Guide

Guide til London

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. KræsenGuide til London | Frk. Kræsen

Jeg kan stadigvæk huske den første gang jeg var i London. Jeg var 16 år gammel og det var en umiddelbar forelskelse. Mest af alt tror jeg at det var alle travle mennesker, som virkede til at være på vej et eller andet sted. En stor kontrast til skoven derhjemme den gang.

Det her var min fjerde gang i London, og jeg havde allerede besluttet mig for at jeg ikke ville gå noget sted jeg været før. Bye bye billeder på røde telefonbokser, Buckingham Palace og gåturer ved Themsen. Hey hey nye steder!

Min mor og far, som jeg for første gang introducerede til konceptet ”leje lejlighed på airbnb” var helt med på at droppe de mest turistede ting og Oxford Street. Her er mine (vores!) bedste steder, fra den her tur og mine andre gange i London.

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen
KAFFE: Fabrique Bakery
I Stockholm findes der et stenovnsbageri, som hedder Fabrique. I min mening bager de Stockholms bedste kanelsnegle, og for ikke så længe siden åbnede de i London. Deres lille sted ligger ude i Hoxton, og kanelsneglene er fuldstændigt som dem i Stockholm. Det her sted smager kardemomme, og mangler både turister og travlt tempo.
Adresse: Geffrye Street (u-stop: Hoxton)

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen

RESTAURANT + TAKE AWAY: Jamie Oliver’s Recipease
Midt i Notting Hill har Jamie Oliver åbnet det fedeste sted. Her kan man købe lækker take away til ganske billige penge, som du kan lave der hjemme. På første etage ligger en café, som også dufter af gennemtænkte retter og gode råvarer. På det her sted er der åbne køkkener og er man i London en længere periode kan man signe up til en af deres mad-workshops. Jeg gad godt at lære at lave ravioli i det her køkken!
Adresse: 92-94 Notting Hill Gate (u-stop: Notting Hill Gate)

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen
RESTAURANT: BYRON burger
Egentlig var vi på vej til et andet sted, men da vi ikke kunne få bord der, endte vi med at spise frokost på kæden BYRON Burger en af dagene. Det minde mig om en amerikansk diner, og vores burger var lækker. Til mine forældres glæde viste de sort-hvid stumfilm på den ene væg i restauranten, hvilket faktisk var ret fint og sjov. Et godt sted at spise.
Adresse: Lidt over det hele

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen
KAFFE: Monmouth Coffee
Jeg mødtes med min engelske ven Matt på Monmouth Coffee. Jeg lad ham beslutte hvor vi skulle ses, siden han bor i London, og han skrev ”Monmouth Coffee har Londons bedste kaffe” og så havde vi en aftale. Monmouth var vildt hyggeligt, og er du sulten har de en ”all you can eat”-buffé med hjemmebagt brød og syltetøj for 3 pund.
Adresse: 2 Park Street ved Borough Market (u-stop: London Bridge)

Guide til London | Frk. Kræsen

RESTAURANT + KAFFE: Kingly Court
Da vi var på jagt efter en garnbutik som min mor ville besøge, kom vi forbi Kingly Court. Det er en lille gård, som mangler det høje tempo og alt lyd, som London ellers byder på. Her var det i stedet stille, roligt og med plads til at bare sidde og spise eller arbejde lidt. Perfekt hvis du er midt i London og har brug for en pause.
Adresse: Kingly Court, Carnaby Street (u-stop: Oxford Circus eller Piccadilly Circus)

RESTAURANT: The elk in the woods
Egentlig plejer jeg kun at skrive om steder jeg været i mine rejseguides, men den her gang føler jeg at jeg er nødt til at nævne restauranten The elk in the woods. Vi havde fået den anbefalet, kigget forbi og bestilt bord, men kunne så alligevel ikke gå. Øv! Det så ellers vildt hyggeligt ud, til fornuftige priser, så derfor må den komme med i guiden alligevel.
Adresse: 39 Camden Passage (u-stop: Angel)

TAKE AWAY: M&S
Skal du holde picnick i Hyde Park, eller bare har brug for et snack ”to go”, så synes jeg at Mark & Spencers madafdeling gør det meget godt. Der kan du finde nødder, frugt, oliven og feta og masser af forskellige færdige retter at tage med. Godt til picnic.
Adresse: Over det hele

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen

TO DO: Chelsea Physic Gardens
Chelsea Physic Gardens er Londons botaniske have. Den er ret svær at finde, men det er virkelig det værd. Det koster 9 pund at komme ind, men til gengæld er deres hyggelige guidede tur gratis. De har også et café, så husk at drikke kaffe eller spise frokost når du er her. (Tjek havens åbningstider på nettet inden du tager afsted, da de har vinterlukket en periode.)
Adresse: 66 Royal Hospital Road (u-stop: Sloane Square)

