Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord #6

Opskrift: Chokolade-roulade med smørcreme | Frk. Kræsen

Lad mig præsentere en svensk “rulltårta”. En tårta på svensk betyder en slags lagkage, og rull kommer fra verbumet “att rulla”, som betyder at rulle. Det vil sige en kage, som man ruller sammen. En rulle-kage.

Rulltårta = Roulade

For min egen del synes jeg at rulltårta er meget nemmere at sige end roulade. Jeg kan huske første gang, jeg hørte nogen sige det. En rouøølæde. At sige en roulade er dansk når det er som bedst, og den der snakker har absolut maks antal kartofler i munden. I like.

Måske er det her også noget for dig?

 • Ole Suhr
  26. april 2014 at 14:12

  God weekend,

  Dejlig rullekage du har:-)
  Skægt med det svenske og det danske sprog, vi er naboer og dog er sproget et stykke fra hinanden.

  Min veninde bagte en jordbærtærte: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/04/frisk-jordbrtrte-med-ribsgele.html

  Og jordbær hedder vist også noget helt andet på svensk!
  Hilsner fra Ole