Guide

Guide til Leipzig i Tyskland

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

36 timer. Så lang tid havde M og jeg i tyske Leipzig, inden vi skulle rejse videre. Lige før midnat søndag aften kom vi til byen med toget fra Prag. Tirsdag morgen rejste vi videre til Berlin sammen med alle morgenpendlere. Byen var vores “wild card” på sommerens interrail, hvor vi også besøgte Prag, Berlin og Hamburg. Tre sikre kort hvor vi nogenlunde vidste, hvad vi kunne forvente. Leipzig føltes mere som en overraskelse.

Da vi satte os på toget tirsdag morgen, var vi enige. Vi havde gerne været yderligere et døgn i Leipzig. Vi brugte alle vores timer i byen i Plagwitz. En kreativ og graffitimalet bydel, som er fuld af liv og kunstnerstyper. Der kunne vi sagtens have brugt 24 timere mere.

I den her guide til Leipzig har jeg samlet seks tip. Med en enkel undtagelse ligger de alle sammen i Plagwitz. Det er også den bydel, som jeg vil anbefale, at du finder et AirBnb i.

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

Café Kater (café)
Det var Judith, vores tyske AirBnb-vært, som fortalte os, at vi burde spise morgenmad på Café Kater rundt hjørnet. Og hvem siger nej til en lokal anbefaling? Så da vi stået op mandag morgen gik vi på tur for at finde Café Kater. Der kan den sultne få alt fra brød, ost, skinke, frisk frugt og yoghurt til morgenmad, imens den tømmermandsramte har mulighed for at bestille et stort glas vand med en panodil. Og kommer man senere på dagen, er der også lækre kager på menuen.

Café Kater er hyggeligt indrettet med gamle møbler og masser af farver. Det perfekte stedet for en langsom morgen i Leipzig.

Adresse: Café Kater, Rudolph-Sack-Straße 2

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

Blue Velvet Second Hand (genbrug)
100 meter fra Café Kater ligger den fineste genbrugsbutik. Her sidder ejeren og syr egne tasker i forskellige farver og modeller. Og så bugner den lille butik fuldstændigt over med tøj, hatte og tasker. Er man vild med genbrug er det næsten umuligt ikke at finde noget herinde.
Adresse: Blue Velvet Second Hand, Weißenfelser Str. 22

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen Guide til Leipzig | Frk. Kræsen Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

Kano og kajak på kanalen
M og jeg boede lige ved siden af Karl-Heine Kanal. Da vi gik på tur langs med kanalen om formiddagen, så vi masser af mennesker, der sejlede forbi i kanoer og kajaker. Det virkede så hyggeligt, at vi var nødt til at spørge et ungt par i en kano, hvor man kunne leje sådan en.

Senere på dagen fandt vi frem til udlejningen, Bootsverleih Klingerweg, og et par minutter senere sat vi i en kajak. Der findes flere “rutter” at vælge mellem, men jeg kan virkelig anbefale at padle i Karl-Heine Kanal, som er lidt mindre og mere stille og rolig. Vælger du den her vej, kan jeg anbefale, at du holder udkig efter “kanal-baren”. Den lille bar ved siden af kanalen har lavet deres egen lille brygge, hvor folk i kano og kajak kan holde ind for at bestille noget at drikke eller en is, som de kan tage med videre på turen.
Adresse: Bootsverleih Klingerweg, Klingerweg 2

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

Felsenkeller Biergarten (beer garden)
Alle tyske byer har vel en biergarten – og Leipzig er ikke nogen undtagelse. Vi spiste aftensmad og drak øl i Felsenkeller Biergarten, som bestemt kan anbefales, hvis du er til store fadøl og wurst.
Adresse: Felsenkeller Biergarten, Karl-Heine-Straße 32

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

Mensa (billiard og dart)
Gemt væk på en baggård fandt vi Mensa. For at komme til caféen skal du igennem en grafittimalet trapopgang i en bygning, der mest af alt ligner et gammelt ungdomshus. Men oppe på anden sal gemmer sig både en lille bar og masser af muligheder for at spille billiard og dart. Om mandagen var det gratis, men resten af ugen koster det en smule.
Adresse: Mensa, Karl-Heine-Straße 89

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

AKKO Hummus Bar
Da vi kom frem lidt i midnat søndag aften, var vi sultne. Så vi tog på tur ud i natten for at se, hvis der overhoved findes noget at spise i Leipzig på det tidspunkt. På en sidegade så vi et skilt om en hummusbar. Gennem vinduet kunne vi se en langhåret mand som lyttede til dødsmetal, og vi vågede os ind for at spørge, hvis det stadigvæk var åbent. Det var det, og 15 minutter senere sat vi udenfor og drak øl og spiste portionsanrettet hummus med fladbrød. Et skørt og fint sted, som jeg håber stadigvæk ligger der, næste gang jeg kommer til Leipzig.
Adresse: AKKO Hummus Bar, Walter-Heinze-Straße 3

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

Bonustip #1
Vi var i Leipzig om mandagen. Det var faktisk ret dårligt planlagt, for mange steder er lukket der. Så skal du kun bruge en enkel dag i Leipzig (som vi gjorde), vil jeg anbefale, at du vælger en anden dag – eller tjekker ordentlig, hvad der er åbent, inden du går på tur.

Bonustip #2
Det tager kun to timer med tog til Berlin fra Leipzig. Så du kan sagtens kombinere Leipzig og Berlin på samme tur. Vi betalte cirka 200 kroner for en togbillet fra Leipzig til Berlin.

Flere guides til Tyskland
Guide til Berlin
Guide til Hamburg

Måske er det her også noget for dig?