Guide

Guide til Rom

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Hvis jeg skulle bo i et andet land, ville det være Italien. Og når mit hjerte banker så hårdt for Rom, synes jeg, det er på sin plads at dele alle mine yndlingssteder i en stor guide til Rom.

Første gang jeg besøgte Rom var i foråret 2012. Jeg blev forelsket på stedet, så det var bestemt ikke det sidste besøg. Når jeg er i Rom, er det en blanding af dejlige gensyn med skønne steder, jeg har besøgt før og nye opdagelser og restaurantoplevelser.

Jeg er måske ualmindeligt romantisk lagt, men jeg er ekstra vild med Trastevere. De smukke murstensbygningerne, spisesteder som man kun kan finde, hvis nogen har tegnet dem ud på et kort og vasketøj, der hænger til tørre mellem vinduerne i gaderne. Fordi jeg elsker Trastevere, er mange af stederna i den her guide derfra. I min guide til Rom finder du både hyggelige restauranter, søde caféer og grineren barer. En blanding af sødt og salt. Velbekomme og god tur!

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Kaffe #1: Sant´Eustachio il Caffe

Forrige gang jeg var i Rom, googlede M og jeg “best coffee bar in Rome“, og højest op blandt søgeresultaterne stod Sant´Eustachio il Caffe. Vi besøgte den lille kaffebar på Piazza Sant´Eustachio en eftermiddag med solskin, og selvom italiensk kaffe skal nydes stående i baren, satte vi os udenfor. Kaffen smagte fremragende, hvilket mange andre også fundet ud af. Her er både turister og lokale i flertal.

Adresse: Sant´Eustachio il Caffe, Piazza Sant´Eustachio 82

Kaffe #2: Tazza d´ Oro

Lige som forrige gang, googlede jeg “best coffee bar in Rome” inden vi tog afsted i år. Den her gang kom Tazza d´Oro op som et af de første forslag, og da jeg læste videre, forstod jeg, at det her var en plads for mig. Her er de kendt for Granita al caffe, som er en blanding af is, kaffe og flødeskum. Den smager lige så godt, som du kan forestille dig.

Adresse: Tazza d´ Oro, Via degli Orfani 84-86

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Kaffe #3: Salotto 42

Det her café minder meget om vores caféer hjemme, hvilket måske ikke er så underligt – ejeren er nemlig fra Skandinavien. Her kan du drikke god kaffe, spise lækker kage og læse svenske og danske blade.

Adresse: Salotto 42, Piazza di Pietra 42

Guide til Rom | Frk. KræsenGuide til Rom | Frk. Kræsen

Kaffe #4: Bar del Fico
Uden for Bar del Fico sidder gamle mænd og drikker te og spiller skak, på den der måde som bare mænd fra syd-Europa kan. De går frem og tilbage ind i caféen, for at få mere te og mere kaffe, inden de stille spiller videre. Vi sætter os indenfor og drikker kaffe. Bar del Fico er stort, og minder mig næsten mere om Berlin end Rom, med genbrugsmøbler og retro billeder på væggene.

Adresse: Bar del Fico, Piazza del Fico 6

Guide til Rom | Frk. KræsenGuide til Rom | Frk. Kræsen

Kaffe #5: Il Baretto

Hvis du, ligesom os, gerne vil op og se ud over hele byen, er sandsynligheden at du skal gå længst med via Gerabaldi ret stor. Vi har markeret Il Baretto på vores kort, for skal man bestige bjerge (okey, måske ikke et bjerge, men alligevel), gælder det at have drukket kaffe først. Il Baretto er lidt svært at finde, men når vi finder det bringer det et smil på læben. Her kan man både drikke kaffe, øl, nyde sin pause og spille bordfodbold.

Adresse: Il Baretto, Via Geribaldi 27f (når du står på nr. 27, skal du gå videre 200 meter længere, inden 27f kommer)

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Is #1: Fata Morgana
Det skal meget til for at et is-sted virkelig skal imponere på mig, men allerede da jeg satte foden inden for Fata Morgana var jeg fan. Her findes f. eks. cheesecake-is med blåbær, is med ananas og ingefær og så mange forskellige chokoladeis at jeg næsten ikke kan tælle så højt.
Adresse: Via Lago di Lesina 9-11, Trastevere

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Restaurant #1: Da Lucia

Da Lucia er min italienske yndlingsrestaurant. Her er maden lækker, stemningen afslappet, og når det er varmt nok til at side udenfor, findes der nok ikke en hyggeligere gade at spise sin middag på.

