Ikke kategoriseret

Årets förste semla.

Semla | Frk. KræsenSemla | Frk. KræsenSemla | Frk. KræsenSemla | Frk. Kræsen

Da julen er over er der to ting som jeg synes symboliserer forår. Den først er når butikkerne starter at sælge påskeliljer igen. Det sker tidligt, allerede nu, men er alligevel ret fantastisk. Den anden ting er da caféerne i Sverige starter at sælge semlor. Det kan godt være at en del dansker prøver at sige at man også spiser semlor i Danmark – bare på “den danske måde”, men der står jeg altså af. Gør I da ej. I spiser fastelavn-boller og andre underlige ting. Men svenske semlor, det kan I altså ikke finde ud af at servere på den rigtige måde.

Den første semlan er den bedste. Den som kommer efter at man ventet i næsten et år. Jeg fik den for bare et par dage siden, på hyggeligt Sverige-besøg. Jeg spiser altid låget først, hvorfor ved jeg ikke rigtigt. Hvis du kommer til Sverige de kommende par måneder, så synes jeg uden et sekunds tvivl, at du skal smage en. Og hvis du ikke kommer til Sverige, så skal jeg nok også bage nogle på et tidspunkt, så I får se hvordan det laves.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  2. februar 2012 at 7:35

  Jeg så dem overalt allerede i starten af Januar i Göteborg og vidste ikke, at det er det svenske svar på "fastelavnsbollen". Hold fast den ser syndig og god ud!

  • Linn
   2. februar 2012 at 16:31

   I know. Man må ikke spise for mange, for de er lige så syndige som de ser ud. Men nogen gang, så synes jeg altså at det er i orden, og prøver at glemmte mængden fløde og marcipan og jeg ved ikke hvad, som de er fyldt op med 🙂