Annonce/ Guide

På fjordfestival med muslinger, formiddagssnaps og solskin

På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen

”Løgstør? Hvor ligger det?” tænkte jeg, da jeg for en måned siden modtog en mail fra VisitVesthimmerland, hvor de spurgte, om jeg ville komme med til muslingehøstfest i byen. En Google-søgning senere, havde jeg fundet en lille prik på kortet ved Limfjorden.

Jeg elsker at besøge nye steder, og siden nogle af mine jyske venner har hintet, at jeg er begyndt at blive en smule Københavner-snobbet, sendte jeg et ja i retur til VisitVesthimmerland med det samme.

I lørdags var det tid til mit besøg. Et lille propellerfly fløj mig til Karup (jeg havde også googlet Karup, inden vi tog af sted) og så videre i bil til Løgstør.

I starten af april hvert år, er der Muslingehøstfest i Løgstør. Der høstes årets første muslinger. De bliver fragtet til byen i Limfjordsmuseets båd, hvor muslingelaugets oldermænd godkender dem. Så fortsætter turen op i gågaden, hvor restauranter og organisationer tilbereder muslinger i kæmpe gryder.

At besøge den 200 meter lange gågade var noget af en oplevelse. Solskin, smilende mennesker, orkestermusik, 2x snaps inden middag, 4x smagsprøver på forskellige muslinger og et styk garn der stank af røg, da vi to timer senere gik videre. Flere stand tilberedte nemlig sine muslinger over åben ild. Autentisk og hyggeligt, selvom min frakke stadigvæk dufter, som om jeg været nede på den lokale bodega. Men det var det værd.

Om eftermiddagen fik jeg en snak med en muslingefisker over en kop sort filterkaffe. I min verden kommer muslingerne fra fiskehandleren i København, men jeg ved jo godt, de har været på nogen af en tur, inden de lander i monteren der. Nogle af dem kommer fra Limfjorden, hvor man fisker muslinger i april- juni, for at så holde pause i de varmeste sommermåneder, og begynder igen nogle måneder i efteråret.

Da jeg gik rundt i gågaden og smagte muslinger fra de forskellige gryder sammen med Young, Mette og Nadia, som også var med på turen, prøvede vi at finde en vinder. Hvem lavede de bedste smagsprøver? Kampen endte med at stå mellem to lokale små restauranter, ChristiansMinde og Kanalfogedens Køkken.

Den sidste af de to fik vi mulighed for at besøge igen senere på aftenen. Kanalfogedens Køkken inviterede nemlig på aftensmad. I muslingernes tegn, selvfølgelig. 1 kg muslinger senere, sagte jeg tak og farvel til de andre pigerne og VisitVesthimmerland, og satte mig på bussen til Aalborg. Røglugtendes, mæt og meget glad for mit besøg.

På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen På muslingefestival i Løgstør | Frk. Kræsen


Indlægget er lavet i samarbejde med VisitVesthimmerland. Mange tak for besøget.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  10. april 2015 at 10:43

  Jeg har været til Muslingefestival et par gange – det er så hyggeligt! Og muslingerne er lækre. Sikke flotte fotos du har delt 🙂

  • Linn
   10. april 2015 at 11:43

   Tak Marian, hvor er du sød. Og dejligt at høre, du også haft en god oplevelse. Jeg er kæmpe fan – og skal helt sikkert prøve at komme igen et andet år!

 • Stationsforstanderen
  8. april 2015 at 18:11

  Det ser da vildt hyggeligt ud. Har aldrig hørt om den festival, men den lyder til at være et besøg værd.

  • Linn
   8. april 2015 at 21:25

   Det er den bestemt! Jeg kan varmt anbefale det.

 • Irene
  8. april 2015 at 12:14

  Jeg var til muslingefestivalen sidste år i juli. Det var noget af en oplevelse. Desværre var de billige muslinger alt, alt for få, så efter over en time i kø gav kæresten op og vi endte med en hotdog. Øv! Måske vender vi alligevel tilbage i år, for der er nu ret hyggeligt 🙂

  • Linn
   8. april 2015 at 12:50

   Åh, hvilket afslut at ende med en hotdog! Håber, I giver det en chance mere, og får mulighed for at spise muslinger næste gang 🙂