Opskrifter

Opskrift: Cupcakes med æbler

Opskrift: Cupcakes med æbler | Frk. KræsenOpskrift: Cupcakes med æbler | Frk. KræsenOpskrift: Cupcakes med æbler | Frk. Kræsen

Det er september. Og hvad er september? Jo, æble-tid! Woho! Endelig kan man finde svenske (ehh, og danske) æbler, og behøver ikke købe nogle importerede fra alle mulige dele af verden. Og det skal selvfølgelig udnyttes maximalt. Et forslag på noget man kan lave er de her cupcakes med æbler.

Til 12-18 cupcakes (afhængt af størrelsen) har du brug for:

25 g smør
2 æbler
2 spsk. sukker
1/2 spsk. kanel
1 tsk. brun farin

2 æg
2 dl sukker

1,5 dl yoghurt (naturel)
1 dl olie

4 dl mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Skralde dine æbler, og hakke dem. Smelt smørret, og blande ned æbler og krydderier. Lad koge til æblestykkerne er lidt bløde.

Piske æg og sukker sammen, og hæld senere i yoghurt og olie. Blande sammen mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål for sig, inden du også pisker ned det i dejen. Rør til sidst ned æble-blandingen.

Fyld muffinsformer 3/4 op, og bage i ovnen 10-15 minutter på 200 grader. Hvis du kan, er det en god idé at bruge en hård muffinsform eller silikonformer, så du ikke får muffinsdej i hele ovnen bagefter (ja, jeg har også prøvet det…).

Pynt evt. dine cupcakes med frosting. Du kan finde opskriften her.

Vil du lave andre ting med æbler? Her er nogle ekstra opskrifter:
Æble-crumble med rugbrød
Trifli med æble
Klassisk æblecrumble

Måske er det her også noget for dig?

  • Marian N. Larsen
    14. september 2011 at 8:18

    Jeg knuselsker kager og muffins med æbler. Lige for tiden har jeg sådan lyst til at bage en gammeldags æbletærte…. uhmn!