Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord #12

Lingon | Tyttebær Lingon | Tyttebær

Endelig! Jeg er ikke så vild med, at det bliver koldere, men jeg er til den grad vild med, at man kan købe tyttebær nu. Det plejer at være svært at få i Danmark (andre steder end som syltetøj i IKEA), men den sidste uge har jeg både set det i Kvickly, SuperBrugsen og uden for Torvehallerne. Win!

Tyttebær på svensk hedder lingon, og det skønne syltetøj hedder selvfølgelig lingonsylt.

Tyttebær = Lingon
Tyttebærsyltetøj = Lingonsylt

Så ved I, hvad I skal bestille til frikadellerne i IKEA næste gang I er i Sverige. Köttbullar med lingonsylt.

Du kan selvfølgelig også lave det selv. Her er min opskrift på svenske köttbullar og her er min opskrift på hjemmelavet tyttebærsyltetøj.

Måske er det her også noget for dig?