Guide

Guide til Venedig

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

Der bor 60 000 personer i Venedig, og hvert år kommer der 20 milioner turister på besøg. Det er, hvad jeg kalder en skæv fordeling! Da vi var i Venedig, kunne jeg mærke den skæve fordelingen hele tiden. Restauranterne serverede ikke lige så god mad, som de andre steder i Italien jeg besøgt. Sikkert fordi de ikke var nødt til det, for der er jo hele tiden så mange som kommer, at man ikke lige behøver forholde sig til at nogen evt. har en dårlig oplevelse.

Når det så er sagt, betyder de mange turister ikke, at byen ikke er et besøg værd. Den er smuk og noget helt specielt. I den her guide til Venedig har jeg samlet mine bedste anbefalinger til restauranter, caféer og oplevelser.

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

Transport
Toget fra Mestre (det sidste stop inden Venedig) til Venedig koster 1,20€ for en enkel tur. 10 minutter senere står man af i et mylder af mennesker i Venedig. Inde i Venedig tager du med vandbus. En enkel billet koster 7€. Et 24h-kort koster 20€.

Vi købte et 24h-kort en dag, og brugte den dag på Lido og Guidecca, to store øer et styk væk. Men resten af tiden, som vi brugte på hovedøen, gik vi rundt. Venedig er en meget lille by, så der er ingen som helst grund at tage med vandbus om du ikke skal til øerne uden broer.

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

Ae Oche (pizza)
Det var ejeren af lejligheden hvor vi boede, som anbefalde pizzeria Ae Oche, da jeg sendte ham en sms og spurgte efter hvor man får Venedigs bedste pizza. Stedet ligger på Fondamenta Zattere i bydelen Dursoduro, som er et styk væk fra majoriteten af turisterne. Vi fik bord lige ved vandet (der var 50 cm til kanten), og spiste lækker pizza under tiden himlen blev mørk og bådene kørte forbi ved siden af.
Adresse: Ae Oche, Dorsoduro 1414, 30123 Venezia

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

Vinbaren (som jeg glemt navnet på)
Vi var på vej til en vinbar, som fandtes i Politikens “guiden går til Venedig”. Den skulle ligge på Calle dei Do Mori i San Polo, men når vi stod udenfor var der lukket. Vi kiggede lidt længere ind på den meget smalle gade, og så masser af unge mennesker stå udenfor en dør. “Er det en bar?” tænkte vi, og gik i retningen af musik, støj og smil. De unge italienere visede sig stå udenfor en anden lille bar, hvor vi købte bobblende vin for 2,5€ glasset. Jeg ved ikke helt navnet, men det ligger 50 meter fra adressen jeg skrevet ned her.
Adresse: Calle dei Do Mori, San Polo 429

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

Trattoria Al Cacciatori (restaurant)
God restaurant om du har brug for en pause fra “fastlandet-Venedig” og føler for at tage på tur til Giudecca. Du behøver ikke nødvendigvis vælge lige præcis den her restaurant, men bare en ved vandet og Canale della Giudecca.
Adresse: Trattoria Al Cacciatori, Giudecca, 320

Guide til Venedig | Frk. KræsenGuide til Venedig | Frk. Kræsen

Osteria “al bacareto” (restaurant)
En sød lille restaurant med ret fin pasta.
Adresse: S. Samuele 3447, S. Marco

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

Gelato!
Mange isbarer i Venedig viser op al sin is i bakker og pynter den med frisk frugt. Ikke her. Det lille sted er sterilt og mangler al form for engelsk oversættelse. Men isen smager godt, og deres frappe er lækker.
Adresse: Grom, Campo San Barnaba, Dorsoduro

Hyggeligt kaffetorv = Campo S. Margherita
Den tredje dag i Venedig slår vi os ned for vores morgen-americano og chokoladecroissant tæt på et torv ved navn Campo S. Margherita (Dorsoduro). Det er et hyggeligt område, med flere forskellige caféer som ser fine ud.

