Is

Skovbær- og rødebede-is!

Opskrift: Skovbær - og rødbedeis | Frk. Kræsen

Den tredje opgave pigerne fra Twin-Food og jeg fik i Braun Blender Battle var at lave en dessert der skulle indeholde noget der været en tur gennem blenderen. Jeg lavede en is med skovbær og rødbedesaft – inspireret af en middag jeg var på i december.

I slutningen af december, lige inden jul, var jeg nemlig så heldig at besøge Relæ, som er en Michelin-restaurant på Jægersborggade i København. Ham den søde og jeg skulle ud og spise, og han overraskede med valg af restaurant. Big time. Jeg havde aldrig spist på en Michelin-restaurant før, og var simpelthen så glad over at endelig få prøve det.

Vi fik serveret fire retter som smagte fantastisk, og jeg fik vist hele restauranten hvor forvirret en ”fin restaurant”-besøgere jeg er gennem at først kalde tilbage vores tjener med min tallerken (jeg kom til at lægge bestikket i ”jeg er færdig”-positionen uden at være færdig – og kunne ikke klare tanken om at ikke få spise op og var nødt til at spørge ham om at ikke tage tallerken med ud alligevel). Fem minutter senere fik jeg væltet salt over hele vores bord. Åh altså.

Men – grunden til at jeg fortæller historien er ikke for at afsløre hvor klumpet en person jeg er – uden for at fortælle om vores dessert. For til dessert fik vi nemlig serveret is lavet på gedemælksyoghurt, sammen med syltede rødbeder og en rødbedesauce. Det smagte virkelig godt, men også virkelig anderledes. Jeg har aldrig fået serveret rødbeder i en dessert før – viste ikke en gang at det virker. Men det gør det – og derfor har jeg prøvet at lave klassisk skovbær-is, med en rødbedetwist. Håber du kan lide den. Jeg foreslår at du spiser den med vafler – for det kommer der nemlig en opskrift på i morgen.

Is med skovbær og rødbede

Serves: 4 personer
Cooking Time: 45 minutter + 1 døgn i køleskab

Ingredients

 • 1 æggeblomme
 • 0,8 dl mælk
 • 1,5 dl piskefløde
 • 0,2 dl rødbedesaft
 • 70 g flormelis
 • 10 g vanillesukker
 • 2 spsk. citronsaft
 • 200 g skovbær

Instructions

1

Brug en stor beholdere til blenderen og blend skovbær, mælk, rødbedesaft og citronsaft.

2

Pisk æggeblomme, sukker og vanillesukker og rør ned i blenderen.

3

Pisk fløden til skum (dog ikke alt for hårdt) og blend det hele til en masse.

4

Hæld over blandingen i en ismaskine og kør til det har blevet til is. Servere gerne med nybagte vafler og hakket hvid chokolade på toppen.

Indlægget er lavet i samarbejde med Braun og Aller Media og er sponsoreret.

Det er en del af konkurrencen BlenderBattle, hvor jeg dyster mod pigerne fra bloggen Twin-Food om at være mest kreativ med en blender. Du kan finde alle opskrifter og mere information om konkurrencen HER. Kan du lide indlægget, må du også meget gerne stemme på mig i konkurrencen.

Måske er det her også noget for dig?

 • Frida
  11. marts 2013 at 7:14

  Det lyder lidt farligt, men ser jo egentlig meget lækkert ud 😉 Jeg har også selv lavet et rigtig flot stunt for nylig-mig og min kæreste havde fået en champagnebrunch i gave, som vi så indfriede i lørdags. Vi havde lige fået den lækre boblevand og havde hver især taget en stor tallerken med mad. Jeg laver en lille bevægelse med hånden og VUPTI-smadret glas og champagne udover det hele! Så pinliiigt.. nå, men glæder mig til vaffelopskrift!
  – Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk

  • Linn
   12. marts 2013 at 7:34

   Åh – så kender vi begge to følelsen. Heldigvis er det tit kun en selv som husker det bagefter, men det er jo næppe en trøst lige i stunden når man står der med røde kinder… 🙂