Drinks

Opskrift: 3x snaps!

Opskrift: 3x snaps | Frk. Kræsen Opskrift: 3x snaps | Frk. KræsenOpskrift: 3x snaps | Frk. Kræsen Opskrift: 3x snaps | Frk. Kræsen

I juni var jeg inviteret til snapse-workshop af Brøndums Snaps. En workshop, jeg i den grad havde brug for – for snaps har aldrig helt været min hjemmebane. Ikke når den skal drikkes, og bestemt heller ikke når den skal laves. Når jeg skal til julefrokost, eller alle mulige andre ting, hvor der skal serveres snaps, er jeg altid meget hurtig med at hoppe på en af de andre ting, så jeg ikke står tilbage med snapse-opgaven.

På workshop med Brøndums fortalte kokken Rasmus Lech Fischer, som faktisk udgivet en snapse-opskriftsbog, om do’s and dont’s når det kommer til snapsens verden. Jo mere han snakkede, jo mere snydt følte jeg mig. For det er jo slet ikke svært! Jeg kan da sagtens lave snaps selv.

I slutningen af sommeren hvert år, plejer jeg at holde krebsegilde. Sidste år delegerede jeg ud snapseopgaven til to andre, men i år har jeg gået i gang selv. Jeg lavede to forskellige snaps på workshoppen, som jeg tænker, vi skal drikke til krebsegilde og lavede siden en mere derhjemme, som jeg har tænkt mig at gemme helt til december.

Krebsegildesnaps #1

Klar snaps
1 persilleblomst
2 krondild

Prop persilleblomst og krondild i en flaske. Hæld på klar snaps hele vejen op og lad stå i 6-10 uger. Si snapsen inden du serverer den.

Snapsen passer godt til krebsegilde, fordi man marinerer krebsen i en marinade med krondild – lige som det er i snapsen.

Krebsegildesnaps #2

Klar snaps
15 ribs
1 tsk. honning

Prop ribs og honning i en flaske. Hæld på klar snaps hele vejen op og lad stå i 6-10 uger. Si snapsen inden du serverer den.

Snapsen bliver fin og sommerlig, og Rasmus lovede at den også skulle være god, hvis den der skal sige skål, ikke er så god til klassisk skarp snaps, men vil have en lidt “blødere” version.

Kirsebærsnaps

Klar snaps
10-15 kirsebær

Din snaps smager forskelligt, afhængt hvis du skærer dine kirsebær over og fjerner kernen, eller propper hele bærret ned i flasken. Er kernen med, får din snaps en lidt mere mandel-agtig smag.

Jeg fjernede mine kerner af to grunder:
1) Åbningen i flasken var for lille for at kunne få hele kirsebær ned.
2) Jeg vil gerne bruge bærrene til kirsebærsovs i december, og da tror jeg, jeg bliver glad, da jeg ikke skal stå og pille med kernerne.

Uanset hvilken metode du vælger, kan du lade snapsen stå 5-6 måneder. Si snapsen inden du serverer den.

Flere opskrifter på snaps:
Snaps med hyldeblomst
Snaps med havtorn
Snaps med brombær

Måske er det her også noget for dig?