Måltider/ Salat

Opskrift: Pastasalat med varmrøget laks

Opskrift: Pastasalat med varmrøget laks | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Her er en af mine favoritter i madpakken for tiden. Pastasalat med varmrøget laks og ærtehummus. Jeg har haft den her ret med på farten flere gange den seneste måned. Den har både blevet spist på kontoret og i madpausen til mit keramikkursus. Begge dele har været et hit.

Apropos keramik så har jeg kastet mig ud i noget nyt. Da jeg begyndte til keramik i september, holdt jeg mig langt væk fra drejeskiven og testede alle andre teknikker i stedet for. At dreje virkede for svært. Det turde jeg ikke kaste mig ud i. Men efter at have lavet kopper, skåle og små blomstervaser igen og igen, besluttede jeg mig for at være lidt modig det her semester. Så for en måned siden begyndte mit eventyr ved drejeskiven.

At dreje var lige så svært, som jeg havde forestillet mig. Jeg brugte hele den første gang på at mislykkes. Først mislykkedes jeg med at centrere min klump ler på skiven. Igen og igen. Og da Mette, vores lærer, til sidst gjorde det for mig, tog det mig ikke lang tid at fuldstændigt smadre den skål-lignende ting, jeg var i gang med at skabe. Så den aften cyklede jeg hjem med en række mislykkede forsøg bag mig.

En uge senere tog jeg revanche. Det blev til fire små skåle. De er alle sammen skæve og underlige i formen. Men efter at have finpudset dem lidt sidste gang, synes jeg, de begynder at ligne rigtige skåle. Og efter en omgang glasur tror jeg, jeg tør vise dem frem derhjemme.

Nogle gange forsvinder tiden væk, når jeg sidder ved drejeskiven. Pludseligt er der gået to timer. Maven rumler. Så må jeg modvilligt pause arbejdet, vaske hænder og finde madpakken frem. Nogle gange er madpakken ikke så spændende. Men det er altid lækkert, når der gemmer sig hjemmelavet pastasalat som den her i tupperwaren.

3 fif til pastasalat med varmrøget laks
✔ Du kan vælge hvilken pasta du vil. Jeg kan godt lide skruer, så det bruger jeg tit i pastasalat.
✔ Vil du variere salaten, kan du også servere den med koldrøget laks. Det giver en anden smag, som også er lækker.
✔ Har du et glas med syltede rødløg i køleskabet? Så fald kan du erstatte den friske rødløg med syltede rødløg i stedet. Her kan du finde min opskrift på syltede rødløg.

Opskrift: Pastasalat med varmrøget laks | Frk. Kræsen Opskrift: Pastasalat med varmrøget laks | Frk. Kræsen Opskrift: Pastasalat med varmrøget laks | Frk. Kræsen

Pastasalat med varmrøget laks og ærtehummus

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 200 g pasta
 • 100 g varmrøget laks
 • 1 avocado
 • 75 g spinat
 • 10 cm agurk
 • 0,5 rødløg
 • 1 dl kikærter
 • 1 dl ærter
 • 0,5 dl cremefraiche
 • 1 økologisk citron
 • 0,5 bundt dild
 • 1 nip salt
 • 1 nip peber

Instructions

1

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

2

Del den varmrøgte laks i større stykker med en gaffel.

3

Skær avocado og agurk i skiver.

4

Hak rødløg fint.

5

Kom kikærter, ærter, cremefraiche og dild i en blender.

6

Riv citronskal og pres saften. Kom i blenderen.

7

Blend. Smag til med salt og peber.

8

Anret alle ingredienser på en tallerken.

PS.
Kan du lide salat? Jeg har en hel kategori kun med opskrifter på salat her.

Måske er det her også noget for dig?