Oplevelser

Nu udkommer min kogebog ‘Den store mad for begyndere’

Den store mad for begyndere | Frk. Kræsen

Det sker meget den her uge.
I dag udkommer min tredje kogebog – ‘Den store mad for begyndere’.
I går var jeg i Go’ Morgen Danmark og lavede mad.
To ting, der virkelig er sjove, men også en smule nervepirrende.

I forgårs eftermiddag, samtidigt som jeg havde en journalist fra Go’ Morgen Danmark i telefonen, fik jeg en sms fra mit forlag. “Nu er bogen kommet!” skrev de, og jeg blev så lettet. Den var et par dage forsinket fra trykkeriet, og jeg havde lige sagt til journalisten i telefon, at jeg “selvfølgelig kunne tage min nye kogebog med ind i studiet” næste dag. For det var jo hele pointen. Jeg var inviteret i Go’ Morgen Danmark for at lave mad fra ‘Den store mad for begyndere’. Og så er der altså godt, hvis bogen er med – og det var den heldigvis.

Frk. Kræsen i Go' Morgen Danmark

I går morges, da det var tid til at tage ind til Tivoli, ringede mit vækkeur allerede halv fem. Kvart i seks stod jeg klar med alle mine ingredienser i studiet. En time senere var jeg i gang foran kameraet.

Menuen stod på to af opskrifterne fra bogen – sesampaneret laks med fyldte squash (opskrift her) og kålwraps med makrel og mangosalsa (opskrift her). Begge opskrifter tager maks 30 minutter. Perfekt, hvis man kommer lidt sent hjem fra arbejde, og også ret skønt, når man ikke er så vant til at svinge gryderne på live-tv.

Det er tredje gang, jeg laver mad i Go’ Morgen Danmark, og hver gang har jeg valgt nogle af de opskrifter, jeg både synes er lækre og føler mig rimelig sikker på. For selvom jeg elsker at lave mad foran kameraet, kan man godt blive en smule nervøs, når man står der i spotlight med et tykt lag tv-make up, en 190 cm høj studievært ved siden af og to store kameraer, der følger med i alle ens bevægelser.

Efter tre hektiske timer var det hele færdigt og maden spist op. Jeg havde en fest fra start til slut, og det blev bare bedre, når en af værterne efter programmet sagde, at “det er et godt tegn, når vi bliver siddende for at spise det hele op.”

Frk. Kræsen i Go' Morgen Danmark

Hvis du sidder og tænker, at du egentlig godt kan genkende de to opskrifter, jeg lavede i programmet, så er det ikke så underligt. De er nemlig også med i min gamle bog ‘Mad for begyndere – mere grønt’. Både den og den første kogebog ‘Mad for begyndere’ er udsolgt i butikkerne, og i stedet for at lave nye oplag af begge bøger, har vi slået dem sammen og tilføjet et nyt kapitel med madpakke-mad. I alt har ‘Den store mad for begyndere’ 125 opskrifter. Mest af alt er der nem hverdagsmad og hverdagskager, alt sammen i skridt-for-skridt-billeder, lige som herinde på bloggen.

Har du lyst til flere smagsprøver fra bogen, synes jeg, du skal hoppe over til min opskrift på spaghetti med squash, citron og chili. Den er nemlig med i bogen og er et godt eksempel på, hvordan det ser ud. Og vil du have mere ‘behind the scene’, optog jeg også en hel serie på YouTube sidste år, hvor jeg viste processen bag bogen frem.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marina
  5. november 2017 at 13:55

  TILLYKKE. Min datter er simpelthen så glad for “mere grønt” som hun bruger flittigt så den har du skruet godt sammen. Jeg er lidt ærgelig over at den anden bog er udsolgt for jeg havde faktisk lidt overvejet den som kalendergave til hende, men hvor er det skønt for dig!

  • Linn
   5. november 2017 at 14:40

   Hvor fint at høre, din datter kan lide “mere grønt”. Det glæder mig! Og ja – jeg ved godt, det ikke er optimalt for alle, at man ikke længere kan købe kun den ene bog. Det bedste havde jo egentlig været, hvis der både fandtes mulighed at købe begge bøger i en – eller dem hver for sig. Men den slags kan jeg desværre ikke påvirke.

 • Tina KH
  3. november 2017 at 13:57

  Stort tillykke med din kogebog:-)
  Flot gået!

  • Linn
   3. november 2017 at 15:51

   Tak! 🙂

 • Kristina K.
  3. november 2017 at 11:44

  Tillykke med bogen 🙂

  • Linn
   3. november 2017 at 15:51

   Tak! 🙂