Mad for begyndere/ Video

Video: Frk. Kræsen laver kogebog #2

Frk. Kræsen laver kogebog

Der er så mange ting, der sker, når man laver en kogebog. Lige nu er jeg både i gang med at udvikle opskrifter og finde ekstra fotorekvisitter på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Og så skal jeg være færdig med min baggrunde, som jeg skal tage billederne på. Du kan se, hvordan de ser ud i min nye YouTube-video.

Til den første kogebog brugte jeg almindelig maling. Den her gang tog jeg på tur til min lokale malerbutik på Nørrebro. Jeg havde set, at Chris havde lavet sine baggrunde med noget, der hedder KABE, og jeg synes, det så virkelig godt ud. KABE er en spartelmasse. Så i stedet for at male farven på, har jeg spartlet. KABE kommer i mange lækre farver, men man skal købe 10 liter. Det er meget og bliver hurtigt lidt dyrt, hvis man skal have flere nuancer. Så jeg købte to forskellige farver, som jeg i stedet har blandet farvepigment i. På den måde har jeg fået 10 forskellige farve – selv om jeg kun købte to. Min malerbutik er virkelig service minded, og ejeren svarede tålmodigt og smilende på alle mine spørgsmål. Det gjorde selvfølgelig arbejdet nemmere.

Det tog fem dage at få pladerne færdige. Jeg har brugt almindelige MFD-plader på 6 mm fra Silvan. Sådan her så processen ud:

Dag 1: Jeg malede alle plader med grundmaling.
Dag 2: Jeg spartlede pladerne første gang. De skal tørre i et døgn.
Dag 3: Jeg spartlede pladerne anden gang.
Dag 4: Jeg spartlede nogle af pladerne en tredje gang.
Dag 5: Jeg brugte sandpapir på pladerne. Derefter børstede jeg dem og brugte KABEs egne “top coat” for at skabe struktur på pladerne.
Dag 6: Jeg tog pladerne op i lejligheden og tog testbilleder. De fleste blev godkendt her, men et par røg tilbage ned i kælderen, hvor jeg arbejdede videre på dem.

I min første YouTube-video kan du se, hvordan jeg spartlede pladerne. Og i min nye video kan du både se, hvordan jeg tænkte, da jeg tog testbillederne, og hvordan de endte med at se ud.

PS.
Du må gerne abonnere på min YouTube-kanal eller give min video et like, hvis du kan lide den. Og har du nogle spørgsmål til processen, svarer jeg gerne. Enten her eller i en egen video.

Måske er det her også noget for dig?