Oplevelser

Spanien, dag 6: På jagt efter churros!

Churros | Frk. KræsenChurros | Frk. KræsenChurros | Frk. KræsenChurros | Frk. KræsenChurros | Frk. Kræsen

Jeg har aldrig hørt det før, men i følge min mor og far spiser alle i Spanien “churros”. Churros er en form af aflang doughnut, som man spiser med chokolade eller masser (masser!) af sukker. Sådan beskriver i hvert fald Wikipedia den spanske ret, og det ville jeg forstås prøve inden jeg smutter tilbage til Danmark.

Derfor var det lige præcis churros som stod på menuen, da vi besøgte en lille spansk by der ligger tæt på golfbanan der vi bor. Vi var lidt nervøse for at vi ikke skulle finde nogle, for i følge min mor og far er det vist noget de fleste i Spanien spiser til morgenmad. Men vi var heldige, og fandt en mand der stod og lavede dem. Nogen chokolade havde han godt nok ikke, men vi fik to store med sukker.

Wikipedia skrev som sagt at churros smager lidt som doughnuts, og min mor og far fortalte mig at det mindede om vafler. Men da jeg tog det første bid, var jeg ikke rigtigt enig. Doughnuts og vafler er to gode ting, men min churros smagte lidt mere af friture, altså den som kommer rundt rejerne eller kyllingen når man bestiller friterede rejer eller friteret kylling. Ikke lige, my piece of cake, med andre ord, selvom det er sjovt at ha prøvet.

Har du prøvet churros, og hvis du har – var det din piece of cake?

Måske er det her også noget for dig?

 • Ibs
  6. marts 2012 at 16:19

  Der tror jeg simpelthen, du har været uheldig! De churros, jeg har smagt i Spanien, har smagt godt af dejens krydderier (citronskal, kardemomme, muskat) og af sukker! Prøv igen fra en anden sælger 🙂

 • Trine A
  5. marts 2012 at 13:58

  Mums ja dem fra tivoli er virkelig læke jeg må bare have dem hver gang jer er der inde ^_^

  • Linn
   6. marts 2012 at 13:02

   Jamen, hvis det er to der kommenteret og fortalt om dem fra tivoli, så bliver jeg simpelthen nødt til at smide det på min "to try"-liste 🙂 Godt at høre!

 • Tina
  4. marts 2012 at 7:55

  Jeg har prøvet de spanske Churros og vil give dig ret i, at de smager lidt af friture – så heller ikke lige min piece of cake.

  • Linn
   4. marts 2012 at 11:33

   Nej, det var meget specielt synes jeg. Godt at høre at jeg ikke er alene om det!

 • Anette
  3. marts 2012 at 20:48

  En af boderne i Tivoli sælger Churros, og dem har jeg spist mange gange. Jg kan godt lide dem. Jeg synes de smager lidt af vafler.
  Men om de er "rigtige"som den spanske orginal, ved jeg ikke.

  • Linn
   4. marts 2012 at 11:33

   Ohh, det må jeg prøve når jeg er der næste gang så! Hvis de smager lidt af vafler er jeg glad, for det kan jeg jo godt lide! 🙂