Adresse: Da Lucia, Vicolo del Mattonato 2, Trastevere (lukket mandag)

Guide til Rom | Frk. KræsenGuide til Rom | Frk. Kræsen

Restaurant #2: Antica Pesa
Du kan nemt komme til at gå forbi Antica Pesa uden at optage, at restauranten er der. Den gemmer sig bag en relativt anonym trædør, og skal du have plads her, skal du altså booke et bord i forvejen. Inden for trædørren gemmer sig en pejs, billeder af alverdens kendte mennesker der har spist der og en udeservering indenfor. Her er priserne lidt højere end mange andre steder, men maden er også lidt vildere og bedre. Deres vinliste er 5 cm tyk, så uanset hvis du er en vinnørd eller en glad madentusiast kan du finde noget her.

Adresse: Antica Pesa, via Garibaldi 18, Trastevere

Restaurant #3: Antipasti på L´Orso 80

Forrige gang M og jeg var i Rom, besøgte vi L’Orso. Vi havde fået deres lækre antipasti anbefalet, og tog simpelthen ind for kun at spise det. En dele-portion senere er vi begge to så mætte, at vi næsten ruller ud af lokalet. Maden er virkelig lækker og du får alle italienske ting du kan forestille dig.

Adresse: L´Orso 80, Via dell´Orso 33, tæt på Piazza Navona (lukket mandag)

Restaurant #4: Pizza

Rygtet siger, at du kan få en af Roms bedste pizzaer på Baffetto 2. Da vi prøvede at besøge Baffetto 2 i 2012, for at se hvis rygtet talte sandt, holdt restauranten siesta. Men til vores overraskelse visede sig Via del Governo Vecchio, gaden som Baffetto 2 ligger på, være et lille pizza-mekka, og vi fik turens bedste pizza på en af naborestauranterne. Så her kan du altså tage til, hvis den skal stå på nybagt pizza en dag.

Adresse: Hele Via del Governo Vecchio

Restaurant #5: La Buca di Ripetta

Da vi besøger La Buca di Ripetta, er vi de eneste i hele lokalet der ikke taler italiensk. Det er noget charmerende med den type af steder, hvor turisterne ikke er tilsted. Vi bestiller pasta med muslinger, store glas rødvin og bliver siddende til de lukker. Vi har fået deres sidste bord uden at booke noget i forvejen, og føler os meget heldige.

Adresse: La Buca di Ripetta, Via di Ripetta 36, Rom

Restaurant #6: Da Enzo

Trastevere er større end hvad man tror, hvis man hurtigt går på tur gennem bydelen. Et styk fra de største turistområdene finder vi L´Asino d’Oro, som vi hørt meget godt om. Vi kommer forbi lørdag morgen, og spørger om bord til lørdag aften, men der er det allerede fuldt. I stedet får vi det eneste ledige bord de har tilbage mandag. Der spiser M oksehæle og jeg frikadeller, sådan som de virkelig skal smage.

Adresse: Da Enzo, Via dei Vascellari 29, Trastevere

Restaurant #7: Osteria del Pavone

Gemt væk fra den store gade tæt indtil, ligger det lille sted Osteri del Pavone. Her er hjemmeligt og hyggeligt indrettet, og man føler sig nemt tilpas. Jeg har hørt, at Osteri del Pavone har Roms bedste pasta “cacio e pepe”, og bestiller derfor den. Den er dejligt pecorino-peber-agtig, og jeg nyder hver eneste bid. Et godt bud på en restaurant, hvis du er i området.

Adresse: Osteria del Pavone, Via del Pavone 28

Restaurant #8: L’ Asino d´Oro

Både Gastromand og Gane & Gaffel har anbefalet L’ Asino d’Oro, så når vi pludseligt står i området og mangler et spisested, hapser vi et bord her. Jeg har læst at man kan få tre retter til 12 euro her til frokost, men nu er det altså aften, og vi skal betale en smule mere. Det er ikke dyrt, og vi får en ekstra lille forret med i prisen. Jeg vil stadigvæk komme igen, så jeg kan prøve deres frokost, men indtil videre er jeg glad for en lækker aftensmåltid her.

