Oplevelser

En sammanfattelse af madåret 2012.

Hold op – hvor har jeg fået spist og drukket mange virkelig gode ting i 2012. Og som det ikke er nok, har jeg desuden fået krydset en del ting af på listen over ting jeg ikke prøvet før. Michelin-restaurant-besøg, spise snegle og lave egen caffé latte fx. Jeg har lavet en lille sammenfattelse af madåret 2012.

Retro | Frk. Kræsen

Jeg startede 2012 med et kaffe-kursus på RETRO Nørrebro. Jeg fik lavet min første (og eneste) egne caffé latte og fik min første overdosis af koffein nogensinde.

Bedstemors køkken | Frk. Kræsen

I starten af 2012 prøvede jeg også for første gang at lave rigtigt dansk mad. Der stod stegt flæsk og persilliesovs på menyen, og min (danske) gæst som jeg serverede det for gav mig topkaraktær.

I foråret tog jeg ham den søde i hånden, og tog på tur til Rom (her er min guide til Rom). Jeg drak kaffe med kant og spiste lækker italiensk mad på restauranter vi googlet frem og sat kryds for på kortet inden vi tog afsted.

Helsingør | Frk. Kræsen Helsingør | Frk. Kræsen

Sommeren byd blandt andet på en (meget) lang cykeltur op til Helsingør og Gilleleje, hvor jeg nyd de måske lækreste rejer jeg fået i hele 2012. Det var solskin i nakken, solbrille-vejr og duft af hav.
Kräftskiva | Frk. Kræsen Kräftskiva | Frk. Kræsen

Et par uger senere, holdt vi kräftskiva hjemme i Sverige. Mums!

I efteråret spiste jeg for første gang nogensinde både østers og snegle, og var nødt til at give mit selskab ret i at det sidste mest smagte stegte svampe. Jeg var også inviteret til whisky-workshop af Ballantine’s og lærte mig lave lækre cocktails med whisky.

Vaffelfabrikken | Frk. Kræsen

Sammen med søde Ida Marie fra Ida Marengs var jeg med til Restaurant Day i midten af november, og åbnede pop-up-restauranten Vaffelfabrikken. Vi soldte næsten 150 vafler udenfor Stefanskirken og kunne donere 2000 kroner til Movember. Det var også virkelig sjovt!

Relæ | Frk. Kræsen

Lige inden juleferien inviterede min yndlingsdansker mig til mit første besøg på en Michelin-restaurant nogensinde. Vi spiste fantastisk mad og drak virkelig lækker vin. Der stod blandt andet en ret med blæksprutter på menyen til forret, og en dessert med blandt andet rødbeder. En stor oplevelse, som sammen med vores besøg på 1 th. i foråret måske var årets vildeste mad-oplevelser.

Tænk, så mange fine ting. Jeg er glad, mæt(!), taknemlig og måske også lidt heldig.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  31. december 2012 at 15:10

  Hold fast et fantastisk madår du har haft! Må 2013 smage lige så lækkert

  Nytårs-kram

  • Linn
   2. januar 2013 at 11:03

   Jeg krydser i hvert fald fingrer for det. Godt nytår til dig også!

 • Cecilie Lykke
  31. december 2012 at 12:18

  Du er så inspirerende! Håber 2013 bliver et lige godt år som 2012:-)

  • Linn
   2. januar 2013 at 11:03

   Tak – hvor er du sød! Jeg krydser også fingrer for ett fantastisk 2013.