Guide

Guide: På roadtrip i Norditalien og Toscana

Guide til Toscana og Norditalien | Frk. Kræsen

I starten af juli tog jeg M i hånden, og så fløj vi ned til Milano. Vi skulle på roadtrip 10 dage rundt i Norditalien og Toscana. Vi lejede en lille sød sort bil og kørte afsted på de italienske veje. Det var et eventyr med solskin, espresso, salte bad og masser af gåturer rundt omkring.

På vores 10 solskinsdage i Norditalien nåede vi at besøge Cinque Terre, Elba, Florence (jeg ved I siger Firenze, men nej, i min verden hedder det altså Florence), Greve in Chianti og Venedig. Åh! Bliver helt varm i maven, af at tænke på alt fint vi mødte på vejen.

Jeg har besluttet mig for at dele vores bedste spisesteder og tips fra rejsen, i en lille roadtrip-guide. Skal du kun til Firenze, kan du kigge på min guide til Firenze her, og skal du kun til Venedig, har jeg en guide til Venedig her.

Guide til Toscana og Norditalien | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Norditalien | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Norditalien | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Norditalien | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Norditalien | Frk. Kræsen

CINQUE TERRE OG RIOMAGGIORE

Min veninde Karen fortalte mig en dag i maj om Cinque Terre. Vi søgte på google images, og jeg gik hjem til M og sagte “vi SKAL til Cinque Terre”. Valget faldt på en enkel overnatning i Riomaggiore, en af fem byer i Cinque Terre. Alle fem byer er ret små, og ligger helt ude ved vandet. Vores by var perfekt hvis man gerne vil bade fra klipper og nyde et lidt anderledes miljø.

Transport
Vi parkerede vores bil i Levanto (det kostede omkring 15€ for et døgn), og tog toget til Riomaggiore. En enkel togtur koster 2,40€ og tager omkring 20 minutter. Man kan ikke rigtigt køre i Cinque Terre, så lad endelig bilen stå.

Bolig
Vi boede på et sødt lille B&B i Riomaggiore, som en amerikansk-italiensk kvinde havde. Mit indtryk var at det var meget nemt at finde et værelse til et godt pris i byen.

Mad
Ejeren af vores B&B anbefalede os at spise aftensmad på Restaurant Dau Cila, helt nede i havnen. Udsigten er måske den bedste i hele Riomaggiore, og maden er også rigtigt lækker. Jeg spise pasta med ansjovis, som er en af de ting de er rigtigt gode til i regionen. Stedet kan absolut anbefales.

To do
Bade fra klipperne, nyd solskin og om du er her lidt længere, gå på lange gåturer mellem byerne.

Guide til Toscana, Norditalien og Elba | Frk. Kræsen Guide til Toscana, Norditalien og Elba | Frk. Kræsen Guide til Toscana, Norditalien og Elba | Frk. Kræsen Guide til Toscana, Norditalien og Elba | Frk. Kræsen Guide til Toscana, Norditalien og Elba | Frk. Kræsen

ELBA

Min roomie Samanthas mor kommer fra Italien, og da hun fik at vide at jeg skulle til Toscana på ferie, gav hun mig tippet at tage til Elba. Det er en lille ø som ligger mellem Toscana og Korsika, med nogle af de smukkeste strande man kan forestille sig. Vi synes at det lad som det perfekte stop inden vi skulle videre til Florence, og brugte to dage med at gå lange turer, finde strande, snorkle og have picnic.

Transport
Vi tog færge fra Piombino til Rio Marina. Det tager omkring en time, og kostedede 100€ for to personer + en bil begge veje.

Bolig
Vi fandt et lille hotel i Rio Marina gennem airbnb. Det var fint, ganske billigt og havde okey morgenmad. Mit indtryk var at det var ganske nemt at finde et sted at bo på Elba – øen er ikke fuld af turister. Rio Marina er en af de små byer, og vi mødte totalt to andre turister i løbet af to dage. Resten var ikke en gang italienske turister, uden bare folk som beode på øen.

Mad
På en restaurant anbefalet af vores hotelejer, oplevede vi den værste måltid nogensinde. Det var faktisk så dårligt, at vi sendte maden tilbage og gik.

