Grønne fingre

Frk. Kræsen’s planteskole #6: Skifte potter til dine planter

Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole

Nogle af jer har helt sikkert allerede basilikum som er i ordentlig pesto-størrelse. Men nogle af jer gør måske som mig, og dyrker nye planter hele tiden. Og så fald er det måske tid til at flytte dem fra de små drivhusene, til nogle større potter.

Jeg plejer at bruge en fremgangsmåde, hvor jeg stikker en lille plastikske ned i potten, og trækker op planten. Ved siden af har jeg en større potte, som er næsten helt fyldt op med jord. Jeg laver et lille i jorden, og presser ned min lille plante. På med fint med jord rundt omkring, lidt vand – og vupsi – så står din basilikum/persille/purløg/indsæt valgfri krydderurt i en ny fin potte.

Hvis du dyrker i et lille grønt plastik-drivhus, kan en anden fremgangsmåde være at vende potten om, og trykke lidt på den, så falder planten næsten ud i hånden på dig.

Har du plantet i kokosbriketter, er det endnu nemmere. Da tager du simpelthen bare din brikette, og sætter i en ny potte med jord. Det her år havde jeg plantet i lidt forskellige drivhus, men næste år bliver det kun briketter – fordi det har været så meget nemmere at ha med at gøre. Og hvorfor ikke gøre det nemt for sig?

Hvordan går det ellers med jeres vinduesfarmeri?

Næste afsnit af Frk. Kræsens planteskole kommer i næste uge.

———————
Frk. Kræsens planteskole er sponsoreret og lavet i samarbejde med FAUSOL og HORNUM, som markedsfører alt indenfor hjem og have.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  11. juni 2013 at 14:21

  jeg har skiftet mine potter i sidste uge – og er nu igang med at spire det nye kul: rosemarin, basilikum og mynte! jeg er fuldstændig vild med window farming… Mine vindueskarm er proppet med grønne, spirende krydderier!!!

  • Linn
   11. juni 2013 at 19:14

   Sådan! Jeg vidste, at du trods alt har grønne fingre, selvom du ikke troede det til at starte med 🙂

 • Lise W
  10. juni 2013 at 6:28

  Er det brøndkarse, du har sået dér?
  Jeg har en tomatplante, som efterhånden rækker godt op til loftet med små grønne tomater på – og min chili blomstrer også helt vildt, så det ser ud til en god høst! Krydderurterne er plantet ud i altankasser, men basilikummen får lov at stå inde endnu. Planter du din ud?

  • Linn
   10. juni 2013 at 6:31

   Det er faktisk basilikum, som ikke er nået at blive så stor endnu på det her billede.

   Hvor er det lækkert at der sker så meget blandt dine planter. Synes også at mine fylder hele vinduet nu. Jeg har valgt at ikke plante ud min basilikum, men det er nok fordi jeg har så dårligt med plads. Dog ved jeg at basilikum ikke må stå for tæt på andre planter når man planter ud den, så hvis jeg endelig gjorde det måtte den komme i en egen potte 🙂