Kager med frugt og bær

Opskrift: Tærte med stikkelsbær

Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med stikkelsbær | Frk. Kræsen

I mine forældres have findes et enkelt lille stikkelsbærtræ. Det står lige i hjørnet og skal jeg være ærlig, er det ret nemt at overse. Men stikkelsbær er et af mine yndlingsbær (ja, også det!), og hvis det er nogle bær der giver lækre kager, må det være stikkelsbær. Ikke så sødt, men virkelig syrligt. Mums!

På en af hylderne indenfor står en bog med sommerkager. Da jeg plukket favnen fuld af stikkelsbær, fandt jeg den frem, for jeg havde et ret tydeligt billede af, at jeg allerede sidste år fandt en opskrift med stikkelsbær i den, som jeg ville prøve af. Og meget rigtigt – det var det. Perfekt!

Tærte med stikkelsbær

Serves: 1 tærte
Cooking Time: cirka 1 time

Ingredients

 • 3 dl mel
 • 1 dl flormelis
 • 125 g smør
 • 1 æg
 • 400 g stikkelsbær
 • 1 spsk kartoffelmel
 • 2 dl lyst moscovadosukker
 • 50 g hakkede mandler

Instructions

1

Bland sammen mel, flormelis, smør og æg.

2

Sæt dejen i køleskab i mindst 30 minutter inden du trykker den ud i en kageform.

3

Bag 8 minutter ved 200 grader.

4

Rens stikkelsbærene.

5

Læg dem i en gryde med kartoffelmel og sukker.

6

Lad koge forsigtigt i 10 minutter.

7

Hæld blandingen i tærteformen når den kommer ud af ovnen.

8

Spred hakkede mandler på toppen og bag cirka 20 minutter mere ved 200 grader.

Opskrift: Sju Sorters Sommarkakor af Vecilia Vikbladh


Andre opskrifter med stikkelsbær:
Galette med stikkelsbær
Syltetøj med stikkelsbær
Mandelkage med stikkelsbær

Måske er det her også noget for dig?

 • Mette Thiem
  12. juli 2016 at 10:43

  Har ikke meget erfaring med stikkelsbær… Men kan man fryse bærrene ned og bruge dem i tærten senere? Eller kan tærten mon fryses?

  • Linn
   12. juli 2016 at 15:06

   Jeg har ikke selv prøvet at lave lige den her tærte med bær, der har været frosne, men spontant tænker jeg, at det er en fin løsning. Det ville jeg i hvert fald prøve, hvis jeg var dig.

 • LittleMiss
  16. juli 2014 at 17:12

  Nøj, det ser lækkert ud!
  Jeg har rippet de sidste røde stikkelsbær fra haven – de er fint placeret i fryseren. Det kunne være nogle af dem skulle bruges på sådan en tærte når vi når min fødselsdag 🙂

  //Rikke

  • Linn
   16. juli 2014 at 20:43

   Åh, røde stikkelsbær! De bliver så flotte i tærte synes jeg.