Vi mødte et tysk-italiensk par på en strand, som fortalte os at de tog til Elba hvert år, men aldrig gik ud og spiste, fordi maden simpelthen er for dårlig. En flink italiensk mand vi mødte senere på turen fortalte os hvorfor: Elba er så lille, at de fleste som arbejder med turisme/mad arbejder med to ting: turisme/mad om sommeren når der er turister, og noget helt andet om vinteren, når der ikke er nok besøg. De færreste restaurantejere er uddannet til det de laver – hvilket vi altså godt kunne smage.

Den dårlige mad på Elba synes jeg dog ikke skal hindre nogen i at tage på tur dertil. Vi købte masser af delikatesser for næsten inge penge i supermarkedet og havde picnicfest flere gange. SÅ hyggeligt!

To do
Elba er et paradis for den som kan lide gåturer og små smukke strande som ingen anden opdaget. Vi gik en 5 km gåtur fra Rio Marina, og fandt flere strande som vi stoppede og badede ved, snorklede lidt og så gik vi videre.Guide til Toscana og Pisa | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Pisa | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Pisa | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Pisa | Frk. Kræsen

PISA

På vej mellen Elba og Florence lavede vi et eftermiddagsstop i Pisa. Mest for at kigge på tornet, men også for at spise is. Vi havde nemlig fundet en guide som fortalte os at et af Toscanas bedste issteder ligger i lige præcis Pisa.

Bottega del Gelato
Da vi gik fra tornet i Pisa til Bottega del Gelato, sagte jeg til M at det slet ikke var langt. 30 minutters gåtur senere kunne vi konstatere to ting:

1) Det var ret langt.
2) Pisa er meget større end jeg lige troede – og også meget hyggeligere.

Når vi endelig fandt isstedet var det meget velkommet. Og guiden havde haft ret – det var et af de sted med bedst is på hele turen.
Adresse: Bottega del Gelato, Piazza Garibaldi 11

Guide til Firenze | Frk. Kræsen Guide til Firenze | Frk. KræsenGuide til Firenze | Frk. Kræsen Guide til Firenze | Frk. Kræsen

FLORENCE/FIRENZE

Åh, Florence! Byen er som inge andre byer jeg besøgt, på den gode måde. Aldrig havde jeg forestillet mig at en by kunne byde på så mange hyggelige små madsteder, barer og caféer. Jeg længes allerede til næste gang jeg må tage til Florence, for jeg er langt fra færdig med at opdage nye restauranter. Florence var uden tvivl den gastronomiske højdepunkte på rejsen.

Vi gik mange turer længst med de to gader som hedder Via Petrapiana og Borgo La Croce, som begge to var fulde af fine steder jeg vil komme tilbage til. Her er nogle af de bedste steder. Vil du se min store guide til Firenze, skal du kigge her.

Mad
Trattoria 13 Gobbi (restaurant)

På stranden på Elba mødte vi en mand fra Florence. Da vi fortalte ham at vi skulle til byen nogle dage senere, fortalte han os at vi simpelthen bare var nødt til at besøge Trattoria 13 Gobbi. Hans tyske kæreste var enig, og sagte at “det er det bedste måltid jeg har fået i hele Italien”.

Fremme i Florence blev trattorian vores første stop. Vi fik vente 15 minutter på et bord, for selvom restauranten bestod af jeg ved ikke hvor mange værelser var det helt fuldt. Majoriteten af dem der var der spiste “the one pound steak” og “rigatoni” (som også var markeret i rødt i det ellers sorte menukort) og siden det var det kæresteparet på Elba anbefalet os, var det også det vi spiste. Ind kom et af verdens bedste måltider – intet mindre! Bestil en steak og en pasta til to – der er masser af mad!
Adresse: Trattoria 13 Gobbi, Via del Porcellana, 9R, Santa Mari Novella, 50123 Florence

Trattoria Cibreo (restaurant)

Cibreo består af en trattoria og en restaurant. Den sidste af de to har Michelin-stjerner, så vi valgte den første – trattorian. Og hvilket valg! Vi fik serveret kylling-frikadeller, tomatsovs, kartoffelpure og marinerede kikærter. Få ingredienser, præcist udvalgt. Et af de fem bedste måltider jeg NOGENSINDE fået.
Adresse: Trattoria Cibreo, Via de´Macci 122R, Santa Croce, 50122 Florence

