Grillet

Ørred-filé med sommersmage

Opskrift: Grillet fisk | Frk. Kræsen Opskrift: Grillet fisk | Frk. Kræsen Opskrift: Grillet fisk | Frk. Kræsen Opskrift: Grillet fisk | Frk. Kræsen Opskrift: Grillet fisk | Frk. Kræsen Opskrift: Grillet fisk | Frk. Kræsen

Tæt på hvor mine forældre og jeg boede da jeg var i Spanien for en uge siden låg en kæmpe supermarket med masser af frisk fisk. Du kan tro at det var dejligt at pege og vælge og spise. Dog kan det være lidt forvirrende at købe fisk i Spanien, når du ikke kan spansk. “Trucha” et eller andet stod det på et skilt ved siden af noget fisk som så virkelig godt ud. Det købte vi!

Jeg ville udnytte muligheden at grille så meget som muligt, og fandt en opskrift på fisk og sommergrønsager i sølvpapir.

Hvis man skal sige det på en nem måde, har du brug for fire ting: fisk, smør, krydderier og grønsager. Vi brugte ørred-filé (ja, jeg har været inde på Google Translate, så jeg ved hvad jeg lavet…), cherry-tomater, løg og hvidløg. Havde det været dansk sommer tror jeg at jeg smidt friske bønner eller frisk asparges i pakken, sammen med nogle friske krydderurter, fx. rosmarin. Men konceptet er egentlig meget nemt – du vælger det du kan lide.

Tag et styk sølvpapir til hvert styk fisk. Hæld lidt olie eller smør på, så at fisken ikke brænner fast. Læg på fisken og hakkede eller skivede grønsager og løg. Smid salt og peber i pakken, og pak sammen.

Gril til det er færdigt. Servere gerne med en lille smule creme fraich og kogte kartofler. Har du ikke en gril (eller er det Danmark i midten af marts og meget koldt udenfor) kan du selvfølgelig lave samme ret i ovnen.

Måske er det her også noget for dig?