Grød/ Jul

Opskrift: Mælkefri risengrød

Opskrift: Mælkefri risengrød | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da jeg startede Frk. Kræsen i 2011, var jeg elendig til at lave mad. Jeg synes, shake-and-bake-vafler var geniale, spiste min bearnaisesovs fra pose og havde generelt lidt svært at forstå, hvorfor man skulle lave ting fra bunden, når der fandtes smarte færdige løsninger i supermarkedet, hvor nogen anden gjort majoriteten af arbejdet for en.

Hvis du har fulgt med på bloggen helt siden 2011, har du nok opdaget, at jeg skiftet mening en smule siden den gang. Faktisk ret meget. Derfor synes jeg, det er virkelig pinligt at indrømme, at vi i min familie har spist færdig risengrød fra plastikpølse(!) indtil for nogle år siden. Yes, den er god nok. Jeg plejede at synes, risengrød på pølse var fantastisk. Jeg reflekterede ikke en gang over, at man kunne lave det selv.

Puh… Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal forsvare det. For risengrød er jo nemt at lave selv. Og smager også væsentligt bedre hjemmelavet. Så i dag får du min opskrift på risengrød, og så håber jeg, vi kan glemme alt om, at jeg en gang været vild med den færdigfabrikerede version…

Og forresten – en sidste ting.
Hvis du synes, bloggen ser anderledes ud i dag, har du ret. Jeg har givet den et nyt look. Hvis du opdager noget der driller, må du endelig gerne lægge en kommentar, så prøver jeg at kigge på det. Det kan nemlig godt være, det tager lidt tid, inden alt spiller 100%.

Opskrift: Mælkefri risengrød | Frk. Kræsen Opskrift: Mælkefri risengrød | Frk. Kræsen Opskrift: Mælkefri risengrød | Frk. Kræsen Opskrift: Mælkefri risengrød | Frk. Kræsen Opskrift: Mælkefri risengrød | Frk. KræsenOpskrift: Mælkefri risengrød | Frk. KræsenOpskrift: Mælkefri risengrød | Frk. Kræsen Opskrift: Mælkefri risengrød | Frk. Kræsen

Mælkefri risengrød

Serves: 4 personer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 1,5 dl grødris
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 spsk. kokosolie
 • 6,5 dl vand
 • 2 dl kokosmælk
 • 1 kanelstang

Instructions

1

Bland ris, kokosolie, salt og 3 dl vand i en gryde.

2

Lad simre under låg i 10 minutter. Rør rundt jævnligt.

3

Bland kokosmælk, 3,5 dl vand og kanelstangen i. Lad koge 20-30 minutter, hvor du rører rundt jævnligt.

4

Smag til grøden med salt, når den har den rigtige konsistens.

Måske er det her også noget for dig?

 • Lea
  21. september 2018 at 12:12

  Hvilken kokosmælk bruger du? Er det på dåse eller den tynde på karton? ☺️

  • Linn
   21. september 2018 at 15:29

   Jeg bruger den helt almindelige på dåse (altså ikke light-versionen).

 • louise
  23. december 2015 at 14:26

  Jeg plejer bare at bruge rismælk til min grød. Bliver også godt. Dog bruger jeg ca dobbelt så mange ris. Og “snyder” totalt ved at lave det i mikroovnen… 5min rør… 5min … 5min… Færdig.

  • Linn
   23. december 2015 at 14:51

   Haha, snyd-metoden er altså også god nogle gange 🙂

 • M Brejner
  23. december 2015 at 9:16

  Kan man udelade kanelstangen under tilberedning og nøjes med at drysse det på som normalt? Jeg er ikke den store kanelfan.

  • Linn
   23. december 2015 at 10:18

   Sagtens! Det gør du lige som du har lyst.

   • M Brejner
    23. december 2015 at 23:07

    Takker =) jeg må prøve det her!

 • Maria Hoffbeck
  15. december 2015 at 18:09

  Flot med dit nye blog look 🙂
  Og en dejlig risengrød.
  Glædelig juletid fyldt med masser af hygge og god stemning 🙂
  Du er velkommen forbi mit lille blog univers.

  • Linn
   16. december 2015 at 13:55

   Tak Maria – dejligt at høre, du synes, det er blevet fint!