Frk. Kræsens Favoritter/ Video

VLOG | Det spiser jeg en helt almindelig dag

VLOG | What I eat in a day

Hvor meget spiser vi i løbet af en dag, når ingen ser med? – og hvor meget spiser vi i løbet af en dag, når det hele skal vises frem? Det har jeg flere gange tænkt over, når jeg ser YouTubers og bloggere dele alt, de spiser i løbet af en dag. For ret tit slår det mig, at de minimale mængder mad, mange af dem tilsyneladende indtager, vel næppe kan gøre en voksen kvinde mæt?

Jeg har et relativt ukompliceret forhold til mad og min krop. Hvis nogen kom og tilbød mig en anelse mere fast numse, ville jeg nok sige ja tak. Men det er ikke det vigtigste i mit liv. Og når jeg kigger mig selv i spejlet, synes jeg, at hende, der kigger tilbage, er ret okay.

Jeg var ikke lige så begejstret for pigen i spejlet, da jeg var yngre. Hun har aldrig været stor, men alligevel synes jeg, hun var for stor i slutningen af mine teenageår og starten af tyverne. Jeg tænkte en del over det, hvilket gjorde mig ked af det.

Godt at Instagram ikke var opfundet, dengang jeg var usikre 20 år. Godt at jeg aldrig scrollede igennem feeds bestående af et minimalt antal kalorier og unge kvinder, der tilpas nonchalant nævner, at de har så travlt, at de har sprunget frokosten over til fordel for en havremælks-latte ‘to go’ og et stykke mørk chokolade. Godt at jeg fik lov til at være fri fra ‘inspirational quotes’ om, hvis man bare er passioneret nok i forhold til det, man laver, kan man ikke arbejde for meget og spise og sove for lidt.

Jeg er sikker på, at dem, der deler både quotes, snacks og sine måltider, mener det godt og egentlig bare vil inspirere, men deres billeder og videoer gør mig provokeret og trist. For selv om min krop fortæller mig, at jeg spiser lige tilpas meget mad i løbet af en dag, skal man godt nok have ekstrem stor ro og selvtillid for at ikke stå tilbage og have det dårligt med sig selv og de mængder mad, man indtager, når man ser den slags ‘måltider’.

I onsdags tændte jeg mit kamera klokken kvart i syv om morgenen. Jeg havde besluttet mig for at filme alt, jeg spiste i løbet af dagen. Det kom der 16 minutters video ud af.

I videoen kan du se, hvad jeg spiser i løbet af en dag – men du får det også lige her:

Morgenmad | 2 blødkogte æg, 1 portion chiagrød med hindbær og granola og et glas friskpresset appelsinjuice + en kop kaffe
Mellemmåltid | 1 banan
Frokost | Rødspettefilet med fyld, kartofler og en grøn salat
Snack | 4 stykker lakrids
Mellemmåltid | 1 bolle med ost, 1 glas mælk + en kop kaffe
Snack | 3 stykker chokolade
Aftensmad | Pasta carbonara + en lille skål med tomat, artiskok og oliven
Late night snack | 1 svensk fastelavnsbolle med marcipan och flødeskum + en kop te

Vil du se flere af mine videoer, kan du hoppe over og abonnere på min YouTube-kanal.

Måske er det her også noget for dig?

 • Liza
  2. april 2018 at 12:26

  Tusind tak for den video! Jeg troede ikke, at jeg havde brug for at se den, men det havde jeg åbenbart. Det du spiser der, kunne jeg også godt spise på en dag. Nogen gange mindre, nogen gange mere. Tak fordi du også viser fire lakridser, chokolade under madlavningen og sen dessert på en hverdag. Jeg tror ikke, at du skal overveje hvorvidt carbonaraen giver et indtryk af en usund livsstil hos dig, for hvis man følger bare en smule med i din blog, ved man også hvor meget du holder af salater. Personligt kan jeg rigtig godt lide din blog fordi den er så balanceret – du poster både salater, kager og mad med fløde i. Jeg ved ikke helt, hvor jeg vil hen med det her, men tak fordi du delte den video! Du får mig til at føle mig normal, og det er rart!

  • Linn
   3. april 2018 at 10:34

   Tak for en fin kommentar Liza! Jeg bliver virkelig glad for, at du opfatter videoen (og mig) på lige præcis den måde. Det var netop den der følelse, den der tanke om at være “normal”, som jeg gerne ville fange – så det er dejligt at høre, at du synes, det lykkedes.

 • Maj
  27. marts 2018 at 22:45

  Tak. Så vigtig video! Modigt og dejligt du deler 🙂

  • Linn
   28. marts 2018 at 7:32

   Tak Maj! Bliver så glad for din kommentar.

 • Laura
  25. marts 2018 at 19:18

  Tusind tak for at tage et vigtigt vigtigt tema op, som mange TROR de tager op, og så redigerer det alligevel! Jeg bliver altid voldsomt deprimeret ved at se de der normale WIEIAD, for det er dog en kontrolleret måde at spise. Så dejligt at du viser the real deal!

  Jeg kan forstille mig, at det har været svært at filme. Men godt gået!

  Jeg har altid følt, at jeg spiser aaaaaaaaalt for meget. Jeg kunne måske også med fordel spise lidt mindre, da jeg ofte kommer til at overspise om aftenen, når jeg er træt. Men jeg er 175 cm høj og kan godt lide at gå og løbe, og det kræver immervæk noget mad at holde kørende! Så væk med det der miniature-mad og miniature-portioner fra de sociale medier, og frem med virkeligheden!

  Så tak for det!!

  • Linn
   26. marts 2018 at 20:10

   Tak for din kommentar Laura! Jeg bliver glad for at høre, du synes, min video giver mening og perspektiv. Det var lige det, jeg håbede på.

