Salat/ Video

Video-opskrift: Salat med rosenkål og kikærter

Opskrift: Salat med rosenkål og kikærter | Frk. Kræsen

Hvis der er to ingredienser, jeg aldrig ville have overvejet at smide i min indkøbskurv, inden jeg startede den her blog, må det være rosenkål og kikærter.

Efter at min far serverede nærmest uspiselige rosenkål til mig, da jeg var i 10-års-alderen, har jeg holdt mig så langt væk fra dem, som man overhoved kan. Han sprang over at rense dem, kogte dem i alt for lang tid og afsluttede med at glemme saltet. Det endelig produkt smagte ikke lige frem dejligt.

Og så har vi kikærter. I lang tid synes jeg egentlig bare at de smagte af sandpapir. Underlig konsistens og dårligt med smag. Og så skulle de forberedes dagen inden. Det tog altså lidt tid, inden jeg opdagede dem på dåse (så meget nemmere jo!) og fangede, at de skal have lidt ekstra kærlighed (læs: en god marinade) for at blive sjove.

Men nu! Pludseligt køber jeg begge dele frivilligt. Da jeg talte i telefon med min mor den anden dag og fortalte, at jeg havde lavet den her salat med kikærter og rosenkål, blev der helt stille. “Har du lavet rosenkål frivilligt?” spurgte hun overrasket.

Jeg overvejer lidt at lave den her salat næste gang, jeg tager hjem. Mest fordi det kunne være så sjov at vise, at begge dele faktisk kan smage godt. At vise, at rosenkål er så meget mere end den kedelige overkogte ting, som min far en gang serverede til aftensmad. Og så lidt for at se deres ansigtsudtryk, når maden kommer på bordet. Det bliver sjovt!

PS.
Kan du lide at se opskrifter i video-format? Så synes jeg, du skal klikke dig videre til YouTube og abonnere på min YouTube-kanal. Der kommer flere nye opskrifter hver måned, som du kan blive inspireret af.

Salat med rosenkål og kikærter

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 15 rosenkål
 • 1 dåse kikærter
 • 1 æble
 • 10 cornichoner
 • 1 bundt persille

 • Dressing:
 • 3 spsk. olie
 • 2 spsk. æblecidereddike
 • 1 øko-citron
 • 0,5 tsk. sennep
 • 0,5 tsk. salt
 • 0,5 tsk. sukker
 • 1 nip peber

Instructions

1

Fjern de yderste blade af rosenkålen. Vask. Skær bunden af stilken af. Skær over på midten.

2

Varm 1 spsk. olie i en pande. Kom rosenkålen i. Steg i 6 minutter.

3

Hæld vandet fra kikærterne. Skær æble og cornichoner i skiver. Hak persille fint.

4

Bland rosenkål, kikærter, æble, cornichoner og persille sammen.

5

Bland marinaden. Kom olie, sennep, citronskal, citronsaft, sukker, salt og peber i en skål. Hæld i eddiken og pisk sammen.

6

Vend marinaden i salaten. Server.

Andre opskrifter med kikærter:
Hjemmelavet hummus
Hjemmelavet falafel
Salat med kikærter og lynstegt oksekød

Måske er det her også noget for dig?