Guide til Venedig | Frk. KræsenGuide til Venedig | Frk. Kræsen

Café uden turister
“Ikke flere turister nu” sagte vi og kiggede på hinanden. Siden tog vi vandbussen over til Redentore på Quartiere S. Giacomo og gik til Sacca Fisola. Så langt væk vi kunne komme, på et lille torv ved navn Campo dela Chiesa in Saca, fandt vi et café. Det mindede om en fin dansk bodega, og serverede limonade, espresso, øl og vin.

Vi slog os ned og holdt kaffepause, klappede de trætte lokale hunde der lå på det kolde stengulv indenfor og var meget tilfredse over at ha fundet en bydel helt uden turister. Caféen som sådan er ikke det mest fantastiske sted jeg nogensinde været, men har du brug for en pause fra alle mennesker, kan jeg godt anbefale den. Den er nemlig meget hyggelig.
Adresse: Campo dela Chiesa in Saca, Sacca Fisola

Guide til Venedig | Frk. KræsenGuide til Venedig | Frk. KræsenGuide til Venedig | Frk. Kræsen

The Museum of Everything
The Museum of Everything er mønstret i rødt og hvidt. Det ligger lidt ved siden af den mest turistede del af byen, og er både pænt og fotogent. Museumet udstiller billeder og konst af mennesker jeg aldrig hørt om, det er deres koncept. Kom, kigge rundt, smile, lær dig noget nyt, tag billeder og køb eventuelt en pæn pose eller notesbog med hjem. Er du mere til en øl i maven end en notesbog i tasken, findes der også et lille café ved siden af. Deres service er lidt langsom, men det de serverer smager godt.
Adresse: The Museum of Everything, Viale Giuseppe Garibaldi, 1254, Castello

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

Lido beach
Blir det for varmt at gå rundt inde i Venedig, findes der en strand på Lido, en ø 10 minutter væk. Tag en vandbus derover, og gå siden 10 minutter over øen for at komme til stranden. Mange dele af stranden er privat, hvor du skal betale for at hænge ud. Men følger du skilterne hvor der stor “free beach”, finder du gratis steder.

Guide til Venedig | Frk. Kræsen

De forskellige bydele
En af de fine ting i Venedig er at bare gå rundt og kigge. Byen er simpelthen så flot. Nogle bydele er fulde af turister (uden at man egentlig forstår hvad det er turisterne kigger på), og nogle er lidt mere stille og rolige. Hvor man faktisk kan se italienere som bor i byen. Jeg kunne specielt godt lide at gå på tur med kameraet i Castello, Dorsoduro og Giudecca.

Elsker du også Italien?
Så synes jeg, du også skal tjekke mine andre guides til Italien ud:
Guide til Rom
Guide til Norditalien og Toscana
Guide til Firenze

Måske er det her også noget for dig?

 • Ulla TLP
  17. juni 2017 at 22:47

  Hej Linn!
  Fin roadtrip-guide om Italien og Venedig du har lavet 🙂 Dejlig inspiration til den tur, vi planlægger. Men hvordan planlagde I hvor mange dage I ville være hvert sted og hvor lang tid det ville tage at køre mellem byerne? Og hvad gjorde I med bilen, da I var i Venedig?

  • Linn
   18. juni 2017 at 16:04

   Tak! 🙂 V researchede lidt hjemmefra og prøvede at få en overblik over, hvor meget det var at se de forskellige steder. Og så besluttede vi hvor lang tid, vi skulle være de forskellige steder. Vi havde X antal steder, vi gerne ville til – og vi havde 10 dage, så det måtte jo bare få plads på den tid. Da vi var i Venedig parkerede vi bilen i Mestre (der hvor toget går ud til Venedig). Vi fandt bare en lille sidevej, hvor det ikke kostede noget og hvor der stod andre biler, og så krydsede vi fingre for, man måtte stå der (og det måtte man, for bilen stod der uden bøde, da vi kom tilbage).

 • Maja
  16. april 2016 at 20:29

  Hej!

  Kan du anbefale et billigt sted at overnatte i Venedig (for et par)?

