Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord #9

Fläder | Frk. Kræsen

Den er næsten forbi, den dejlige hyldeblomsttid. Men tager du lidt højere op i Sverige, blomstrer de duftende blomster stadigvæk. Hvis du beslutter dig for at gøre det, skal du bare huske på, at ikke spørge efter hyldeblomst, men fläder, for det hedder hyldeblomst nemlig på svensk.

Fläder = Hyldeblomst

Jeg plukkede masser af fläder da jeg var hjemme i Sverige sidst. Halvdelen blev til lækkert saftevand, og halvdelen lagte jeg i fryseren, så at jeg kan nyde af det lidt senere. Hyldeblomst kan du nemlig sagtens fryse ned.

Måske er det her også noget for dig?

 • Hanne
  25. juni 2014 at 13:26

  Når jeg ser ordet ´Fläder`kommer jeg til at tænke på noget helt fantastisk svensk cider som vores lokale grønsagshandel havde…
  Der var hyldeblomst, citron, æble eller pærecider…. Det kan man så ikke købe der mere. Men jeg kunne lige se etiketten for mig, da jeg læste ordet ´Fläder´.

  • Linn
   25. juni 2014 at 19:55

   Haha, hvor hyggeligt. Flädercider er noget af det bedste, hvis man skal snakke cider 🙂