Video

VIDEO | Det spiser jeg en helt almindelig dag i juni

What I eat in a day | Frk. Kræsen

Hvor meget spiser vi i løbet af en dag, når ingen ser med? – og hvor meget spiser vi i løbet af en dag, når det hele skal vises frem? Det spurgte jeg på bloggen og YouTube for nogle måneder siden, efter jeg havde filmet alle mine måltider fra en dag i marts.

Dengang synes jeg, det var ret grænseoverskridende at vise alt, hvad jeg spiser. Det synes jeg også, det var i mandags, da jeg igen tændte for kameraet inden morgenmaden.

Hvorfor så gøre det? For det er jo næppe nogen, der tvinger mig at filme hele dagens menu. Men jo flere klassiske “What I eat in a day”-videoer, jeg ser på YouTube, jo mere lyst har jeg til at vise mine egne måltider frem.

Der er nemlig stadig lige så mange, der spiser usundt og unaturligt på YouTube nu, som der var i marts. Der drikker smoothies som eneste morgenmad, steger et par bananpandekager til frokost og snupper en dadel til mellemmåltid, hvis de lige bliver lidt sultne. De kalder det inspiration – jeg kalder det dårlige forbilleder.

For jeg har svært ved at forestille mig dårligere inspiration. Og jeg får ondt i maven af at tænke på, der sidder i tusindvis af piger og drenge bag skærmen rundt omkring i Danmark, der måske tror, at det er normalt. Det er det ikke. Derfor har jeg lyst til at vise alle mine måltider frem. Ikke for at sige, at jeg selv spiser mere gennemsnitligt eller rigtigt. Men for at vise et andet, sundere syn på mad.

I videoen kan du se, hvad jeg spiser i løbet af en dag – men du får det også lige her:

Morgenmad | 2 blødkogte æg, 2 knækbrød med ost og agurk og 1 glas mælk + 1 kop kaffe
Mellemmåltid | 1 banan
Frokost | 1 stor burger med bøf, burgerbolle, salat, mayo, ketchup, pickles og cheddarost + 1 kop koffeinfri kaffe
Snack | 1 ispind med oreo-kiks og hindbær
Kaffe-aftale | 1 kop kaffe
Mellemmåltid | 1 skål yoghurt med corn flakes
Aftensmad | Nudler, salat og kyllingfrikadeller + 1 glas mælk
Late night snack | 0,5 dåse-cola

Vil du se flere af mine videoer, kan du hoppe over og abonnere på min YouTube-kanal.

Måske er det her også noget for dig?

 • Helle
  18. juli 2018 at 21:15

  Det var virkelig en god video. Jeg er så enig med dig! Mad skal ikke skammes OG kvinder skal stoppe med at bruge deres vægt og forhold til mad som samtaleemne, når der ikke er noget andet interessant at tale om. “Burde” og “må gerne” skal bare ud af ordforrådet. Tak for en dejlig blog med gode video’er, opskrifter, guides og det ind i mellem 🙂

  • Linn
   19. juli 2018 at 8:09

   Tak for din kommentar Helle! Du har så ret!

 • Ida
  9. juli 2018 at 15:58

  Hvad mærke er dit knækbrød? 🙂 Jeg leder efter noget knækbrød der ikke er kedeligt 😉

  • Linn
   10. juli 2018 at 10:47

   Jeg køber altid “Leksands Knäckebröd Brungräddat”. Det her: http://www.leksands.se/sv/sortiment/trekant__126 Det er svensk, men sælges også i Danmark. Verdens bedste knækbrød, hvis jeg må bestemme 🙂