Ikke kategoriseret

Påskkärringar, ny header og et joke.

Svensk påskkärring | Frk. Kræsen

Jeg er vild med påsken. Jeg synes det er sådan en hyggelig tid på året, hvor der er forår, påskeliljer, påskeris og påskekärringar. I Sverige tager vi et stort ris indenfor i påsken, og pynter med malede æg, fjer og andet fint. Og på skærtorsdagen tager alle små piger på sig kjoler, maler kinderne røde, maler sorte små prikker i ansigtet og går rundt og banker på sine naboers dører og spørger om slik. Lidt, som jeres fastelavns-tradition.

Indtil for et par dage siden var jeg overbevist om at man også klæder sig ud og maler farve på kinderne i Danmark. I min verden var det en selvfølgelighed at det også var en dansk tradition. Derfor var jeg ikke en sekund i tvivl da jeg malede mine egne kinder røde, for at tage et påskebillede til min header. Men så alligevel, da jeg sat med billederne i Photoshop bagefter – så blev jeg lidt i tvivl. Jeg ringede til en af mine bedste dansker, for at sikre mig om at man også har “påskekärringar” i Danmark. Det fortalte ham mig at man har i Danmark.

Da jeg nogle dage senere viste ham min nye header, sagte han at det så fint ud. Der var bare en lille detalje. Den der danske tradition… ja, det er altså ikke en dansk tradition. Han havde joket med mig i telefon, og da det gik op for ham at jeg ikke fangede ironien var det simpelthen for sjovt for at ikke spille videre på.

Jeg synes, at det er et godt joke. Det er ikke hver dag man kan tage pis på en traditionsforvirret svensker – og hvis muligheden lige pludseligt kommer ville jeg også ha udnyttet den. Jeg synes også at det er en god tradition, og et fint svensk billede. Så derfor har jeg røde kinder på min header et par uger, og måske på et billede eller to på bloggen også. Men I må meget gerne grine lidt af mig, hvis I helst vil det…

Måske er det her også noget for dig?

 • Sverigestossen
  2. april 2012 at 13:50

  Tak for den fine forklaring.

  Her er det omvendt. Det er os der ikke helt har fattet den der med forklædekjoler til børnene, og fjerene ved alle husene. Et enkelt sted har vi endda set en "heks" eller som det jo åbenbart hedder en påskekärring.

  • Linn
   2. april 2012 at 16:30

   Det er meget anderledes, det er helt rigtigt. Men måske det også er det der er så hyggeligt, at hvert land gør det lidt på sin måde 🙂

 • Anne au Chocolat
  26. marts 2012 at 9:36

  Du er så fin, smukke Linn! 🙂

  • Linn
   26. marts 2012 at 17:00

   Ohh tak, jeg bliver så glad. Og i lige måde, ikke mindst!

 • Maja
  26. marts 2012 at 9:28

  Hehe. Den danske ironi kan altså også være en smule svær, at fange – selv for os selv 😉

  Btw. hvordan laver du den pink' baggrund? Er det et stort stykke papir du sætter op i baggrunden?

  • Linn
   26. marts 2012 at 9:31

   Godt at høre at jeg ikke er den eneste så 🙂

   Ja. Det er en rulle gavepapir, som jeg tapet på vores køleskab. Og så ret meget arbejde i photoshop, for at egentlig stopper den pink farve lige efter min skulder – så der var jeg lige nødt til at "klipp" lidt mere ind. Men jo – pink papir for ti kroner i Tiger 🙂

  • Maja
   26. marts 2012 at 14:04

   Ej det ser så flot ud! 😀 Har lagt mærke til det på nogle af dine andre billeder også 🙂 Bare man selv var lige så ferm til photoshop! 😉

 • Ann-Christine
  26. marts 2012 at 7:08

  Jeg synes det er så fint, som du mikser traditionerne 🙂
  Sød historie og fin påske header

  • Linn
   26. marts 2012 at 9:29

   Tak!

 • kbo
  26. marts 2012 at 6:11

  hehe det er en meget sød historie 🙂 Og dine påskebilleder er så fine!

  • Linn
   26. marts 2012 at 9:29

   Hvor er du sød, tak!

 • Malou Klidmoster
  26. marts 2012 at 5:47

  Hvor er du sød <3

  • Linn
   26. marts 2012 at 9:29

   Tak! 🙂