Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Sommersalat og sesam-marineret seitan

Opskrift: Sommersalat med seitan

De sidste par søndage har været vegetariske her på bloggen. Jeg har skiftet min Meatless Monday ud med Meatless Sunday, når jeg har testet Naturli’s nye økologiske og vegetariske fast-food.

Naturli’ har lanceret tre slags seitan. I sidste uge havde jeg min seitan-debut. Nu, en uges seitan-erfaringer senere, har jeg endnu en opskrift klar til jer.

Det er lidt sjovt, for sidste weekend havde min roomie en veninde fra Skotland på besøg. Hun er vegetar, og jeg kunne ikke lade være med at spørge hende, hvad hun synes om seitan. For mig er det jo et ganske nyt koncept, så jeg så min mulighed at få lidt ekspertise af en, der burde have styr på tingene.

Det blev en lidt speciel samtale. For veninden vidste udmærket godt, hvad seitan var. Og det landede også på hendes tallerken en gang i mellem. Men hun synes ikke selv, hun var så god til at tilberede det.

”Hvad mener du?” spurgte jeg. Jeg synes nemlig, det er meget lige til. Måske noget marinade, salt og peber, en tur på panden – og vupti, så er maden serveret. ”Ja” sagde veninden. ”Jeg er ikke så god til at lave mad. Jeg plejer ikke at marinere ting. Og jeg glemmer tit salt og peber.”

Der er lidt op ad bakke. For uanset hvad man har på panden, så kræver det jo lidt kærlighed. Og i hvert fald en smule salt. Og helst lidt peber. Om det så er et kyllingelår, en knoldselleri eller seitan, der får den behandling, er egentlig lige meget.

Min filosofi er, at råvarer smager bedre, hvis man kæler lidt ekstra for dem. Så det har jeg selvfølgelig også gjort i dag. Jeg har marineret min seitan i soja og honning, og inden jeg smed den på panden, kom jeg en omgang sesamfrø med. Jeg serverer det sammen med en salat, der er fuld af sommersmag. Spis det direkte, når det kommer fra panden – eller pak det med i picnickurven.

Opskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitanOpskrift: Sommersalat med seitan

Måske er det her også noget for dig?