   Jeg ved hvilken følelse, du taler om – og det er så ærgerligt, når man har det på den måde. Og endnu mere ærgerligt når madbilleder på SoMe bidrager til, at man føler det endnu mere. For du har jo ret! Alle de cm (uanset hvor mange det nu er) – kræver noget for at kunne lave seje ting dag ud og dag ind. Og det skal vi jo gerne blive ved med! 🙂

 • Ann
  25. marts 2018 at 8:06

  Hej Linn,

  Jeg synes, noget af det sjoveste ved den slags video er, at man som modtager selv kan vælge (bevidst eller ubevidst), hvad man vil fokusere på. I slutningen reflekterer du over, at du har spist chokolade, fået high cab-high fat aftensmad etc. Det tænke jeg slet ikke. Jeg tænkte, at du fik hjemmelavede måltider, og at du fik grøntsager/frugt indslag til alle tre hovedmåltider. Og det synes jeg, er godt gået og noget, der inspirerer.

  Mit “problem” med WIEIAD videoer er, at man får indtrykket at, senderen altid spiser sådan. Så at man ikke får at se, de dage med købemad, ingen grøntsager, hele chipsposen der bliver spist etc. Det lyder på dig som om, det var meget grænseoverskridende at dele, hvad du spiste. Og det kan jeg godt forstå. Men jeg sidder også og tænker, at jeg har dage, hvor jeg spiser meget “værre”, end det du spiser. Jeg har også bedre. Og det er forskellen mellem de to typer dage, man ikke ser i sådan en video 🙂

  Det skal ikke lyde som en kritik, man bare lidt input til debatten. For jeg synes som sagt, det var fedt at se med.

  Mvh. Ann

  • Linn
   25. marts 2018 at 18:25

   Hej Ann! Tak for input. I dag har jeg spist shish kebab købt fra et hjørne i Nordvest. Jeg gad ikke lave noget selv – havde travlt med andre ting. I fredags ville jeg forkæle mig med burger, men mit lokale sted havde to timers ventetid, så det blev sushi.

   Min WIEIAD var en eller anden dag i mit liv. Maden var ikke planlagt til videoen, det var bare sådan, den nu lige blev den dag.

   Men du har ret. Meget var og er hjemmelavet. Jeg elsker at lave mad – og jeg lægger ikke skjul på, at jeg gerne vil inspirere andre til at lave (endnu) mere mad selv.

   Jeg har ikke haft et ønske om at sige, at mine madvaner er bedre end flertallets, men jeg synes afgjort, at de er bedre, end hos dem der forsøger at bilde dig ind, at det er godt og sundt at leve på buzzwords og kildevand. Det bliver man ikke mæt af.

 • Astrid
  24. marts 2018 at 21:39

  Tusind tak for den her video – jeg har et halv forstyrret forhold til mad, og bloggere der spiser “ét æ og så er jeg mæt til frokost” bidrager bestemt til det (burde nok lade være med at opsøge det 😉 Det var ihvertfald rigtig dejligt og inspirerende at se hvad en person med et normalt og intuitivt forhold til mad spiser, og næste gang jeg får lyst til en bolle med ost mellem frokost og aftensmad, har jeg mindre dårlig samvittighed.

  • Linn
   25. marts 2018 at 18:27

   Tak for din kommentar Astrid! Du skal bestemt ikke gå rundt med nogen form for dårlig samvittighed, uanset hvor meget du spiser. Så hvis det her lille rant bare kan gøre at lidt af den forsvinder, bliver jeg virkelig glad 🙂

 • K
  24. marts 2018 at 21:16

  Måske synes du dine mængder er større end andres der deler. Men faktisk tænkte jeg også denne tanke da jeg så videoen “Er jeg helt og aldeles forkert? Hun mener HUN spiser meget / almindeligt, så må jeg da bare være virkelig ulækker og spiser afsindig meget?!”. Så alt er vel op til den der ser.

  • Linn
   25. marts 2018 at 18:14

   Kære K. Tak for din ærlige kommentar. Mine portioner er bestemt større end i de tilsvarende videoer, jeg har set rundt omkring.

   Jeg siger ikke, jeg spiser mere end de fleste eller mindre end de fleste. Eller dårligere. Eller bedre.

   Men jeg forsøger at være ærlig. Og jeg forsøger at give et modspil til dem, der vil bilde dig ind, at du kan blive mæt og leve sundt på et æble og en smoothie. Den slags er underernæret usundt, som ikke bør være et forbillede for nogen – synes jeg.

   Mit budskab om mad er overordnet: Spis til du er mæt. Sekundært må det gerne smage godt og også gerne være primært sundt.

   Så du skal bestemt ikke føle dig ulækker, men derimod lækker, sød, skøn og dejlig, som jeg er sikker på, du er.

 • Is
  24. marts 2018 at 15:58

  Jeg vil gerne byde ind med min dag igår:

  Morgenmad: Én hjemmebagt grovbolle med pålægschokolade + vand
  Formiddagssnack: Én romkugle + te + vand
  Frokost: To skiver rugbrød med (købe)krabbesalat + én avocado + en håndfuld cherrytomater + vand
  Eftermiddagssnack: En hel plade Rittersport (jep!) + vand
  Aftensmad: Én skive rugbrød med leverpostej og agurk + et par cherrytomater + lidt oliven + en lille håndfuld mandler (sikke et miks, det var lige hvad der var) + vand
  Derefter gik jeg åndssvagt tidligt i seng, så nåede ikke min vanlige aftensnack.

  Værsgo. En helt almindelig, ret usund, sikkert ikke særlig perfekt, slet ikke pæn, men ærlig mad-log.

  • Linn
   24. marts 2018 at 17:20

   Jeg er så glad for, du deler. TAK!