Grønne fingre

Velkommen til Frk. Kræsen’s “sådan dyrker du dine egne kryddeurter”-skole!

Frk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskole

Ja, du læste ret. Velkommen til min “sådan dyrker du dine egne kryddeurter”-skole, aka. Frk. Kræsen’s plante-skole. Jeg er nemlig gået i gang med at plante krydderier, og jeg tænkte at jeg skulle lade jer læsere være med. For den der siger at man skal have grønne fingrer, bo på landet, ha masser af tid – ja simpelthen være en rigtig bonderøv – hun eller han tager fejl! Man kan sagtens dyrke sine egne krydderier, både hvis man er stresset og på SU, eller Københavnere uden terasse.

Jeg har tænkt at alle der vil skal kunne være med, så derfor er nivauet også derefter. Har du en have, kan du måske bare nyde af billederne, men plante videre selv? Det her er en plante-skole for dummies med dårlig økonomi og lidt vindues-plads.

En eller to gange i ugen kører vi plante-skole, med små guides til hvordan og hvorledes, information om forskellige kryddeurter og ikke mindst, opskrifter hvor man kan bruge dem. For man dyrker jo ikke kryddeurter for at de kun er pæne at se på – man skal da spise dem også. Sidste år havde hele mit kollegiekøkken frisk basilikum juni, juli og august, for at jeg havde dyrket basilikum i mit vindue hele foråret. Sweet, ikke? Jeg håber i hvert fald at I har lyst til at være med!?!

Måske er det her også noget for dig?

 • Anonym
  15. marts 2012 at 8:42

  Dejlig charmerende blok. Herligt at man skal rundt DK for at se en blok lavet af en svensker når man bor i Sverige. Glæder mig til at følge med her. Håber flere finder ud af at samarbejde i Øresundsregionen.

  Bente

  • Linn
   15. marts 2012 at 10:27

   Hvor bliver jeg glad for den kommentar! Mange tak – og dejligt at du vil følge med.

 • katja
  9. marts 2012 at 5:18

  ej det glæder jeg mig til…..får vi et lille hint om hvornår vi starter og hvad vi skal købe ind til det ?

  Katja

  • Linn
   9. marts 2012 at 6:52

   Absolut. Næste uge kommer et første indlæg, og det handler næsten kun om hvad man har brug for, hvor man finder de ting etc. – så det burde være til at overskude 🙂

 • Anonym
  8. marts 2012 at 21:24

  Precis när jag går på mammaledighet. Super! /M

  • Linn
   9. marts 2012 at 6:51

   Jag har tajmat det med ditt liv medvetet, för att jag tänkte att du behövde extra sysselsättning (och gröna fingrar) 🙂

 • katja
  8. marts 2012 at 12:30

  super ide…….jeg synes også det er dejligt med friske krydderier :O)
  hvordan følger vi dig ?

  • Linn
   8. marts 2012 at 16:26

   Hvis du følger med på bloggen, kommer det hele her! 🙂

 • Anonym
  8. marts 2012 at 10:52

  super god ide!
  jeg har selv hele vinduskarmen fuld af planter.
  glæder mig til lidt gode fif og inspiration til udvidelse.

  • Linn
   8. marts 2012 at 16:26

   Hvor bliver jeg glad for at du kan lide idéen!

 • Marian N. Larsen
  8. marts 2012 at 9:05

  Jeg er vild med din nye idé. Jeg har også krydderurter i vindueskarmen, men jeg synes slet ikke de gror så godt som hvis de bliver dyrket ude i haven. I min vindueskarm bliver de hurtigt slatne eller også flytter der dyr med ind i dem… og det er jo knap så lækkert!

  • Linn
   8. marts 2012 at 16:26

   Ja, det der dyr-problem, det har jeg også prøvet. Det skal jeg lige tænke lidt over, så det ikke sker igen – men forhåbentlig kan man gøre noget ved det… 🙂

   Og fedt at du kan lide idéen!

 • Karne
  8. marts 2012 at 8:34

  Hvor er du sød, Linn. God ide! Tror jeg vil forsøge med basilikum i år. Synes bare det er svært med jord/pottemuld, jeg har jo ikke brug for en hel sæk.

  • Linn
   8. marts 2012 at 16:23

   Det kender jeg godt. Men på nogle sted, sælger de også meget små sæke. Jeg har købt en med 12 liter på Silvan. Nogle gange kan man også godt spørge en blomsterhandler, hvis man må købe en lille pose af deres kæmpe-sæk…

 • Christina
  8. marts 2012 at 7:57

  God idé. Jeg følger trofast med – så mine lejlighedsvinduer kan prydes af lækre grønne sager 🙂

  • Linn
   8. marts 2012 at 16:22

   Fedt! Dejligt at du vil kigge med.