Il Pizzaiuolo (pizza)

Aften nummer to i Florence besluttede vi os for at spise pizza. Jeg er et ret stort fan af appen Yelp, og gennem den fandt vi et pizzasted som næsten alle givet fem stjerner. Da vi taget vores pizza med og spist den på et torv midt i byen, gav jeg også pizzastedet fem stjerner på Yelp.
Adresse: Il Pizzaiuolo, Via de’ Macci, 113R, 50122 Florence

Torvehallerne (kaffe)

Den bedste kaffe Florence bydt på kostede 1€. Vi fandt den ved en lille kaffebar i Torvehallerne. Der fandtes flere forskellige, så det er bare at gå en tur og finde den du kan lide bedst.
Adresse: San Lorenzo Mercato Centrale, Piazza dell Mercato

Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Greve in Chianti | Frk. Kræsen

GREVE IN CHIANTI

Greve in Chianti er en ret kendt vinregion i Italien. Jeg sat bag ratten når vi kørte på små små veje med fantastisk udsigt, for at nå frem til byen og vinslottet Verrazzano. En kilometer fra slottet har Verrazzano et lille B&B, hvor vi skulle spendere et par nætter.

Greve in Chianti er sådan et sted man stopper i, hvis man gerne vil kigge på vinstokke, køre mellem vingårde, være med på vinsmagninger og bare nyde alt muligt lækkert Italien har at tilbyde. Det var også det vi gjorde, og Verrazzano byd på lækre vine i rødt, rosé og hvidt.

Bolig

Vi boede som sagt på Verrazzanos egne lille B&B, og mit indtryk af byen var at der var mange steder der lignede det. Vi havde udsigt over slot, vinstokke og skov og var mere end tilfredse. Morgenmaden serveredes oppe på slottet, og var den lækreste vi spiste i løbet af hele turen. Ikke mindst for at den egenproducerede parmaskinken var et kæmpe hit. HER kan du læse mere om deres B&B.

Mad
Vi spiste på restaurant en aften, og havde picnic med lækre små ting fra delikatessen i supermarkedet den anden aften. Begge dele var næsten lige lækre.

Galla Nero (restaurant)
På Galla Nero fik jeg ravioli fyldt med græskar. Sammen med en ravioli jeg fået i Frankrig, var det den bedste ravioli jeg nogensinde spist. Stedet er virkelig værd et besøg.
Adresse: Gallo Nero, Via C. Battisti 9, 50022 Greve in Chianti, Toscana

To do
Som jeg skrev så er Greve in Chianti perfekt for vininteresserede. Verrazzano tilbyder fx. vintourer med vinsmagning flere gange hver dag. Vi var med til en halv anden time lang tour, som afsluttedes med en smagning af fire vine. Vi var så heldige at de andre deltagerne var en italiensk-engelsk familie, som var nogle af de sødeste og mest charmerende vi mødte i løbet af turen. Det gjorde kun det bedre, men jeg er nu overbevidst om at man får en god oplevelse også uden søde italienske familier som selskab. HER findes mere information.

Guide til Toscana og Venedig | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Venedig | Frk. Kræsen Guide til Toscana og Venedig | Frk. Kræsen

VENEDIG
I Venedig lejede vi en lejlighed gennem AirBnb af en fyr der hedder Walter. Walter arbejder som turistguide i Venedig, og han fortalte os at der bor 60 000 italienere i Venedig, og at byen hvert år besøges af 20 miljoner turister. Det er vildt!

Mad
Hverken M eller jeg havde så høje forventninger til byen. Vi ville begge to se byen, fordi “man skal”. Fordi den er underlig. Fordi det kan ha været sjovt at ha prøvet. Bagefter kunne vi konstatere at ja, det havde været hyggeligt, men nej, de har hverken lige så god mad, seværdigheder eller sjov mennesker som nogle af de andre steder vi været. Faktisk var det en kamp at finde spisesteder som ikke var dårlige. Men to gode, kunne vi alligevel finde.

