Måltider

Opskrift: Pasta med kantareller, bacon og timian

Opskrift: Pasta med kantareller og bacon | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med kantareller og bacon | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med kantareller og bacon | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med kantareller og bacon | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med kantareller og bacon | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med kantareller og bacon | Frk. Kræsen

Jeg er elendig til at plukke svampe (jeg finder dem aldrig!). Det er lidt ærgerligt, for jeg elsker at spise dem. Specielt kantareller, hvilket næppe overrasker nogen.

I det seneste nummer af det svenske mad-magasin “Äkta Mat”, som jeg nogen gange køber, når jeg er i Sverige, var det tema med kantareller. Mums! Det var tærter, pizza og meget mere – alt med kantareller. Jeg fandt også en opskrift på pasta, som jeg eksperimenterede lidt med. Resultatet serverede jeg til mine forældre i går aften, og det scorede en hel del ros.

Pasta med kantareller, bacon og timian

Serves: 4 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 500 g pasta
  • 100 g bacon
  • 300 g kantareller
  • 1 gul løg
  • 50 g smør
  • 1 dl hakket frisk timian
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • 100 g parmesan

Instructions

1

Kog pastaen.

2

Skær bacon i mindre stykker og steg. Læg til side.

3

Hak og steg en løg i smør i et par minutter.

4

Kom de rensede kantareller i. Lad løg og kantareller hygge sig i gryden i fem minutter.

5

Kom hvidvin, fløde og timian i. Lad stå og simre i fem minutter.

6

Smag til med salt og peber.

7

Bland kantarel-blandingen, pastaen og parmesan i en gryde.

8

Server og top med bacon.

 

Andre opskrifter med kantareller:
Galette med kantareller og rødløg
Tærte med kantareller
Omelet med kantareller

Måske er det her også noget for dig?