Frk. Kræsens Favoritter/ Video

VLOG | Jeg tester og anmelder de nye veganske æg

Frk. Kræsen tester veganske æg

Pludseligt kunne man læse om det over det hele. Der er kommet veganske æg i Føtex. Dem, der i forvejen bruger aquafaba og hørfrøslim, er måske ikke så imponeret. Men den slags er der jo stadigvæk mange, der aldrig har hørt om. Og så lyder veganske æg jo egentlig ret smart, hvis man skal invitere en sød veganer forbi til eftermiddagskage og er i tvivl om, hvad man skal servere. Ikke?

Jeg er ikke veganer, men jeg synes, det er sjovt at teste nye produkter. Så for et par dage siden besluttede jeg mig for at se, hvor meget de veganske æg egentlig minder om de klassiske, jeg ellers bruger. Resultatet og min dom over æggene kan du se i den her video.

Er du nysgerrig og vil prøve æggene, koster en bakke cirka 70 kroner og indeholder 10-12 æg. I følge Føtex kan man finde dem i Føtex, men som du kan høre i min video, var det ikke helt så nemt for mig. Så jeg købte mine på Greenos.dk.

Abonnere på YouTube
Vil du se flere af mine videoer, kan du hoppe over på YouTube og abonnere på min kanal.
Så har du altid styr på, når der kommer noget nyt.

Måske er det her også noget for dig?

 • Thomas
  25. januar 2019 at 18:07

  Jeg synes du lyder en smule sådan, opgivende. Jeg tror du laver fejlen, at direkte tro at veganske æg, er hønse æg. Det er jo et alternativ, ikke det samme produkt. Det lugter og smager jo ikke 100% som et hønse æg, man skal nok eksperimentere for, at få det godt. Jeg bruger for eksempel salt og peber i mine omeletter =) Man kan bruge sort salt, som giver en mere ægget smag osv. Æg, bare stegt som en omelet, uden krydderier, synes jeg heler ikke smager specielt godt. Prøv at lava en ordenlig test, hvor du gerne vil prøve, at få det til at smage godt.

  • Linn
   29. januar 2019 at 11:14

   Jeg må indrømme, at jeg synes, jeg gjorde en ret ordentlig test. Jeg stegte jo netop ikke de veganske æg i en pande uden noget, jeg lavede dem i en omelet med fyld. Også med salt og peber 🙂 Men heldigvis er vi jo forskellige – og det er jo dejligt, at der er nogle, der kan lide de veganske æg mere, end hvad jeg kunne.

 • Mie
  26. april 2018 at 11:56

  Jeg synes prisen er noget høj for de her “æg”, er ellers glad for det veganske alternativ til hakket kød.

  • Linn
   26. april 2018 at 13:35

   Enig – de er dyre. Jeg har lidt svært ved at forestille mig, der er nogen, der ville købe den slags æg lige så tit, som mange køber almindelige æg. Det er for mange penge.

 • Anna
  16. april 2018 at 17:31

  Øv! Men dejligt at du prøvede 🙂 Jeg synes du skal prøve opskrifter fra Kakboken utan ägg och mjölk (tjek Facebook) eller prøve at bage med aquafaba, hvis du vil lave veganske kager fremover.

  • Linn
   16. april 2018 at 22:43

   Jeg tænker, jeg bestemt skal kaste mig ud i aquafaba. Spiste så god en vegansk dessert på en restaurant i Malmö for et par uger siden, og de havde blandt andet brugt aquafaba. Kunne godt tænke mig at se, hvis jeg kan lave noget lignende selv 🙂

 • Ida
  16. april 2018 at 15:42

  Opskriften på kagen – er den et sted på bloggen? Synes ikke lige jeg kan finde den.

 • Liza
  15. april 2018 at 19:41

  Spændende forsøg med de veganske æg! Jeg var dog meget overrasket over, at kagen var så klæg på grund af de æg, som bageentusiast kunne jeg ikke få det til at hænge sammen. Det kunne have været sjovt at se dem sammenlignet i en kage med andre veganske æggeerstatninger, fx det du nævner lavet på hørfrø. Selv har jeg en enkelt gang bagt kage med et chiaæg, som var lavet på samme måde som hørfrøægget. Der blev kagen bagt fuldstændig som sædvanligt.

  • Linn
   15. april 2018 at 22:31

   Sjov idé – det kunne være, jeg skulle kaste mig ud i et større eksperiment på et tidspunkt! Jeg ved simpelthen ikke helt, hvad jeg skal tro i forhold til de veganske æg. På mange måder synes jeg, de opførte sig ret ens i kagen og omeletten, de blev ligesom ikke til mere, end de var da det startede – hvis det giver mening? Omeletten blev ikke højere og mere luftig, end dejen var da jeg hældte den i panden, og kagen blev heller ikke højere, end den var da den kom i formen. Måske kan æggene virke til noget, som skal være endnu mere fladt? Måske havde sandsynligheden at det virkede været større, hvis jeg laver cookies og pandekager… Men så passer information på pakken bare ikke.