Oplevelser

Frankrig, dag 3 og 4.

Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen

Jeg tænkte, at I måske vil ha en status-update fra Bordeaux? Vi har brugt to dage i og omkring byen, men jeg synes slet ikke at jeg kender den, fordi vi haft så travlt skema. På morgenen af dag 3, tog vi til L’Ecole du Vin. Min fransk er totalt ikke-eksisterende, men til og med jeg kunne forstå at det var noget med education og vin – mere præcist Bordeaux officielle vinskole, som ligger i bygningen på billedet.

Vinskolen var ret meget sejere end de fleste andre skoler jeg prøvet, selvom det er noget underligt i at prøve rødvin inden klokken ti om formiddagen. Det er nok kun på vinrejser og Roskilde, det sker.

Vi fik tre forskellige røde vine som ikke var filtrerede, og så måtte vi selv prøve at blande en kombination som var lækker. Jeg lavede en som var dårlig, og en som var… mindre dårlig. Jeg skylder mine dårlige blandinger på det tidlige tidspunkt.

Frokosten brugte vi på en hyggelig lille restaurant. Prøv at forstå hvor godt vand smager, når man brugt en hel formiddag sammen med vin. Fantastisk!

Efter frokostpausen kørte vi videre. Næste mål var Château de Camarsac, en halv time udenfor Bordeaux. Château de Camarsac laver hvidvin, rødvin og rosévin, og vi fik en guidet tur blandt vinstokke.

Jens, som er den belgiske repræsentant på turen, lærte mig om rosévin. Jeg har altid troet at rosévin var en slags blanding af rødt og hvidt vin, men nej. Rosévin laver man gennem at lade skallet af de mørke vindruerne ligge sammen med saften i en kæmpe beholdere. Fjerner man skallet efter 12-24 timer, får man rosé. Lader man dem ligge 2-6 uger, får man rødvin.

Aften afsluttedes med et besøg ved Cordier Mestrezat, som byd på østers (og mere vinsmagning, men der havde jeg prøvet så meget vin at jeg bare gik all in på østers, i stedet for at smage alt jeg burde ha smagt…). Mums! Behøver jeg fortælle, at de forkæler os?

Rejsen sponsoreres af FranceAgriMer

Måske er det her også noget for dig?