Annonce/ Tilbehør

Opskrift: Tomatsalsa

Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen Opskrift: Tomatsalsa | Frk. Kræsen

En af de bedste ting med at have en madblog, er at jeg nogen gange får komme på besøg til forskellige fødevarevirksomheder. Se hvordan det er behind the scene. 

For nogle måneder siden tog jeg på tur til Fyn. Jeg skulle besøge gartneriet Katrine & Alfred, som producerer tomater og peberfrugter, du kan finde i Kvickly og SuperBrugsen. For mig som drømmer om at en dag have mit eget drivhus fuldt af tomater, agurk og andet grønt, var det en fantastisk udflugt. For det er fedt at pludseligt stå midt blandt tomatplanter. Hvis jeg ville, kunne jeg række ud hånden og plukke en. Det var som at være i en bland selv-butik kun med tomater!

Katrine & Alfred er ikke hvilket som helst et gartneri. De er nemlig et miljøvenligt et af slagsen. I deres drivhuse flyver humlebier omkring som bestøver planterne. De bruger ikke sprøjtemidler. Faktisk har de en ansat, der næsten kun går rundt blandt tomatplanterne og placerer nyttedyr ud, for at slippe for skadedyr. Og så plukkes alle deres tomater i hånden og sælges i pakker, der er lavet af genbrugspapir. Så kan man ikke være andet end glad, når man er miljøven.

Da jeg var på besøg i Bellinge fik jeg tomater med hjem. De forsvandt hurtigt, og i sidste uge var jeg i Kvickly og fyldte mit lille lager op. I går brugte jeg en af bakkerne med Brilliant-tomater på en salt-syrlig tomatsalsa, som jeg toppede hjemmelavede falafel i hjemmelavede tortillabrød med. Det smagte skønt!

Tomatsalsa

Serves: 1 glass
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

 • 15-20 cherrytomater
 • 0,5 skalotteløg
 • 1 bundt persille
 • 1 rød chili
 • 0,5-1 lime
 • 1 tsk salt

Instructions

1

Skær tomaterne i fire dele. Fjern kernerne og hak resten fint.

2

Hak et halvt skalotteløg, chili og persille fint og bland sammen med tomaterne.

3

Bland i salt og smag til med limesaft. Det skal være surt og salt på samme gang - så det gør ikke noget, hvis du bruger ekstra salt og lime.

Notes

Brug f. eks. din tomatsalsa som topping i tortillabrød. Min opskrift på tortillabrød finder du her, og opskriften på falafel finder du her.

Andre opskrifter med tomater:
Pasta med cherrytomater og basilikum
Hjemmelavet ketchup
Tomatsuppe med chili

Måske er det her også noget for dig?

 • Karen Baadsgaard
  26. maj 2015 at 11:52

  De ser virkelig gode ud de falafeler der, er der mon en opskrift på dem også? 🙂

  • Linn
   26. maj 2015 at 13:26

   Det kan du tro – den kommer på bloggen nu på torsdag. Jeg skal lige nå at redigere billederne færdigt, så er den der 🙂

  • Karen Baadsgaard
   26. maj 2015 at 13:27

   Dejligt, det glæder jeg mig til så. Jeg havde nu også svært ved at forestille mig andet. Men tak for en dejlig blog!