Ae Oche (pizza)
Det var ejeren af lejligheden hvor vi boede, som anbefalde pizzeria Ae Oche, da jeg sendte ham en sms og spurgte efter hvor man får Venedigs bedste pizza. Stedet ligger på Fondamenta Zattere i bydelen Dursoduro, som er et styk væk fra majoriteten af turisterne. Vi fik bord lige ved vandet (der var 50 cm til kanten), og spiste lækker pizza under tiden himlen blev mørk og bådene kørte forbi ved siden af.
Adresse: Ae Oche, San Giacomo dell’Orio, Santa Croce, 1552

Vinbaren (som jeg glemt navnet på)
Vi var på vej til en vinbar, som fandtes i Politikens “guiden går til Venedig”. Den skulle ligge på Calle dei Do Mori i San Polo, men når vi stod udenfor var der lukket. Vi kiggede lidt længere ind på den meget smalle gade, og så masser af unge mennesker stå udenfor en dør. “Er det en bar?” tænkte vi, og gik i retningen af musik, støj og smil. De italienske hipsters visede sig stå udenfor en anden lille bar, hvor vi købte bobblende vin for 2,5€ glasset. Jeg ved ikke helt navnet, men det ligger 50 meter fra adressen jeg skrevet ned her.
Adresse: Calle dei Do Mori, San Polo 429

To do
Når du er færdig med at tage billeder af kanalerne i Venedig, kan det være sjovt at prøve lidt flere ting. Vi tog på tur så langt væk vi kunne, og tog blandt andet båden over til en ø (Giudecca) hvor der ikke rigtigt var nogle turister. Længst ud på øen, på Sacca Fisola, efter en ordentlig gåtur, fandt vi et lille lokalt café uden en eneste person der talte engelsk. Det var så skønt! Så mit bedste tip er at gå væk væk væk fra turistdelene.

Lido beach
Du kan tage båden/vandbussen til Lido. Lido er en aflang ø, 10 minutter fra Venedig. På den ene side af øen er en 12 km lang strand. En stor del af stranden er privat, hvor du skal betale, men der er også dele hvor der står skilte om “free beach”, hvor du kan bade og sole. Det er proppet med mennesker, men ret skønt alligevel.

The Museum of Everything
I og udenfor et lille hus ligger Museum of Everything. Der udstiller ukendte kunstnerer billeder, du kan købe søde pose og notesbøger og kigge rundt. Alt er hipstermønstret og meget fotogent. Bliver du træt, kan du tage en espresso eller øl i caféen ved siden af. Der er lidt langsom service, men tingene de serverer smager godt.
Adresse: The Museum of Everything, Serra dei Giardini, Viale Giuseppe Garibaldi, 1254

Guide til Toscana og Norditalien | Frk. Kræsen

PS1.
Når man kommer fra Danmark eller Sverige, er det nemt at glemme at man holder siesta i Italien. Mange restauranter holder åbent et par timer når der er frokost, lukker ned igen og åbner om aftenen.

PS2.
Vi lavede den her roadtrip i 2013, så nogle steder er måske nået at lukke siden den gang. Derfor anbefaler jeg, at du lige googler en ekstra gang, inden du tager afsted, så du ikke ender med at gå efter noget, som ikke er der længere. God tur!

Elsker du også Italien?
Så synes jeg, du også skal tjekke mine andre guides til Italien ud:
Guide til Rom
Guide til Firenze
Guide til Venedig

Måske er det her også noget for dig?

 • Josefine
  24. maj 2017 at 8:57

  Hej Linn
  Jeg kan se det er længe siden du har skrevet dette indlæg, men jeg vil alligevel spørge om I havde booket alle overnatningerne hjemmefra eller om I fandt dem hen ad vejen? Min kæreste og jeg planlægger nemlig en lignende tur her til sommer 🙂
  Kh Josefine

  • Linn
   24. maj 2017 at 9:15

   Hej Josefine. Vi havde faktisk booket alle overnatninger hjemmefra, dog med ret kort varsel. Tror, vi fik det meste på plads i ugerne op til. Men vi kunne se, det var ret fuldbooket mange sted, så vi turdes ikke vente, til vi kom derned. Og så var det en skøn måde at have overblik over vores budget. Men tror også det handler om, hvordan man er som en person. Jeg får totalt ondt i maven af at ikke have total styr på tingene nemlig 🙂 God tur! Kh.

