Ikke kategoriseret

Give-Away og en anmeldelse af biograf-filmen Kokken

Sidste uge var jeg inviteret til pressevisning på Kokken, den franske madfilm der har premiere i biografen i dag. Og ved I hvad – den var simpelthen så fin.

Den handler om en ældre kok, der arbejder på en Michelin-restaurant i Frankrig. Han står til at miste en stjerne, og har brug for at opdatere sin menu. Til hjælp har han Jacky, manden som ved alt om mad men absolut intet om hvordan man beholder sit job. Umiddelbart en ret uavanceret plot, men hvis man er til ”feel-good film hvor de taler det flotteste fransk”, jamen så har man fundet det her. Jeg sad i hvert fald og nød filmen fra start til slut. Den har glad musik, flot mad (!) og søde små intriger. Og så er det jo bare noget med folk der taler fransk.

Det er ikke så tit der kommer film i biografen der har et så tydeligt madfokus, og det her er helt sikkert noget helt andet end de maddokumentarer som jeg skrevet om på bloggen før. Det her er en film, hvor maden er en af de vigtigste ingredienser. Jeg er ikke nogen stjernekok, så jeg tør ikke sige hvor realistiske kreationerne i køkkenet er. Men det er lige meget, for det er hyggeligt at se på hvordan de skabes.

GIVE-AWAY!
Jeg har fået to billetter til filmen, som en heldig læser skal ha lov til at vinde. Vil du vide mere om filmen og i hvilke biografer du kan se den, kan du finde den information HER. For at være med i udlodningen skal du skrive din mail, og fortælle hvilken din yndlingsfilm er i en kommentar. Jeg trækker en vinder om lige præcis en uge, og meddeler denne per mail og her i indlægget.

PS. For resten, når vi lige taler om film vil jeg gerne tippe jer om siden filmcitat.dk – som er min yndlingsside for filmanmeldelser. Hvis I ikke er til så lange anmeldelser, men bare små korte som fortæller hvad en film handler om og hvor god den er, er det en super site.

—————————–

Så er vinderen udvalgt. Det blev Victoria, som har yndlingsfilm The Shawshank Redemption. Victoria er blevet informeret per mail.

Måske er det her også noget for dig?

 • rikke josefsen
  27. august 2012 at 10:31

  Den film skal jeg da helt sikkert ind og se 🙂
  Min ynglingsfilm er Lars and the real girl. Det er humor. Jeg kan se den igen og igen. Desuden elsker jeg, at den ellers über lækre Ryan Gosling, er så klam i den film 😀
  rikke-josefsen@hotmail.com

  Tak for en dejlig blog.

 • Trine A
  26. august 2012 at 20:04

  Wow hold da helt ferie hvor er det her bare absolut årets "must see" mad film, den ser ud som om den kunne være en reel rival om førstepladsen når det gælder yndligsfilm for mig, min absolutte yndlingsfilm er nemlig intet mindre end "Julie & Julia"

  Super fed Give away (trine-a@live.dk)

 • Hanne K's verden
  26. august 2012 at 14:56

  Det lyder som en dejlig fim.
  Yndlingsfilmen her er Cinema Paradiso. Skøn film – bare musikken er fantastisk.
  Hilsner Hanne K (hannekriegbaum@gmail.com)

 • Sara
  25. august 2012 at 18:20

  Jeg er vild med animerede film/tegnefilm så som Grusomme Mig, Løvernes Konge, Up, Kejserens Nye Flip osv.

  De har en fantastisk evne til både at røre børn og voksne og kommer hele følelsesregisteret igennem – de er sjove, overraskende, rørende og spændende!

  Hilsen Sara 🙂
  hvadskm@gmail.com

 • Anonym
  24. august 2012 at 10:38

  Det er jo for fristende – en feinsmaker film 🙂
  Min personlige favorit er Amélie (Den fabelagtige Amélie fra Montmartre) … skøøøøn stemning, den er så finurlig, sær og sjov.
  Vh.
  Edith (edith.kristensen@nop.dk)

 • Anonym
  23. august 2012 at 19:40

  Lyder som en rigtig fin film"! Den vil jeg gerne se.

