkerier 🙂

  //Emilie
  http://www.matildenspitze.com/2010/10/omg.html

  • Linn
   6. februar 2013 at 19:18

   Hvor hyggeligt. Det lyder som en rigtigt fin idé 🙂