Kager/ Vegansk

Opskrift: Vegansk brownie

Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Et af de steder hvor jeg finder absolut mest inspiration er på Pinterest. Jeg pinner selv flittigt på forskellige boards (du finder mig på Pinterest her), og der går næsten ikke en dag, hvor jeg ikke finder en ny ret eller kage, jeg vil teste hjemme i køkkenet.

Sidste uge faldt jeg over en opskrift fra Elsa’s Wholesome Life – en australisk blog med veganske opskrifter. Jeg savler nærmest ned i mit tastatur, hver gang jeg klikker mig ind på hendes site, og den her gang var bestemt ikke nogen undtagelse. Hun havde nemlig bagt vegansk brownie. Det betyder blandt andet at æg og smør er skiftet ud og erstattet med andre ingredienser. Lige præcis den her brownie indeholder kikærter, dadler og butternutsquash. Spændende, ikke? Jeg var i hvert fald nødt til at prøve.

Jeg oversatte lidt frit fra Elsas opskrift og tilføjede alle mulige ting – mælkefri chokolade, kanel, kardemomme, muskatnød. Resultatet blev vildt lækkert – jeg blev faktisk en smule overrasket selv. For ja, jeg indrømmer. Jeg var lidt i tvivl, hvordan det ville smage. Svaret er: Som en overdrevet lækker brownie. Mums!

Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen Opskrift: Vegansk brownie/chokoladekag | Frk. Kræsen

Vegansk brownie

Serves: 1 kage
Cooking Time: 1 time og 30 min.

Ingredients

 • 0,25 butternutsquash
 • 200 g dadler
 • 1,5 dl mel
 • 3 spsk. kakao
 • 1 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 nip stødt muskatnød
 • 1 tsk. kanel
 • 0,5 tsk. kardemomme
 • 1 dåse kikærter
 • 2 dl mandelmælk
 • 1 spsk. agavesirup
 • 3 spsk. kokosolie
 • 100 g vegansk mærk chokolade

Instructions

1

Fjern kernerne fra squashen og skær i skiver. Bag i ovnen ved 175 grader indtil den er blød, 20-25 minutter.

2

Skær dadlerne i mindre stykker.

3

Bland mel, bagepulver, kakao, salt, kanel, kardemomme og muskatnød.

4

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem. Bland kikærterne i en skål sammen med dadler, græskar, kokosolie, mandelmælk, agavesirup og melblandingen.

5

Blend alle ingredienserne.

6

Hak og smelt chokoladen i et vandbad. Vend chokoladen i dejen.

7

Rist nødderne på en pande. Hak nødderne og vend i dejen.

8

Fordel dejen i en form, cirka 20x30 cm.

9

Bag i 40 minutter ved 175 grader. Kagen skal krakelere lidt på overfladen.

Andre veganske opskrifter:
Veganske kanelsnurrer med æble og cashewcreme
2x vegansk havregrød med topping
Veganske trøfler

Måske er det her også noget for dig?

 • Yasemin Yavari
  25. september 2016 at 15:13

  Kan man bruge rismælk istedet for mandelmælk?

  • Linn
   26. september 2016 at 20:00

   Hmm.. Ja, det tror jeg sagtens man kan. Jeg synes, mandelmælken giver en god cremet smag, som man måske ikke får med rismælk – men derfor tror jeg sagtens, det kan lade sig gøre.

 • Kirstine
  2. januar 2016 at 21:54

  Opskriften fangede mig og kagen passede perfekt som dessert til nytårsaftensmenuen! Desværre blev kagen aldrig (!) gennembagt… Den endte med at få ca. halvanden time på 175grader (alm. ovn)… Vi smagte på den i håbet om at det måske var meningen – Men den var bare klæg og ubagt 🙁 Hvad kan der mon være sket? Jeg brugte ikke hasselnødder og smeltet chokolade, men grofthakket mørk chokolade i stedet. Og da dadlerne var ret tørre kogte jeg dem lige igennem med 2 spsk vand. Hvad siger dine erfaringer? Vil gerne give opskriften en ny chance jo 😉

  • Linn
   3. januar 2016 at 9:43

   Øv, hvor ærgerligt! 🙁 Jeg skal være ærlig og indrømme, jeg er lidt i tvivl om, hvad der er gået galt, for sådan har min aldrig blevet. Så kan kun gætte…

   Kagen skal selvfølgelig ikke være klæg og ubagt, men den er meget svampet og kompakt. Kan du mon have bagt den i et for tykt lag? Den skal kun være 1-2 cm tyk, for ellers kan den nemlig ikke rigtigt blive bagt i gennem.

   Den anden ting jeg tænker kan påvirke er hvor stor en græskar, du har brugt. For hvis den var meget lille, kan dejen blive lidt løsere end ellers, og så kan det være sværere at bage kagen i gennem. Det har jeg selv prøvet med græskarvafler, hvor jeg var nødt til at tage dobbelt så meget(!) mel, for at veje op for græskarstørrelsen. Var dejen mon løs, da du bagte den?

   Hvis du ender med at give den en chance mere, vil jeg foreslå, at du smelter chokoladen. Jeg hakkede den bare første gang (og brugte heller ikke nødder), men jeg synes, det er stor forskel på smagen, ved at smelte chokoladen. Ellers synes jeg godt, man kan ane kikærterne en smule, og det er lidt ærgerligt. Og så skal jeg selv prøve at bage den igen snart og se, hvis jeg kan komme i tanke om andre ting, der kan kikse på vejen.

 • Cecilie Lykke
  9. november 2015 at 13:27

  Du tager de smukkeste billeder! Er det en stenplade du har under, eller er det et bord?
  God mandag til dig 🙂

  • Linn
   9. november 2015 at 15:43

   Tak, hvor er du sød! Det er en bageplade fra en industriovn – så den er lidt større, end dem man har derhjemme. Også god mandag til dig 🙂