Annonce/ Kager

Opskrift: Svensk prinsesstårta

Opskrift: Svensk prinsesstårta | Frk. Kræsen

Opskrift: Svensk prinsesstårta | Frk. KræsenOpskrift: Svensk prinsesstårta | Frk. KræsenOpskrift: Svensk prinsesstårta | Frk. Kræsen

Opskrift: Svensk prinsesstårta | Sponsoreret

Sponsoreret | Jeg har bagt svensk prinsesstårta! En kop kaffe til, lidt Veronica Maggio på repeat og vups – nu er alt klar til svensk fika.

Publicerat av Frk. Kræsen den 30 juli 2017

 

Jeg har bagt svensk prinsesstårta, for jeg har noget at fejre. Til januar har jeg boet i Danmark i 10 år. I den periode har jeg langsomt lært at elske både rugbrød, æbleskiver og koldskål – men det er ingen hemmelighed, at jeg stadigvæk er mest vild med de svensk retter. Igennem de sidste ni og et halvt år har jeg arbejdet hårdt på at få jer læsere at forstå, at det aldrig bliver bedre end svenske kanelbullar, semlor og kräftskivor.

At overbevise fem millioner danskere om mit hjemlands fortræffeligheder er en ret stor opgave, så derfor har jeg spurgt om forstærkning hos VisitSweden. Jeg er blevet deres ambassadør, og jeg kan ikke forestille mig en bedre samarbejdspartner. For jeg kunne godt tænke mig, at flere danskere besøger mit Sverige.

Jeg har jo allerede guides til både Malmö, Kalmar, Västervik, Öland og Stockholm på bloggen (se dem alle sammen her). Og den kommende måned tager jeg så på tur til Skåne og Småland for at tilføje yderligere guides til listen. Hvem serverer Lunds bedste kanelbullar? Hvordan smager svensk ostekage? Hvad kan man lave en dag i Växjö?

Jeg glæder mig til at vise endnu mere Sverige frem, og inden, jeg tager af sted, vil jeg lige give jer en ekstra smagsprøve. Svensk prinsesstårta! Den her søde grønne kage var min favorit, da jeg var yngre og gik på gammeldags café i Sverige. Jeg glæder mig til at høre, om I bliver lige så vilde med den, som jeg er!

Svensk prinsesstårta

Serves: 4 personer
Cooking Time: 2 timer

Ingredients

 • Kagebund:
 • 2 æg

 • 2 dl sukker

 • 1,5 dl mel

 • 1 dl kartoffelmel

 • 2 tsk. bagepulver

 • 1 nip salt
 • 
1 nip vaniljepulver
 • 
1 dl varmt vand


 • Fyld og vaniljecreme:
 • 100 g friske hindbær
 • 0,75 dl piskefløde
 • 0,75 dl græsk yoghurt
 • 1 nip vaniljepulver
 • 3 spsk. flormelis

 • Marcipan:
 • 200 g marcipan
 • 100 g flormelis
 • 1 spsk. glukosesirup
 • Grøn og pink pastafarve

Instructions

1

Begynd med kagebunden. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver, salt og vaniljepulver. Kom i dejen. Pisk sammen. Kom vand i dejen. Pisk sammen. Hæld i en springform (cirka 28 cm i diameter). Bag ved 175 grader i cirka 30 minutter. Lad kagen køle af.

2

Forbered vaniljecremen. Pisk flødeskum. Kom de andre ingredienser i. Pisk forsigtigt sammen og sæt i køleskab, indtil cremen skal bruges.

3

Forbered hindbærrene. Brug en gaffel og mos hindbærrene.

4

Forbered marcipanen. Arbejd marcipan, flormelis og glukosesirup sammen med hænderne. Ælt godt sammen. Læg en lille klump marcipan til side (den skal bruges til blomsten på toppen af kagerne).

5

Nu skal du farve marcipanen. Tag en klump marcipan stor som en pingpong-bold til side. Stik en tandstikke i den grønne pastafarve og fordel farven i din lille klump marcipan. Arbejd sammen indtil hele klumpen er grøn. Arbejd derefter sammen den lille klump marcipan med den store klump. Tilsæt evt. lidt mere grøn farve hvis nødvendigt.

6

Klip en frysepose i to dele. Læg en klump marcipan i midten og rul ud tyndt. Forbered fire cirkler med marcipan.

7

Kom hindbær på de fire små kager. Top med vaniljecreme og overtræk med marcipan. Skær væk overflødig marcipan.

8

Farv det sidste marcipan pink og lav en lille blomst med hvid og pink marcipan.

9

Opbevar i køleskab indtil kagerne skal spises.

Notes

Du kan også lave en stor prinsesstårta. Skær kagebunden i to lag og kom hindbær og vaniljecreme i midten og på toppen. Overtræk med et stort styk marcipan.

Opskrift: Svensk prinsesstårta | Frk. KræsenOpskrift: Svensk prinsesstårta | Frk. KræsenOpskrift: Svensk prinsesstårta | Frk. Kræsen


Indlægget er lavet i samarbejde med Visit Sweden. Opskriften, tankerne og kærligheden til prinsesstårta er mine egne. Er du nysgerrig på Sverige, kan du finde masser af rejseinspiration inde på Visit Swedens website.


Måske er det her også noget for dig?

 • Lene Tranberg
  31. juli 2017 at 19:00

  Dine kager er supersmukke, og I har mange skønne steder i Sverige.
  Dog tror jeg aldrig, jeg bliver modig nok til at smage Kalles Kaviar til morgenmad… 😉

  • Linn
   1. august 2017 at 8:52

   Haha! Det synes jeg er helt fair – Kalles Kaviar til morgenmad er også lidt specielt. Og tak! 🙂