  Mvh,
  Maja

  • Linn
   17. april 2016 at 9:50

   Hej. Jeg ønsker, jeg havde nogle gode anbefalinger, men jeg må desværre melde pas. Vi fandt vores sted på airbnb, hvor vi lejede en lejlighed midt i byen ret billigt. Jeg husker det som at der var masser af muligheder til okey pris, den gang vi bookede airbnb der. Håber du finder noget 🙂

 • Marie
  13. marts 2016 at 7:48

  Hej Linn
  Jeg skal til Venedig om en uges tid og faldt derfor over din guide. Jeg har et spørgsmål; Euroman skriver også, at Ae Oche har den bedste pizza, men det virker som om, det er en anden restaurant af samme navn (http://www.euroman.dk/gastro/artikler/guide-spis-og-drik-i-venedig/). Jeg har prøvet at Google, og det kunne godt virke, som om der er flere steder, der hedder det. Men hvem laver den bedste pizza?? 🙂

  • Linn
   14. marts 2016 at 8:10

   Hej Marie,

   Haha, hvilket fint lille mysterium! Jeg tror, det er mig, der har kikset med adressen. Efter at have været en tur i Google Maps, kan jeg se, at min adresse her i guiden ikke passer (men opdaterer den nu, så det passer). Det gør Euromans sådan set heller ikke – men de er kun 200 meter væk fra pizzastedets adresse – jeg er helt galt på den. Så det er det samme pizzasted, og i følge pizzastedets egne hjemmeside er adressen Dorsoduro 1414. Håber, det giver mere mening – og god tur! 🙂

   • Marie
    17. marts 2016 at 13:01

    Perfekt og tak! Så er mysteriet opklaret. Jeg finder Dorsoduro 1414 🙂

 • Malene H
  14. august 2013 at 8:16

  Virkelig fin guide du har fået lavet! Går stadig rundt og drømmer om at tage til venedig engang – og når jeg får taget mig sammen, så vil jeg lige vende tilbage hertil inden 🙂

  I øvrigt; er det dit 35 mm objektiv du har brugt på alle billederne, eller har du flere du skifter imellem?

  Tak for en skøn blog!

  Mvh.

  • Linn
   14. august 2013 at 8:51

   Tak! Venedig er helt klart værd et besøg – det er så flot. Mon ikke du snart kommer afsted på et tidspunkt?

   Jeg har brugt mit 35-mm på alle billeder. Jeg har det, og så har jeg det objektiv som kameraet kom med, altså 18-55 mm, men det bruger jeg måske fem gange om året. Når jeg rejser har jeg altid kun mit 35 mm med, det er nemmere og virker godt i flere situationer.

  • Malene H
   15. august 2013 at 12:36

   Det håber jeg! Ved du hvordan vejret er dernede i efterårsferien? 🙂

   Okay, tusinde tak for svaret, jeg overvejer lidt at anskaffe mig sådan et :-)! Jeg har godt nok et Canon, men der laves vel også 35-mm (eller lignende) til andre mærker end Nikon 😉

  • Linn
   18. august 2013 at 9:19

   Du kan sagtens finde et 35 mm-objektiv til Canon. Synes du skal kigge på nogle forskellige – der findes jo fx. også faste 55 mm-objektiv etc. Prøv i forretningen og se hvilken som passer dig bedst. Afhængt af hvad type af billeder du skal tage, kan det være at du er mere til et andet fast end lige præcis 35 mm. Held og lykke med det 🙂

 • Anna
  13. august 2013 at 12:58

  EJ tak for en lækker guide. Men jeg kunne godt have brugt den for 2 uger siden 🙁

  • Linn
   13. august 2013 at 16:34

   Øv, jeg skulle ha publiceret den tidligere. Men næste gang måske 🙂

 • Mia
  13. august 2013 at 9:06

  Med de billeder får man lyst til at hoppe på næste fly til Venedig og boltre sig i italiske lækkerier! 🙂

  http://paeneoverflade.blogspot.dk

  • Linn
   13. august 2013 at 16:33

   Haha, jeg længes også tilbage til det italienske 🙂