Grød

Opskrift: Grød med ingefær, appelsin og tørrede abrikoser

Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med appelsin og ingefær | Frk. Kræsen

Jeg er et stort fan af grød til morgenmad, og lige nu er det den her version som jeg spiser allere mest af. Den gør lidt hul på appelsin-sæsongen, og har lidt kant.

I dag spiste jeg den sammen med kaffe og hjemmepresset appelsinjuice og Thomas Dybdahl i baggrunden. M og jeg var nemlig på hans koncert på Koncerthuset i går, og det var simpelthen helt fantastisk. Det var mit første besøg på Koncerthuset, og jeg synes der var vindunderligt, med måden hele salen var bygget op på. Har I været der? Er I enige?

Nå, tilbage til grøden. Opskriften er til en portion (som er ganske lille), så er du sulten skal du nok hellere gøre to.

Grød med ingefær og appelsin

Serves: 1 portion
Cooking Time: 15 minutter

Ingredients

 • 1,5 dl mælk
 • 1 spsk. rørsukker
 • 1 tsk. reven ingefær
 • 0,75 dl grove havregryn
 • 1 spsk. hørfrø
 • 1 knivspids salt

 • Topping:
 • 1 appelsin
 • 3 valnødder
 • 3 tørrede abrikoser

Instructions

1

Hæld mælk, reven ingefær og rørsukker i en gryde.

2

Rør ned havregryn, hørfrø og salt.

3

Kog og rør til det har den rigtige konsistens.

4

Hak appelsinen, valnødder og abrikoser og smid på toppen af grøden. Top evt. med lidt skyr.

Måske er det her også noget for dig?

 • Tina Fischer
  13. november 2013 at 7:55

  Lækker grød, så lækker at jeg allerede har lavet den 2 gange i denne her uge.
  Hilsen Tina

  • Linn
   13. november 2013 at 8:29

   Woho, dejligt at høre! Jeg spiser den også non-stop 🙂

 • linda;
  11. november 2013 at 20:24

  den her grød er lige mig. et must!

  • Linn
   11. november 2013 at 21:18

   Dejligt at høre 🙂

 • Tina Fischer
  10. november 2013 at 20:26

  Den grød skal jeg lave i morgen tidlig til min datter og mig selv. Har ingen valnødder, så de bliver skiftet ud med mandler. Glæder mig.
  Hilsen Tina

  • Linn
   10. november 2013 at 20:37

   Mandler virker absolut lige så godt, det er jo mest for at få det der dejlige crunchy på toppen. Håber I kan lide den! 🙂

 • Julia
  10. november 2013 at 20:16

  Ser SÅ godt ud. Tænker at servere det for mine unger. Fine billeder også. KH J

  • Linn
   10. november 2013 at 20:37

   Tak, hvor er du sød! Jeg tænker at det burde være et hit for de yngre også, det er jo næsten som en lille frugtsalat på toppen. Håber de kan lide det.

 • A + K = ♥
  10. november 2013 at 18:57

  Mmh, lyder lækkert med de tørrede abrikoser i!

  – Anne

  • Linn
   10. november 2013 at 20:36

   Det gør også lige det lille ekstra. Prøvede det første gang på GRØD sidste vinter, og så blevet ved med at bruge det.

 • Emma
  10. november 2013 at 14:42

  Linn, dine gifs er altid så fine! Har du mon et tip til en smart måde at lave dem på? Kh

  • Linn
   10. november 2013 at 15:57

   Tak! Tænker du på et teknisk tip? Altså hvordan man kan gøre dem rent teknisk? Bare så jeg lige ved, hvad jeg skal prøve at svare på 🙂

  • Emma
   11. november 2013 at 13:32

   Ja, præcis – laver du dem i et særligt program?

  • Linn
   11. november 2013 at 21:18

   Jeg laver dem i photoshop, som en animation som jeg gemmer som en gif. Tidligere, inden jeg fandt ud af at man kunne lave det i photoshop, plejede jeg at google "free gif animation" på nettet, og få op forskellige sider, hvor man kan lave det. Det bliver egentlig helt okey resultat, men så kan billederne ikke blive så store som jeg gerne vil ha dem. Så er du heldig at ha photoshop ville jeg altid anbefale det.

  • Emma
   13. november 2013 at 6:50

   Tak for svar! Jeg må i gang med at google, så 🙂 Kunne være sjovt at prøve.

  • Linn
   13. november 2013 at 8:29

   Gør det. Tror dine fine illustrationer også kunne passe så flot som gif. Har du set headern på bloggen underbaraclaras.com, hvor hun en gang i minuttet tager op sin lille dreng i famnen? Synes det er så fint tegnet/tænkt. Apropå gif.

 • Emilie Ejlsborg
  10. november 2013 at 10:34

  mmm, mums!

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/