Vegetarisk

Opskrift: Citronmarineret seitan og kartoffelsalat

Opskrift: Citronmarineret seitan

Sidste søndag inviterede jeg på burger-fest her på bloggen, da jeg lavede to slags burgers med Naturli’s nye vegetarbøffer. Naturli’ har jo lanceret en række vegetariske, økologiske fast-food, og jeg har fået lov at dele mine versioner med nogle af deres produkter.

Denne gang har jeg prøvet kræfter med seitan. Har du hørt om det før? Heller ikke mig. Seitan er et vegansk produkt, som er lavet af protein fra hvede. I den her opskrift har jeg stegt en hel lille steak, men produktet findes også i færdige skiver eller små stykker, hvis du vil smide det i en wrap eller salat.

Her har jeg valgt at marinere det i citron, hvidløg og chili og servere med en lækker kartoffelsalat – der indeholder alle gode grønne ting, som er i sæson lige nu. Jeg serverede menuen for M tidligere i ugen, og jeg var simpelthen så spændt, da han skulle smage.

”Hvad er det for noget?” spurgte han, og jeg nægtede at svare andet, end at han selv skulle forsøge at gætte. Det er en lille leg, jeg elsker at lege, når vi spiser. Jeg laver maden, og han skal gætte, hvad den indeholder.

Han kunne ikke gætte det. For seitan smager nemlig ikke af hvede. ”Det ligner jo næsten en svinemørbrad,” sagde M, men kunne ikke finde ud af, hvad der egentlig lå på tallerken foran ham. ”Det smager godt. Men hvad er det for noget?”

Og så kunne jeg fortælle, at det var lavet af hvede, men er mere kendt i Asien, end det er i Danmark. Seitan har nemlig været et populært produkt hos blandt andre kinesiske munke, der kun spiser grønt.

Har du smagt seitan? Ellers synes jeg, du skal give det et forsøg, når måltiden skal være mere eller mindre plantebaseret.

Opskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitanOpskrift: Marineret seitan

Måske er det her også noget for dig?

 • Eva Jensen
  5. juni 2016 at 11:09

  Jeg har heller aldrig hørt om det før, men det lyder da helt klart som noget der skal prøves 🙂
  Hvor kan man købe det henne?

  • Linn
   5. juni 2016 at 11:49

   Du burde helt sikkert prøve det 🙂 Du kan købe det i Kvickly og Superbrugsen. Og også i Meny, hvis jeg ikke er helt galt på den.