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen
TO DO: Hackney City Farm
”Du er underlig” sagte min mor og far til mig, da jeg fortalte dem at jeg ville besøge Hackney City Farm. Det er en meget lille (gratis) dyrehave, med kyllinger, grise og lam. Da vi så kom dertil, blev de hurtigt enige om at det var et meget hyggeligt sted, selvom jeg nok var det ældste barn som løbede rundt og kiggede på dyrene. (Bonusinfo: Skal du alligevel hertil, så drik kaffe på Fabrique Bakery, som ligger ved Hoxton Undergrown.)
Adresse: 1 Goldsmiths Row (u-stop: Hoxton)

Guide til London | Frk. Kræsen
SHOPPING: Brick Lane
Jeg er vild med Brick Lane. Det er vintagebutikker efter hinanden, flotte kjoler, unge kvinder i anderledes tøj og små stand der dufter af thai og indisk mad til ikke så mange penge. God gade, hvis du vil shoppe sådan noget du ikke kan få der hjemme.
Adresse: Brick Lane (u-stop: Liverpool Street)

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen
MARKED: Old Spitalfields Market
Hyggelig lille market, med alt muligt. Mad, tøj og dimser som man ikke ved hvad man skal bruge til. Kigge forbi her, når du alligevel skal til Brick Lane.
Adresse: 16 Horner Square (u-stop: Liverpool Street)

Guide til London | Frk. Kræsen Guide til London | Frk. Kræsen

MARKED: Borough Market
Borough Market er en af de mest kendte madmarkeder i London. Det betyder at her er en del turister, men pyt med det. Her er hyggeligt alligevel. Jeg købte et surdejsbrød her, og havde jeg ikke kun rejst med håndbagage havde jeg shoppet løs i deres lille øl-shop. Der var alt man kunne forestille sig, med de flotteste, sjoveste og underligste emballager. (Bonusinfo: Skal du hertil, så drik kaffe på Monmouth Coffee lige ved siden af.)
Adresse: Lige ved London Bridge (u-stop: London Bridge)

TO DO: Bådtur i Camden Town
Er det fint vejr, er en bådtur i Camden Town simpelthen så hyggeligt. Den går fra Camden, og tager omkring halv anden time. Rundt på vejen kan du kigge på de hyggeligste små hus og haver, lytte til en guide og spise picnic-mad.
Adresse: Camden Town/Regents Canal (u-stop: Camden Town)

Guide til London | Frk. Kræsen

SHOPPING: Anthropologie
Hej ny yndlingsbutik! Hold op, hvor er der meget fint på det her sted. Hvis jeg havde masser af penge og ikke kun fløj med håndbagage, ville jeg ha brugt timer inde på det her sted. De har det flotteste tøj man kan forestille sig (jeg fandt en jakke med blomster på 80% rabat – win!), glas og køkkengrej og pæne pæne papir-ting. Det er lidt dyrt, men så meget værd et besøg. (Bonusinfo: Min mor var lige så begejstret for stedet som mig, så man behøver ikke være i 20erne for at være vild med det.)
Adresse: 158 Regent Street (u-stop: Oxford Circus)

Guide til London | Frk. Kræsen

Transport
Køb et Oyster-card. Tank det op med penge, og kør så meget du har lyst frem og tilbage med metro og bus. Da du skal tage hjem kan du give dit kort tilbage, og få pengene som er tilbage på det i retur.

Måske er det her også noget for dig?

 • Morten
  15. maj 2017 at 13:03

  Jeg vil godt slå et stort slag for Gordons Winebar også. Den er virkeligt hyggelig.
  Der udover kan jeg tilføje, der også ligger en Fabrique lige ved Shaftesbury Avenue / Covent Garden. Var der sidste år med min 6-årige datter og vi spiste morgenmad på Fabrique hver morgen.

  Der udover bør du prøve YallaYalla. Det er libanesisk gadekøkken og helt fantastisk. Den der ligger i Soho er hyggeligst. Men det er nemmest at få plads på den nær Oxford Circus. http://www.yalla-yalla.co.uk/

  Slutteligt vil jeg anbefale en pizza på Franco Manco – http://www.francomanca.co.uk/
  Mega god pizza til under 100,- kroner.

  • Linn
   15. maj 2017 at 14:01

   Det lyder som nogle fede steder Morten! Tak for at du deler – jeg husker dem, næste gang jeg har muligheden at besøge London.

 • Ditte
  26. oktober 2016 at 10:04

  Hej Linn

  Super fin guide!
  Det Oyster Card du omtaler – kan man købe det i London eller skal man bestille det herhjemme fra?

  • Linn
   26. oktober 2016 at 11:23

   Hej Ditte,

   Tak! 🙂 Nu var det lidt tid siden, jeg var i London, men den gang købte jeg det i London. Men kan måske godt være, man kan købe det hjemmefra også. Det ved jeg desværre ikke.