 • Anja
  7. august 2016 at 9:35

  Hej Linn

  Hvordan er vandet og strandene på Elba?
  Er det sådan “Bounty-agtigt” og krystalklart og varmt?

  På forhånd tak.

  • Linn
   7. august 2016 at 11:40

   Hej Anja,

   Det var rigtigt skønt, da jeg var der. Jeg synes, vandet var både klart og varmt. Nu var vi kun på en del af øen, men der var strandene meget små, og nogle steder var det mere sten end sand. Så ikke lange sandstrande, men mere små søde private strande, man kunne finde, da man gik på jagt.

 • Anne
  17. maj 2016 at 11:50

  Må jeg spørge, hvem i lejede bil igennem og hvad jeres erfaringer var med det?

  • Linn
   17. maj 2016 at 11:53

   Nogle gange er det godt, at jeg aldrig sletter mine mails. Jeg kunne overhoved ikke huske det, men et gammelt mail i min indbakke fortæller mig at det var gennem Budget. Jeg mener, vi valgte dem, fordi Norwegian, som vi fløj med, havde et samarbejde med dem – så vi klikkede os bare videre, da vi fik en mail fra dem. Vi havde en god erfaring, alt virkede, som det skulle.

 • Mathilde
  11. maj 2016 at 19:51

  Hej Linn.
  Forudbestilte I færge til Elba? Og i så fald, kunne I gøre det uden exact bil model og nummerplade?

  Venlig hilsen Mathilde

  • Linn
   11. maj 2016 at 19:56

   Åh, jeg kan godt huske, vi var var helt vildt meget i tvivl, hvis det var nødvendigt, men jeg mener, vi endte med at lade være (efter at have spurgt hende vi lejede airbnb af dagen inden – hun mente ikke, vi var nødt til at gøre det). Så jeg tror bare, vi tog derhenne og så købte vi en billet begge veje. Hvis jeg husker rigtigt, var der ikke specielt mange mennesker med færgen. Generelt var det mest de lokale, der hang ud på Elba, vi mødte måske fire turister i alt der.

 • Kristoffer
  22. januar 2015 at 10:44

  Hej Linn

  Vil egentlig blot lige sige MANGE tak for din fremragende guide!

  Planlægger selv en lignende tur med kæresten til sommer, så det er helt fantastisk at få tips til de gode steder.

  Tak 🙂

 • Trine Marie Kristensen
  25. maj 2014 at 11:03

  Hej Linn

  Tusind tak for dit fine svar! Nu glæder jeg mig endnu mere til at se Cinque Terre:-)
  Jeg tror, vi tager en overnatning i Firenze – den lyder virkelig hyggelig, og jeg glæder mig til at afprøve nogle af dine anbefalinger til madoplevelser!

  God søndag til dig!

  Kh Trine

  • Linn
   26. maj 2014 at 16:09

   Dejligt at høre, at mine svar kan bruges. I må have den skønneste tur! 🙂

 • Trine
  22. maj 2014 at 13:30

  Kære Linn

  Min kæreste og jeg skal på sommerferie i Rom, Toscana og Cinque Terre denne sommer, så dine guides er en stor hjælp i planlægningen – tak:-)

  Vi regner med at tage tre-fire dage i Rom, hvorefter vi lejer en bil og bruger en uges tid til at se Toscana og Cinque Terre. Jeg vil bare høre dig, om du syntes, at en enkelt overnatning i Cinque Terre-området er nok, og om du synes, at Firenze også er et besøg værd, når vi nu også skal til Rom? Vi overvejer nemlig at droppe Firenze og holde os til Lucca og byerne tættere på kysten, men at læse ud fra din beskrivelse lyder Firenze helt fantastisk:-)

  På forhånd tak for hjælpen og tak for en super blog!