  Min yndlingsfilm er den skønne, skønne klassiker "Mine Aftener i Paradis", som er poetisk, smuk og rørende. Suk 🙂

  Vh. Helle (one_hell@yahoo.com)

 • Astrid
  23. august 2012 at 15:12

  Min yndlingsfilm er Fight Club. Har aldrig set en film som har imponeret mig og udfordret mig på samme tid som denne.

  Hilsen Astrid
  Astriddilling@gmail.com

 • louiogbearnaisen
  23. august 2012 at 14:29

  Det er lidt pinligt, da jeg virkelig burde skrive en eller anden dyb, lærig, kulturel film…. Men altså jeg er bare ret vild med, ja.. Top Gun! og hver gang jeg ser den, er jeg overbevist om at Goose ikke dør, den her gang..

  Ja, jeg trænger til at se noget andet 🙂

  Mange hilsner
  Louise

  louise-lh@hotmail.com

 • Vægten
  23. august 2012 at 11:18

  Min yndlingsfilm er Drengen i den stribede pyjamas. En virkelig smuk og barsk historie om venskab på tværs af 'de voksnes opfattelse af virkeligheden'.

  hersom@mil.dk

 • Laura
  23. august 2012 at 10:47

  Det lyder lige som en film for mig, og så vises den også i min yndlingsbiograf i Aalborg! 🙂

  Min yndlingsfilm (lige for tiden, for det ændrer sig nogle gange) er Jane Eyre – jeg faldt for den nye version fra 2011, men herefter har jeg også fået en serie på 4 timer, som BBC har lavet og den er bare endnu mere fantastisk!
  Under alle omstændigheder er historien om Jane Eyre helt klart værd at se!

  Venlig hilsen Laura
  Lauraersejest@hotmail.com

 • Xenia
  23. august 2012 at 8:31

  Uh, det lyder som en herlig film.
  Jeg kan simpelthen ikke vælge én yndlingsfilm. Men en film, jeg er virkelig glad for (og som handler om både mad og blogging) er Julie & Julia – den er virkelig fin og sød 🙂

  Xenia
  hjemmehosxenia@gmail.com

 • Malou Klidmoster
  23. august 2012 at 4:54

  Orv, det er da lige en film for mig 🙂

  Min yndlingsfilm er Como Agua Para Chocolate – som fik den danske titel 'Hjerter i chili'. Fantastisk mexikansk film om hvordan mad og kærlighed hænger uløseligt sammen.

  *krydser fingre for at jeg vinder*

  Glad hilsen
  Malou
  Klidmoster@gmail.com

 • Anonym
  22. august 2012 at 22:38

  øj den gad jeg godt se. Jeg bliver nok nødt til at nævne en hel tiologi her: Filmene over Stig Larsons bøger er jeg helt vild med.

  Mænd der hader kvinder
  Pigen der legede med ilden
  og Luftkastellert der blev sprægt.

  Jeg elsker dem.
  Tak for en god blog. Keep up the good ork Linn 😉

  fido1212@hotmail.com

 • monsterscircus
  22. august 2012 at 21:10

  Åh den lyder fantastisk den film! Min absolutte yndlingsfilm er helt klart Pay It Forward. Ha en skøn aften

 • Victoria
  22. august 2012 at 21:01

  Min yndlingsfilm må være The Shawshank Redemption eller som den hedder på dansk – en verden udenfor. Det er en helt fantastisk film, og jeg kan se den igen og igen 🙂

  victoriatvorupandersen@gmail.com

 • Anonym
  22. august 2012 at 20:49

  Åh – yndlingsfilm er svær, men Amélie er fantastisk.

  siffie_tm@hotmail.com

 • Maagaard
  22. august 2012 at 20:29

  Maagaard90@gmail.com

  Min yndlingsfilm er Lost In Translation.

  Biffen i Aalborg vil jeg gerne invitere min kæreste ind og se denne film. Den ser enormt sjov og spændende ud 🙂

 • AK
  22. august 2012 at 20:25

  Hmmm… Det med at vælge én yndlingsfilm, sys jeg ikke er helt så nemt. Men når det nu skal være, må jeg vist sige Moulin Rouge, som jeg bare kan se igen og igen og igen 🙂

  annkr1@hotmail.com