Adresse: L’ Asino d´Oro, Via del Boschetto 73, Monti

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Bar #1: Enoteca
Allerede første gang vi går forbi Enoteca, siger jeg til M at “det sted må vi prøve“. Det ser hyggeligt afslappet ud, med gamle træmøbler og folk i alle aldre. Vi kommer igen et par aftner senere, og drikker drinks og nyder den fine lille bar.
Adresse: Enoteca, Piazza san cosimato 70, Trastevere

Bar #2: Tastevere
Da vi sent torsdag aften går forbi Tastevere, og jeg kigger ind, kan jeg ikke lade være med at også gå ind. Jeg kan se en bar, og under baren kæmpe bunker med grøntsager. Vi køber hversin øl og sætter os, og jeg spørger til alle grøntsager. “Vi laver pesto og tarpenade og lidt blandet” fortæller kvinden i baren. Et lille grønt øko-øl-sted, midt blandt pasta og rødvin. Nice!

Adresse: Tastevere, Vicolo de´cinque 30/A, Trastevere

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Diverse #1: Hyggelig butik for filmnørden
Er du til film, burde du tage forbi Altro Quandro. Her findes filmposters, filmbøger, film og masser af andet som har med filmens verden at gøre. Jeg køber en poster med hjem, og selvom jeg ikke er verdens største filmfan er jeg vild med butikken og den charmerende ejer.

Adresse: Altro Quandro, Via del Governo Vecchio 80/82/83

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Diverse #2: Coleseum

Vil du til Coleseum? Det hører jo lidt til, når man er i Rom. Hvis du også gerne vil forbi Forum Romanum, så start med Forum Romanum, og køb en billet til begge steder på en gang. Det bliver bedre pris, og køen er tit kortere på Forum Romanum.

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Diverse #3: At bo
Det er altid svært at vide hvor man skal bo, hvis man ikke været i en by før. Første gang jeg var i Rom, boede jeg ikke så langt fra hovedbanegården. Det var godt nok ikke et hit. Den her gang boede vi i Trastevere, som er den bydel jeg bedst kan lide. Her er turister, ja, men så alligevel lidt mere genuint end mange andre steder. Et område jeg godt kan anbefale, med andre ord.

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Diverse #4: Arteskok
Du kan næsten ikke tage til Rom og gå ud og spise, og ikke spise arteskok. Jeg har aldrig fået arteskok i så mange forskellige versioner, som jeg fået i Rom. Jeg spiste en om dagen! Her er den jødiske arteskok, som er friteret, der er den kogte arteskok med tunsovs, der er…. mange flere. Mums!

Guide til Rom | Frk. Kræsen

Diverse #5: Udsigt over byen
Vil du gå en tur, og desuden få mulighed at kigge ud over Rom, vil jeg anbefale dig at gå til Gianicolo. Det ligger overfor Trastevere og har en ordentlig udsigt over hele byen. Køb en øl eller en kaffe og nyd dit gode selskab og den flotte by.

Jeg siger også på forhånd undskyld, hvis du går forgæves, og nogle af de steder jeg anbefaler ikke længere er der. Nogle er gode steder fra en tur i 2012, så risikoen at de lagt ned eller flyttet findes jo altid.

Elsker du også Italien?
Så synes jeg, du også skal tjekke mine andre guides til Italien ud:
Guide til Firenze
Guide til Norditalien og Toscana
Guide til Venedig

Måske er det her også noget for dig?

 • Ole Suhr
  18. april 2014 at 12:38

  Virkeligt et smuk indlæg om din guide til Rom.
  Landet og byen med de lækre spiser:-)
  Flotte fotos:-)

  Jeg var selv til en meget smuk og lækker påske middag hos en veninde i går:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/04/paske-lam-og-champagne-brus.html

  Så er selv lidt af et madøre, et dansk et af slagsen:-)
  Påske hilsner fra Ole

  • Linn
   20. april 2014 at 19:36

   Tak, dejligt at du kan lide billederne 🙂