  Hilsen Trine

  • Linn
   24. maj 2014 at 19:52

   Hej Trine,

   Det lyder som en skøn tur, I har forend jer 🙂

   Jeg synes, at en enkel overnatning i Cinque Terre var nok for os. Vi kom om eftermiddagen, og tog afsted om eftermiddagen næste dag. Men vi var kun i en by. Hvis man går mellem byerne, eller bare tager til flere af dem, synes jeg godt, man kan tage to overnatninger der. Det er noget af det smukkeste landskab jeg nogensinde set, og ligner intet andet. Så på den måde kan det godt være værd lidt mere tid, det var som en anden verden.

   Hmm… Jeg er godt nok kæmpe fan af Firenze, men jeg kan godt forstå at det er meget at køre dobbelt op på storbyerne. Men jo, jeg vil alligevel anbefale Firenze. Det er en meget lille by, og det tager ikke så lang tid at opdage den, så synes ikke nødvendigvis, I behøver blive virkelig længe. Dog skal I huske, at ikke planlægge ind et besøg der en søndag, for så sker der intet, og I kommer slet ikke få lige så mange gode oplevelser ud af det…

   Håber I får den skønneste tur. Og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål 🙂

   Kh. Linn

 • Teresa
  6. august 2013 at 10:47

  Hvor fint! Er også lige selv kommet hjem fra road trip, dog rundt i Balkan.

  Og også fint at se at du stadig er sammen med M! Totalt hyggeligt 🙂 Hilsen fra Teresa fra 5A (og Cathrine (5D) og Ninas (5D) veninde)

  • Linn
   6. august 2013 at 11:17

   Balkan lyder også som et meget spændende alternativ, ikke mindst med tanke på maden. Håber det var skønt!

   Og ja, haha. Er ret glad for at den der flirt der startede på jeres køkken til gangfest, holder endnu. Jeg er heldig 🙂

 • Anna-Nathalie
  25. juli 2013 at 14:33

  Fuuck hvor ser det rart ud! Både madmæssigt og det hele! Hvis nogen inviterede mig på roadtrip i Italien sagde jeg ikke nej 😀

  • Linn
   25. juli 2013 at 15:31

   Haha… Ville nok også sige ja, hvis jeg blev spurgt, selvom jeg lige været der 🙂

 • Katrine
  25. juli 2013 at 13:48

  Sikke en skøn guide med lækre ting for alle sanserne. Jeg er også selv kommet mættet og glad hjem fra en ferie i Norditalien – dog den nordøstlige del. Vi nåede også en tur til Venedig, og den bedste mad fandt vi også langt væk fra turiststrømmene oppe i alperne 🙂 Italien er en sanselig oplevelse ud i mad- og vinkunst.

  • Linn
   25. juli 2013 at 15:30

   Det lyder som en dejlig tur! Når Italien lykkes, er de godt nok fantastiske til at lave mad 🙂

 • Ida P
  25. juli 2013 at 8:04

  Hvad løber sådan en tur op i, hvis man må spørge 🙂

  • Linn
   25. juli 2013 at 8:55

   Det må man godt 🙂

   Vi havde besluttet at overnatning ikke måtte koste mere end 300 kroner per person i gennemsnit, hvilket betyder cirka 3000 kroner / person for den her tur. Vi boede i lejligheder gennem airbnb og B&B, så det kan sagtens gøres både billigere og dyrere hvis man vil.

   Vi betalte 3000 kroner for at leje bil. Desuden havde vi udlæg for bensin, vejafgifter + parkering – men disse afhænger jo af hvor langt du kører, hvor du parkerer etc.

   Hvor dyrt det bliver at spise afhænger jo også lidt af hvordan man vælger at gøre det. Vi boede på airbnb flere steder, og havde tilgang til køkken. Vi lavede altså en del mad selv, havde meget picnic etc. Spiser man det hele ude koster det selvfølgelig ret meget mere.

   Håber det giver nogen form af overblik.

  • Anonym
   7. juni 2014 at 14:12

   Godt spørgsmål, men det var godt nok noget af et upræcist svar… Ærgeligt..

 • Emma
  25. juli 2013 at 7:33

  Ush, hvor ser det dejligt ud! Nu glæder jeg mig ekstra meget, til jeg selv skal ud og rejse i august 🙂

  • Linn
   25. juli 2013 at 8:55

   Kan jeg godt forstå – der er ingenting som farverige billeder fra varme steder når det kommer til at glæde sig til rejser:)