 • Karin Herskind
  18. december 2014 at 15:12

  Rigtig fin blog du har, jeg stødte tilfældigvis på den, da jeg googlede alkoholfri glögg 🙂 har med glæde og genkendelse læst dine anbefalinger til Berlin og London, som jeg jævnligt besøger. Må jeg anbefale en skøn og anderledes vin- og tapasbar, nemlig Gordon's Winebar tæt på Embankment U station. Rustikt og hyggeligt under jorden. Der kan være meget proppet, men det er værd at stå lidt i kø for (www.gordonswinebar.com) ?

  • Linn
   19. december 2014 at 15:54

   Hej Karin – tak for ros! Dejligt at høre, du kan lide det herinde. Og også tak for tip – det vil jeg huske næste gang jeg tager til London 🙂

 • Dagmar
  15. juli 2014 at 21:30

  Linn – Du har reddet mig til min tur til August! Skal også på mini-ferie til København på fredag og dine anmeldelser er SÅ brugbare. TAK! xxx

 • Mathilde .f
  20. juni 2014 at 15:51

  rigtig fin guide! jeg ville høre om du kan anbefale nogen områder eller gader at leje lejlighed i?

  • Linn
   22. juni 2014 at 9:15

   Jeg ønsker, jeg kunne, men er faktisk lidt i tvivl. Vi har boet i gode lejligheder, men måske ikke i så skønne områder. Hvis jeg skulle derover igen ville jeg nok prøve at finde noget omkring Brick Lane, for synes det er en hyggelig del. Men ellers ved jeg desværre ikke.

 • Anne
  4. januar 2014 at 11:13

  Dejlig guide – tak for den. Jeg skal til London med min datter i vinterferien og skal nok lige checke nogle af dine anbefalinger. Fandt i den garnbutikker i øvrigt, for det skal jeg også checke ud ? 😉

  • Linn
   4. januar 2014 at 11:16

   Håber du kan bruge den, og god tur! Garnbutikken var desværre ikke der længere, den havde gået i konkurs tror jeg. Så lige den adresse virker ikke hvis man skal købe garn 🙂

 • Katrine
  6. november 2013 at 15:05

  Kære Linn,

  Tusind tak for en rigtig god guide. Mine tænder løber i vand og jeg glæder mig allerede til næste gang, turen går til London. Det er lige præcis sådan en guide, jeg har ledt efter for netop at undgå "the tourist trail" omkring Oxford Street 🙂

  • Linn
   6. november 2013 at 19:13

   Hvor bliver jeg glad for at du kan lide den. Tak! Og god tur, når du på et tidspunkt kommer afsted 🙂

 • Elin Støttrup
  5. november 2013 at 18:37

  Dejlig guide til London. Den skal helt sikkert tjekkes ud, næste gang vi skal besøge vores venner.

  • Linn
   5. november 2013 at 19:59

   Fedt at du kan lide den 🙂

 • A + K = ♥
  5. november 2013 at 10:45

  Skøn guide, håber selv at genbesøge London snarest (: Det er, puha, snart 10 år siden.

  – Anne

  • Linn
   5. november 2013 at 19:58

   Jeg synes altid at London er en god by at tage til, så selvom jeg lige været der, kunne jeg godt tænke mig at snart komme afsted igen… 🙂

 • Anonym
  5. november 2013 at 8:17

  Hvor er den guide fin 😀

  Apropos kardemommesnurre…. Jeg var i Malmø forlden og besøgte Lilla Kafferosteriet. Kan det virkelig passe at deres (kardemommesnurre red.) er ret dårlige? I hvertfald ikke virkelig gode?

  • Linn
   5. november 2013 at 9:40

   Tak!

   Åh, er det rigtigt? Jeg har faktisk kun hørt godt om deres kardemommesnurrer, men har aldrig smagt dem selv. Så skal jeg tale ud fra egen erfaring kan jeg kun sige at deres morgenmad og kaffe er god. Men ved at min mor og flere af mine svenske veninder kan lide deres kanel/kardemommebuller. Lad os håbe at du bare var rigtigt uheldig, den gang du var der…

 • Amalie
  5. november 2013 at 8:09

  Jeg er helt vild med din fine lille guide omkring London. Jeg har kun været der to gange før, men skal helt sikkert derover igen og så kan jeg sikkert godt bruge den her guide. Jeg vil i hvert fald rigtig gerne til Brick Lane og kigge i vintage-butikker eller sejle en tur i Camden Town 🙂

  • Linn
   5. november 2013 at 9:39

   Åh, dejligt at høre at du kan lide den, det var jo også det jeg håbedes på 🙂 Og London er virkelig en by, man ikke kan komme til nok gange. Der er hele tiden nye steder at opdage!